söylüyoruz ama inanmıyor kimse. 110 km sabit hızda 5.6 rahat yakalanıyor.
söylüyoruz ama inanmıyor kimse. 110 km sabit hızda 5.6 rahat yakalanıyor.
Gezgin Gp.
trafik hız limitlerine uyunca tüketim dibe vuruyor![]()
Aslında yol avantajını kullanmışsınız. Çünkü Eskişehirden gelirken sürekli bursaya doğru eğim vardır. Aynı yolu tersten gittiğinizde bu ortalamayla bitirebileceğinizi düşünmüyorum. Şimdi ben araç bu kadar yakmaz demiyorum ama yakıt tüketimi çok fazla değişkene bağlı maalesef.
Fire motorlar gerçekten devrinde kullanıldıklarında ekonomik motorlardır. Şehir içi kullanımlarda, maksimum torkunun büyük çoğunluğunu alt devirlerden itibaren sağladığı için hem kullanımı rahattır hemde ekonomiktir. Fakat diğer bir gerçek te şudur ki, (Sadece FIRE motor için söylemiyorum...) uzun yola çıktığınızda normal bir kullanım tarzında 1.6 litre motorlu bir araç bizim arabalarımızla aynı tüketim değerini yakalayacaktır ya da daha az yakacaktır. Çünkü torku yüksek ve daha güçlü bir motor rampalarda ve sollamalarda çok daha rahat ilerleyecektir. Biz mecburuz vites küçültmeye ve gaza yüklenmeye. Ama diğer aracın böyle bir sıkıntısı yok büyük ihtimalle 5.viteste 90 km ile girilen bir rampayı, bizden çok çok daha rahat çıkacaktır. Ancak ve ancak dümdüz bir yol olursa fark atabiliriz. Ama ankaradan çıkıp bodruma giderken mesela, melesef 6.7 gibi bir değerin altına inmemiz çok çok zor...![]()
Arkadaş abartmayın ya biz 1.3 multijetle istanbul şehir içi 700 km zor gidiyoruz siz nasıl o motorla istanbul şehir içi 700 km gidersiniz anlamıyorum. Sadece gece boş yolda mı kullanıyorsunuz arabanızı anlamadımki. Çok abartı geliyor bana benzinli bir arabanın istanbul içi 700 km yapması. Benimde benzinli arabam oldu clio hb3 1.2 16v 75 hb di. Ikındım sıkındım 60 lt deposuyla 700 km zor gittim. Siz nasıl ölçüyorsunuz anlamadım gitti.
bence sen abartma.20 tllik benzinle tamı tamına 110 km yol gitmişliğim oldu s&s co-pilotlugunda.fire motor renaultun 1.2 16v motorundan daha ekonomik bir motordur bu da bir gerçektir.ama soyle birsey var benim gordugum ülkemin insanı dizel arac kullanmayı gercekten bilmiyor benzinliyle karıstırıyor
şehir içi 100 liralık(25litre) benzinle 450 km yaptım kartal kadıköy sahil yolunda sürüyorum genelde cadde trafigine giriyorum arasıra .okul kayısdagında oraya gidip geliyorum kmde 22 kurus fire verdiğniz parayı sonuna kadar hak ediyor
abicim abartmıyorum ne diye abartayım ki? ben fira active aracı almamın tek sebebi süretli güçlü araba sürmekten korkmamdır. bu da benim aracımın neden az yaktığının sebebidir. daha önce fabia 1.4 68 beygirliğim vardı 8 valve idi o da onunla 550 km kadar gidiyordum. şimdik bu araç ile çok rahat bu 650 -700 km mesafeyi yapabiliyorum. ben 80-90 km hızlarla gitmekten sıkılmıyorum gayet de makul bir hız bana göre
ayrıca eğer siz bu çok övülen multijet ile bu kadar km yapamıyorsanız ve çoğu insan bu şekil gidiyor ise o zaman ben asla almam puntonun dizelini. ben eniştemin 207 dizeli ile abartısız şehir işi 1000 km yapıyorum
Evet işte buyrun ben de yakıt tüketimimi fotoğraflı olarak yayınlıyorum.Kim demiş fire motor ekonomik değil diye.Haydi bakalım aşağıya otobanda fotoğrafta da görüldüğü gibi hafif eğimli yerlerde anlık yakıt tüketimini koyuyorum.Evet bu yakıt tüketimiyle lpg de hesap edilirse çok iyi değerler olduğu görülüyor.İşte fotoğraflar multijet motorlarasavaş açıyorum.Bu fotoğraflar forumda ortalama 7.5-8.0 litre yakıt tüketimim var diyen multijet kullanıcılarına gelsin
Yahu araba 3500 devirde 120 yapıyor daha ne istiyorsunuz.benim 1.6 palio da 3500 devirde 125-130 arası hız yapardı.
![]()
Konu ykaya1983 tarafından (18/02/2011 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.
fotolara baktım ve benzi ibreni gördüm tırstım vallahiyolda kalmadın değil mi ? ibre en dipte ya
Çok yolda kalma tehlikesi atlatıyorum.Extradan adrenelin oluyor.Zaten 1 saat sonra lpg göstergesi 4 tam ışık yandı.Full lpg aldım bu yüzden benzini takmıyorum.Aracı 6 ay önce aldığımda 48000 km deydi,şimdi 60000 km de.Haftada 900 km yol yapıyorum ve haziran ayına kadar böyle devam edecek.
Konu ykaya1983 tarafından (18/02/2011 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.
Kendi rekorum şehir içi pendik haydarpaşa arası 27km. toplam 1 depoda 5.0
daha ne olsun. Allahdan belamı arayım.fire motor çok yaşa sen.
anlık tuketım onemlı tabıkıde fotogref yayınlayan arkadaslar bırde yolculukları bıttıkten sonra foto koyeylerdı110 km hızla sureklı 4-5 lıtre yakmak hayal.... fabrıkada bıle o verı verılmııyor...yolun hep yokus asagı kısmında foto cekılmıs... bide hafıf rampaları 110 la cıkarken cekmek lazım gelmezmı solye 12 lıtrelerde gorunsun fotolarda....
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
2.7 de ayak gazdan cekılmıs olmasın.... hepsıne kabulde bu 2.7 bıras makara olmus artıkdaha neler.... ben tum yolculuk sonundakı rakamı ıstıyorum anlık tuketımı degıl... 110-120 km ıle gıttıgınız bu otobanın sonunda ortalama tuketım ne oldu acaba?
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
valla ben 120 ile 3.9 u kontağı kapatıp aracı itsem bile yapamam. ben 80 i geçmedim.zaten 1 depo zor dayandım. Peygamber sabrı istiyo.
ben t jette sabit 2000 devirde kullanıyorum ortalama 4,5 4,0 litreye düşüyo uzunyolda.ama şehiriçi imkanı yok yakıtı düşüremedim.
fire motor gerçekten iğrenç bi motor ya yemin ederim 5 kişi dik yokuşta kalkamadı araba ben bunları yaşadım fire motorla zonguldakı bilen varsa yerinide tarif edebilirim araba kalkamadı elemanlar arabadan indi öle kalkış yaptım çekmiyor bende hata olsa stop eder bi de özellikle el freniyle denedim ya sonuçta performans amaçlı üretilen motor değil biliyoruz ama bu kadarda olmaz yani.acemi bi sürücüde değilim ki 8 yıl oldu araba üzerinde kaç araba değiştirdim kullandım ben böle motor görmedim.tasarruf konusundada ben t jet motoru inanın daha ekonomik buldum ama şehirdışında.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri