Yok abi alakası neden olmasın.1040 km lpg ile gittim fakat yol bilgisayarı benzin lpg farketmez ki.Mesela benim 4.2 litre ile resim çektiğim yerde benzinle gitseydim.Yine 4.2 litre yakardı.LPG ile gittiğim için %15-20 fazla yaktığı için de yol bilgisayarında 4.2 yazarken lpg tüketimi de 5.0 falan olur.
Sonuç olarak lpg ile gitsem bile yol bilgisayarı benzin tüketimini gösterir.Yol bilgisayarı lpg tüketimini göstermez ki.Yanılıyormuyum yoksa?![]()
bır boru düşün içinden hiçbirsey geçmiyor...ama yol bilgisayarı su kadar litre yakıyorsun diyor... yol bilgisayarı benzin tüketimini gösterıyorsa lpg de, 0 litre yazması lazım degıl mı o zaman? ortlalama 6 litre benzın yakan lpg lı arac , lpg de gıderken 6 lıtre yaksa bu 6 lıtre lpg yaktıgını kanıtlamaz.. ole olsa 12 tl ye 100 km rahat rahat gıderdık lpg ıle. 6lıtre yazması ne garıptır 6 lıtre benzın yaktıgını da kanıtlamaz lpg de.....
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
şehir içi 9,5 otoban da 6,5-7 benim araba resmen içiyor(otomatik vites)![]()
Konu ERDEM1907 tarafından (27/02/2011 Saat 11:14 ) değiştirilmiştir.
yunus hocam size katılıyorum, normalde zaten benzin tüketimi az olan bir motor emsallerine göre, bunun üzerine birde lpg li olunca tadından yenmiyor. benzin 3 lira olsa ben lpg düşünmezdim şahsen. araç çok yakmıyor benzin pahalı
bu arada o otobanlara halen çıkamadım benim ş dışı tüketimlerim genelde köy yolunda geçiyor![]()
Konu yolcu27 tarafından (27/02/2011 Saat 13:22 ) değiştirilmiştir.
yokuş çıkamamak demiyorum kalkış yapmak yokuşta.sonuçta düzden doldursam gazı çıkar öle bi sıkıntı değil.demek istediğim kalkış yapamadı.zaten arabamı sattığımda 9000 km deydi.bu kilometreye kadarda arıza vereceğini tahmin etmiyorum.arızalıda değildi.arkadaşlar bulunduğunuz illeri az çok gezdim ama zonguldaka geldinizmi hiç bilmiyorum. yokuşların babası buralarda.o motor emin olun buraların motoru değil.sizin oralar düzlük kırmızı ışık-dur kalk lar dışında belki vites bile düşürmezsiniz.ama biz burda yeri geliyo 1 vitese düşüyo yokuşlar o derce.zonguldakı bilen varsa yerinide tarif edebilirim.arabanın birçok arabalara göre artısı var yok demiyorum gayet güzel bi arabaki 4. arabamda yine GP. t jet oldu.hız tutkunuda değilim.ama fire motor buraların motoru değil.
valla GP fire active ile 4,1 ortalama ile Niksar/Tokat'tan Söke/Aydın'a indiğimi biliyorum. Tam 1150 km yol gitmiştim. Sürekli 70-80 gibi hızlarla seyretmiştim. Yol bitmek bitmedi ama inat ettim. Yakaladığım değer o idi. Bidaha da tövbe. Basarım gaza yakabildiği kadar yaksın demiştim![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Şöyle bir durum var arkadaşlar düşük hacimli motorlarda 90 km/h hızı her 1 km geçişinizde yakıt tüketiminiz felaket artıyor.Ama yüksek hacimli motorlarda düşük hacimli motorlara göre yüksek hızlar daha maliyetsiz...Annemin 1.4 yeni fiesta tdci sinde 3.4 lt yi gördüm.Bravomda 4.0 lt yi gördüm Ankara-Bandırma arası 500 km...Fakat aynı fiestayı 140 km/h kullandığımda tüketimim 7.0 lt ve üzerini bulurken, Bravoda motor hacmi ve 6. vitesin de farkıyla 5.5 lt gördüm...
Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy
Ben şehiriçinde çok fazla rolantide kullanamıyorum. İstanbulda araç kullanmak gerçekten çok zor her yerden sıkıştırıyorlar, sinirleniyorum ve basıyorum. E 5 en düşük 130 km/h hızzla kullanıyorum sol şeritten kapatıyorum. Bu hava şartlarında şu an tüketimim 9.5 te. Bir sıra sakin kullanıcam dedim çok dikkat ettim ama ortalamam 7 kusurlere anca düştü. Daha aşağı inmiyor. Tabi kısa mesafelerde 5 küsürlerde yaktığımda oldu ama 100 km sonunda 7 lerde gezdim. Bende artık basıyorum.
yol bilgisayarının hesaplamaları gaz pedalının konumu, şanzımandaki devir sayısı ve hıza göre hesapladığını zannediyorum ben... enjektörle filan ilgisi olduğunu düşünmüyorum. forumda bu hesaplamanın nasıl yapıldıgını anlatan bir başlık zannediyorum vardı. ama nerede oldugunu bilmiyorum. bulan arkadaş buraya linkini verebilirse yunus da bu konuda istediği bilgiye ulaşmış olacaktır arkadaşlar.
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;
ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
Ocağıma incir ağacı dikti pezeveng km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.
Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız
herkese şimdiden teşekkürler
arkadaşlar konuyu şansa gördüm bizimde uzun zamandır tariştiğimiz bir konu eski yazıları okursanız eski kulanıcıların yorumları nı görebilirsiniz.
Buaraçların çoğunda s&s yok.
dualogiclerinde eco mode var mi bilmiyorum....
yakıt tütketimine 2 faktörüde eklersek çıkan denklem nasıl olur ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri