Alıntı shellcininabisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben yol bilgisayarına inanmıyorum çünkü en son 130 tlye fulledim şu anda 760 km yaptım ve ORTALAMA TÜKETİM 5,1 LİTRE GÖSTERİYOR ancak benim hala 2,5 çizgi MAZOTUM VAR. bu nasıl oluyor?

44 litreden hesaplarsak 2,5 çizgi = 13,75 litreye tekabul eder. yol bilgisayarına göre hesaplarsak 5,1 lt/100km * 7,6 = 38,76 lt .. 44 ten çıkarınca da 5,24 lt mazot var yol bilgisayarına göre. bence birisi yanılıyor ve eski tüplü aracımdan biliyorum her zaman ŞAMANDIRA doğruyu söyler.

bence yol bilgisayarı anlık olarak BÖYLE GİDERSEN BU KADAR YAKARIM ŞÖYLE GİDERSEN BUKADAR YAKARIM OLARAK BAKIYOR. e malum bizim yollarımız dümdüz değil ki 5 km inip 5 km çıkıyoruz o da şaşırıyor haliyle
emrah bizim yol bilgisayarlarımız çok başarılı abi, ben gayet bilgisayara göre çok yakın değerlerde tüketiyorum, tabiki hata payı %1-2 vardır...ayrıca 2,5 çizgi var diye depoda ne kaldığını bence hesaplayamazsın, 4 çizgi kaldı 400 km gittim bi 400 km daha giderim gibi şeyler ekrandan çizgiye bakarak hesaplanamaz. sen çizgi sayısına göre mi bölüp çarpıp 2,5 çizgi 13,75 litre eder diyosun...hepimiz biliyoruzki en doğrusu fullersin kullanırsın sonra tekrar benzin alır hesaplarsın ne yaktığını, bundada bi hesapladığın bir diğerini tutmaz her an değişiyor tüketimler...