soke mılas 83 km soke denızlı 234 denizli ankara 477 km..... toplam 784 km yapar....... 894-794=110 km kocaman bır fark... bakınız google bu yazdıgınız yerler arası kac km dıye yazarsanız cıkıyor
Konu gurik tarafından (26/12/2010 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
soke mılas 83 km soke denızlı 234 denizli ankara 477 km..... toplam 784 km yapar....... 894-794=110 km kocaman bır fark... bakınız google bu yazdıgınız yerler arası kac km dıye yazarsanız cıkıyor
ben farbrıkada calısmıyorum ama o testler evet ozel ortamlarda yapılır...ruzgar tunellerınde yanı ruzgar veya herahngı bır eğim olmaz...bu arada gerek yokkı onların test yapmasına baksana mıllet fıre motorla destan yazıor burda...sehırıcıne ıtıraz ettım ve haklı oldugum cıktı ortaya...iddaa edıyorum bu araba yanı fıre motor sehırdısı 5.0 lıtre yakamaz! tabı sadece 100 km gıdıp bakmıcaksınız..en az 400-500 km olucak kolay değil o kadar multıjetler zor yakalıyor 5.0 lıtreyı fıre mı yakalıycakben cok denedım olmuyor...
Buralarda şehiriçi kullanımda oldu beyler. Ben yolcu otobüsü müyüm? Tatilciyim.Gittiğim güzergahı verdim size sadece.
Ayrıca ben de nelerle uğraşıyorum?
neyse konuyu uzatmıyorum.herkes keyfine baksın.zaten benzin 4 lira olmuş neyin kavgasını yapıyoruz. Ben daha depoyu bitiremedim şehiriçi 500km olmuş. Hanım sağolsun 7.0 lara çıkarmış hafta sonu ortalamayı.menzil 83 ama 100 km giderim 6.9 la.
Konu gurik tarafından (28/12/2010 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.
Gezgin Gp.
valla benzine motorine zamdan sonra keşke lpg li alsaydım cok daha iyi olurdu
Buyrun donanımhaberden 1.4 FİRE için kullanıcı yorumları.
FİAT EFSANE MOTORLAR(1.4 FİRE-1.3-1.9 MULTİJET-1.9 JTD)
Gezgin Gp.
Haftasonu Eskişehir-Kütahya-Eskişehir yaptım.
Eskişehir Kütahya giderken klima açık, bagaj dolu, 3 kişi, yol bilgisayarına göre ortalama yakıt tüketimi: 5.6
Kütahya Eskişehir gelirken klima kapalı, bagaj tahminen 10 kg lık yük, 2 kişi yol bilgisayarına göre 4.9
Eskişehir şehiriçine girip trafik ışıklarına yakalandığımda 5.0 oldu.
Eskişehir rakım : 732
Kütahya rakım : 969
230 metrelik bir fark var.
Kütahya Eskişehir arası frene bir kere bile basmadım. Çoğunlukla otomatik vites, ECO mod açık, bazen yokuşlarda kontrol bende olması için manuele aldım.
Hız ortalaması giderken 74, gelirken 75 km/sa. Sürüş ortalaması motor devrini 2800 devir civarında tutmaya çalıştım.
Eşimin Eskişehir - Bursa 5.2 lik rekorunu kırmış oldum. (Bursa-Eskişehir 6.9 yakmıştı)
Çalışınca oluyor yav![]()
aracım daha 620 km de,aldıgımda fullemiştim bugün bakayım dedim ne kadar doldurcak tam 98,5 tl tuttu. 100 km ye oranlayınca 15,8 lirayı görünce neredeyse havaya uçucaktım![]()
3,7 tl dende mazotun litresi sayarsak (opet) 4,3 lt yakıt tüketimi oluyor..
süper degerler
bolu-alanya-antalya - bolu 1750 km yolda ort yakıt değeri :4,3 Lt
şehir içi ort :7.1 şehir dışı ort :5.1
Öncelikle herkese iyi forumlar;
Ben daha yeni yıllık izine gittim geldim. Evom ile İstanul'dan Sivas Koyulhisar'a gittim. Giderken gündüz yola çıktığım için çoğu zaman klima açık, 2 kişi ve sadece bagaj dolu. Ortalama 880-900 km arasında yol gittim. Hız 130km/h sınırladım pek fazlada geçmedim 100-120 km/h arası bi yolculuk yaptım. Koyulhisar'a vardığımda yakıt ortalaması 100km 5,3lt gösterdi.
Gelirken yine 2 kişi klima ara sıra açıktı ama bagaj full arka koltuk bölümü full dolu. hız olarak bu sefer yolunu buldukça yüklendim bazen 160-170 km/h hız ile yola devam ettim. İstanbul'a geldiğimde ise yakıt ortalaması 100km 5,6lt gösteriyordu.
Sizce yakıt ortalaması nasıl iyimi ? normal mi? evomu yeni aldım onunla ilk uzun yolculuğum.
mükemmel![]()
uzun yolda yakaladığım en düşük değer bursa-ayvalık arası 3.9 (275 km)
iznikten bursaya 3.6 gördüm (90 km)
bursadan kurşunluya 3.5 gördüm(32 km)
bir arkadaşta clio var şehir içi 4.3 yakıyomuş???
şehir içi 6 ile geziyorum bu arada...
ben Adana Kemer - kemer Adana parkurunda 100kmde 4.7 lt yaktım 1.3. 75 bg mj araç . ama bu parkurda adanadan gidişte önce pozantıya tırmanırsınız akabinden seydişehirden sonra antalya yöönünde dağ geçersiniz.
Adanada Karataşa giderken ki bu yol dümdüzdür. evden çıkıp karataşa gelip giderken genelde 90 km ile gidilir ama gerçek hız ortaaması 65 70 km/h oluyor o yolda 4 lt yi yakalıyor araç listedeki 3.6 lt sanırım mümkün değil. şehir içinde duruma göre 6 lt ye kadar çıkıyor genel ortalama şehir içinde 5.5 lt oluyor.
bu değerlerde klima açık . ekstra navigasyonum olduğundan trafiğin izin verdiği değerlerde aracı kullanıyorum .
selamlar bence yol koşullarına ve trafiğe baglı olarak çokta net birşey sözleyemiyorum hele istanbul trafiğinde bende ortalama tüketimi takip eden kişilerdenim aslında ben 1.3 mjet 75 aracımla farklı değerleri görüyorum trafik yok denilecek kadar azsa sehir içinde 4.4 bile yakalıyorum 90-100 km hız arasında ama trafikiğe yakalanırsam rampası falan derken 6.2-6.6. nerdeyse 7.0 arasına ulaşıyor. ben aracımın yakıtından memnunum acıkcası bir değim vardırya ne kadar basarsan o kadar yakar.![]()
eylül sonunda mersin den antalya serik e gittim mersin den mazotu alıp yol bilgisayarını sıfırladım 458 km yol gitmişim otelden çıkıp opete girdiğimde 460 km ye ulaştı yaptığım yol araç 82.11 TL lik mazot aldı mersin antalya yolununun gazipaşa ya kadar ne kadar berbat olduğunu yolu kullanan arkadaşlar bilirler...
Herkese selam Punto'nun dizel 2005 modelleri için tüketim verisi nedir acaba?
Arkadaşlar haftasonu Aydın'dan İzmir ikeaya gittim. Tamamen ücretli otoyolu kullandım. Giderken 90-110, gelirken 100-120 ortalama hız yaptım ve klima sürekli açıktı.
Depoyu fulledim yola çıktım, dönüşte yine aynı yerde fulledim. 40 tl ye doldu depo. toplam mesafe 204 km. Yani km de 19,6 krş benzin yakmışım. Aracı alalı 1 hafta oldu. Sarfiyat konusundaki fikirleriniz nedir. Bu arada pompa fiyatı: 4.27tl.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri