Alıntı skeskin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Coşkun bey benim anlamadığım nokta şu: tamam motorun ısınma olayını geçtik. Şimdi bu fabrika yakıt ölçümü yaparken şehirdışı ölçümünü 90-100 km sabit hızla hiç durmadan yapıyor anladık çıkan değeri yazıyor. diyelim 4.5 lt.
Şehiriçi ölçümünü nasıl yapıyor da yazıyor? 6 lt/100 km veriyi nerden alıyor? dur kalk yapıyor mu hiç? mutlaka farklı bir kullanım tarzı ile bu değer şehirdışı verilerine göre daha yüksek çıkıyordur. yoksa onu da 5. vites 90-100 km sabit hızla yapsa o da 4.5lt çıkması lazım. zaten kaldı ki o şekildeki bir ölçüm şehiriçini yansıtmaz ki.

şükrü zaten ben şehir içi tüketimini bulmak için söylemedim arkadaşımıza ezine tarafına git hızında 90-120 civarı olsun dememdeki sebeb aracın şehir dışındaki tüketimini de bir görüp aracın fazla yakıt tüketip tüketmediğini anlamak içindi yani şu anki elde ettiği şehir içi tüketiminin normal mi yoksa araçta bir arızadan dolayı mı fazlla olduğunu anlamak içindi
normal olarak arıza araçta olsa idi şehirlerarası tüketimide oldukça yüksek çıkması gerekirdi
ama benim düşüncem havaların soğuk olması ve çok kısa mesafelerde kullanım olduğunda bu aracın yakıt tüketimi normal
fabrikalar test yaparken tabiki farklı sürüş ve hızlar uygulayarak bu ölçümleri yapıyor
zaten abdullah arkadaşımız da açıklamış ölçümün nasıl yapıldığını