Alıntı AYM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
30 -40 binde benzinliyle 140-150 binde dizeli kıyaslarsanız arada fark sıfırları arasındaki fark kadar yok dizellerin 2. elini düşük km ve yıpramamış bulmak çok zor ancak benzili dolu kmleri eşdeğer düşük kmli iki eşdeğer aracın benzili-dizel fiyat farkları kıyaslarsanız sıfırları arasındaki fiyat farkına çok yakın olduğunu görürsünüz mesela şuan puntonun dizeliyle benzinlinin sıfırları arsında 4.000 tl fark var ikinci ellerininde aynı km aynı model araçlarda fark aşağı yukarı 3.500 tl ancak ben benzili alır aradaki fiyat farkın yarısından bile aza tüp takarım diyorsanız o başka
2008 model 40000 - 100000 km arası benzinliler

2008 model 40000 - 100000 km arası dizeller

yukarıdaki örnekte görüldüğü üzere hepsi 19.000 TL ile 22.000 TL arasında. değil 3500 değil neredeyse 1500 TL bile fark yok ortalamada. anlıyorum tabiki kimse aracını ucuza satmak istemez ama piyasa 2. elde dizellerin aleyhine.

her türlü hesaba ve bugünün şartlarına göre yıllık 10.000 km den az yapıyorsanız dizelden uzak durmak kesenize berekettir. benim için ve ekonomisini düşünenler için bu böyle. yoksa yıllardır neden benzinli araçlar hala piyasada , kimse benzinli almaz. ama yıllık 10.000 km geçiliyorsa dizel almak lazım. yoksa her türlü zarar.

yani düşünün haftasonları kullanmak için aldığım araçla yıllık 5000 km anca yapmışım. napıcam ki ben dizeli.

yada bakkala bile araba gidiyorum mecburen. en az yıllık 15.000 km yapıyorum. napıcam ki ben benzinliyi.

mesele burada hesabımı bilmek. hangi motoru kullandığım değil. zaten almadan önde kılı kırk yarıp alıyoruz. aldıktan sonrakini de hesaplamamız lazım.

yinede şuan için ne benzinli ne de dizel, kral lpg. lpg li araç daha 1. kmden itibaren dizeli katlar.