Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
60 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Fire motordan inanılmaz yakıt tüketimi :) (Fotoğraflı)

Serhat G
    eskibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 62

Alıntı feedbackx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskişehirden-Bursaya mı geldiniz deneme böyle miydi ?
    Evet Eskişehir'den Bursa'ya. Aslında dediğim gibi yola başladığım yer Eskişehir'den 75 km önce. Eskişehirden geçip Bursa'ya geldim yani.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

söylüyoruz ama inanmıyor kimse. 110 km sabit hızda 5.6 rahat yakalanıyor.
    Gezgin Gp.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı zaferdurukan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yakıt tüketiminden çok memnunum. istanbulda şehir içi 700 km gidiyorum belki daha fazla gider. şehir dışını ölçmedim
    Nasıl kullanıyorsun merak ettım
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

trafik hız limitlerine uyunca tüketim dibe vuruyor

Serhan Göz
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. feedbackx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 GT 441
    Edilen teşekkür: 145

Alıntı eskibur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet Eskişehir'den Bursa'ya. Aslında dediğim gibi yola başladığım yer Eskişehir'den 75 km önce. Eskişehirden geçip Bursa'ya geldim yani.
    Aslında yol avantajını kullanmışsınız. Çünkü Eskişehirden gelirken sürekli bursaya doğru eğim vardır. Aynı yolu tersten gittiğinizde bu ortalamayla bitirebileceğinizi düşünmüyorum. Şimdi ben araç bu kadar yakmaz demiyorum ama yakıt tüketimi çok fazla değişkene bağlı maalesef.

Kaan Zaim
    zaimkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 65

Fire motorlar gerçekten devrinde kullanıldıklarında ekonomik motorlardır. Şehir içi kullanımlarda, maksimum torkunun büyük çoğunluğunu alt devirlerden itibaren sağladığı için hem kullanımı rahattır hemde ekonomiktir. Fakat diğer bir gerçek te şudur ki, (Sadece FIRE motor için söylemiyorum...) uzun yola çıktığınızda normal bir kullanım tarzında 1.6 litre motorlu bir araç bizim arabalarımızla aynı tüketim değerini yakalayacaktır ya da daha az yakacaktır. Çünkü torku yüksek ve daha güçlü bir motor rampalarda ve sollamalarda çok daha rahat ilerleyecektir. Biz mecburuz vites küçültmeye ve gaza yüklenmeye. Ama diğer aracın böyle bir sıkıntısı yok büyük ihtimalle 5.viteste 90 km ile girilen bir rampayı, bizden çok çok daha rahat çıkacaktır. Ancak ve ancak dümdüz bir yol olursa fark atabiliriz. Ama ankaradan çıkıp bodruma giderken mesela, melesef 6.7 gibi bir değerin altına inmemiz çok çok zor...

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

ben yakıt tüketiminden çok memnunum. istanbulda şehir içi 700 km gidiyorum belki daha fazla gider. şehir dışını ölçmedim
    Arkadaş abartmayın ya biz 1.3 multijetle istanbul şehir içi 700 km zor gidiyoruz siz nasıl o motorla istanbul şehir içi 700 km gidersiniz anlamıyorum. Sadece gece boş yolda mı kullanıyorsunuz arabanızı anlamadımki. Çok abartı geliyor bana benzinli bir arabanın istanbul içi 700 km yapması. Benimde benzinli arabam oldu clio hb3 1.2 16v 75 hb di. Ikındım sıkındım 60 lt deposuyla 700 km zor gittim. Siz nasıl ölçüyorsunuz anlamadım gitti.

ural leanback
    @ MARs ent. uraaal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 202

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaş abartmayın ya biz 1.3 multijetle istanbul şehir içi 700 km zor gidiyoruz siz nasıl o motorla istanbul şehir içi 700 km gidersiniz anlamıyorum. Sadece gece boş yolda mı kullanıyorsunuz arabanızı anlamadımki. çok abartı geliyor bana benzinli bir arabanın istanbul içi 700 km yapması. Benimde benzinli arabam oldu clio hb3 1.2 16 75 hb di. ıkındım sıkındım 60 lt deposuyla 700 km zor gittim. Siz nasıl ölçüyorsunuz anlamadım gitti.
    bence sen abartma.20 tllik benzinle tamı tamına 110 km yol gitmişliğim oldu s&s co-pilotlugunda.fire motor renaultun 1.2 16v motorundan daha ekonomik bir motordur bu da bir gerçektir.ama soyle birsey var benim gordugum ülkemin insanı dizel arac kullanmayı gercekten bilmiyor benzinliyle karıstırıyor

Onur mert
    kalyente - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 0

şehir içi 100 liralık(25litre) benzinle 450 km yaptım kartal kadıköy sahil yolunda sürüyorum genelde cadde trafigine giriyorum arasıra .okul kayısdagında oraya gidip geliyorum kmde 22 kurus fire verdiğniz parayı sonuna kadar hak ediyor

zafer durukan
    zaferdurukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34dp 4611
    Edilen teşekkür: 44

abicim abartmıyorum ne diye abartayım ki? ben fira active aracı almamın tek sebebi süretli güçlü araba sürmekten korkmamdır. bu da benim aracımın neden az yaktığının sebebidir. daha önce fabia 1.4 68 beygirliğim vardı 8 valve idi o da onunla 550 km kadar gidiyordum. şimdik bu araç ile çok rahat bu 650 -700 km mesafeyi yapabiliyorum. ben 80-90 km hızlarla gitmekten sıkılmıyorum gayet de makul bir hız bana göre
    ayrıca eğer siz bu çok övülen multijet ile bu kadar km yapamıyorsanız ve çoğu insan bu şekil gidiyor ise o zaman ben asla almam puntonun dizelini. ben eniştemin 207 dizeli ile abartısız şehir işi 1000 km yapıyorum

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Evet işte buyrun ben de yakıt tüketimimi fotoğraflı olarak yayınlıyorum.Kim demiş fire motor ekonomik değil diye.Haydi bakalım aşağıya otobanda fotoğrafta da görüldüğü gibi hafif eğimli yerlerde anlık yakıt tüketimini koyuyorum.Evet bu yakıt tüketimiyle lpg de hesap edilirse çok iyi değerler olduğu görülüyor.İşte fotoğraflar multijet motorlarasavaş açıyorum.Bu fotoğraflar forumda ortalama 7.5-8.0 litre yakıt tüketimim var diyen multijet kullanıcılarına gelsin
    Yahu araba 3500 devirde 120 yapıyor daha ne istiyorsunuz.benim 1.6 palio da 3500 devirde 125-130 arası hız yapardı.

Konu ykaya1983 tarafından (18/02/2011 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.

zafer durukan
    zaferdurukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34dp 4611
    Edilen teşekkür: 44

fotolara baktım ve benzi ibreni gördüm tırstım vallahi yolda kalmadın değil mi ? ibre en dipte ya

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

fotolara baktım ve benzi ibreni gördüm tırstım vallahi yolda kalmadın değil mi ? ibre en dipte ya
    Çok yolda kalma tehlikesi atlatıyorum.Extradan adrenelin oluyor.Zaten 1 saat sonra lpg göstergesi 4 tam ışık yandı.Full lpg aldım bu yüzden benzini takmıyorum.Aracı 6 ay önce aldığımda 48000 km deydi,şimdi 60000 km de.Haftada 900 km yol yapıyorum ve haziran ayına kadar böyle devam edecek.
    Konu ykaya1983 tarafından (18/02/2011 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Alıntı uraaal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sen abartma.20 tllik benzinle tamı tamına 110 km yol gitmişliğim oldu s&s co-pilotlugunda.fire motor renaultun 1.2 16v motorundan daha ekonomik bir motordur bu da bir gerçektir.ama soyle birsey var benim gordugum ülkemin insanı dizel arac kullanmayı gercekten bilmiyor benzinliyle karıstırıyor
    Katılıyorum Abi. Bilenlere saygım sonsuz tabi ama çoğu kişiye bakıyorum yapıştırıyorlar gazı. Sanırım nasıl olsa dizel bassamda az yakar basmasamda mantığı var

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Kendi rekorum şehir içi pendik haydarpaşa arası 27km. toplam 1 depoda 5.0
    daha ne olsun. Allahdan belamı arayım.fire motor çok yaşa sen.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

anlık tuketım onemlı tabıkıde fotogref yayınlayan arkadaslar bırde yolculukları bıttıkten sonra foto koyeylerdı 110 km hızla sureklı 4-5 lıtre yakmak hayal.... fabrıkada bıle o verı verılmııyor...yolun hep yokus asagı kısmında foto cekılmıs... bide hafıf rampaları 110 la cıkarken cekmek lazım gelmezmı solye 12 lıtrelerde gorunsun fotolarda....
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

2.7 de ayak gazdan cekılmıs olmasın.... hepsıne kabulde bu 2.7 bıras makara olmus artık daha neler.... ben tum yolculuk sonundakı rakamı ıstıyorum anlık tuketımı degıl... 110-120 km ıle gıttıgınız bu otobanın sonunda ortalama tuketım ne oldu acaba?
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

valla ben 120 ile 3.9 u kontağı kapatıp aracı itsem bile yapamam. ben 80 i geçmedim.zaten 1 depo zor dayandım. Peygamber sabrı istiyo.

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

ben t jette sabit 2000 devirde kullanıyorum ortalama 4,5 4,0 litreye düşüyo uzunyolda.ama şehiriçi imkanı yok yakıtı düşüremedim.

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

fire motor gerçekten iğrenç bi motor ya yemin ederim 5 kişi dik yokuşta kalkamadı araba ben bunları yaşadım fire motorla zonguldakı bilen varsa yerinide tarif edebilirim araba kalkamadı elemanlar arabadan indi öle kalkış yaptım çekmiyor bende hata olsa stop eder bi de özellikle el freniyle denedim ya sonuçta performans amaçlı üretilen motor değil biliyoruz ama bu kadarda olmaz yani.acemi bi sürücüde değilim ki 8 yıl oldu araba üzerinde kaç araba değiştirdim kullandım ben böle motor görmedim.tasarruf konusundada ben t jet motoru inanın daha ekonomik buldum ama şehirdışında.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon