Benzin zamlarının Hepimizi vurduğu şu günlerde dizel araçlara inatla kafa tutan starjetimin yakıt değerlerini resimli olarak sizlerle paylaşıyorum..
Değerler istanbul anadolu yakası libadiye FULL - Çorlu emlak konutları arasında ölçülmüştür.. Yaklaşık 20 km de şehir içi turu vardır.. Köprü geçişlerini de es geçmeyelim..Ayrıca yakıt değerleri ile pompa değerleride hemen hemen aynı 0.1 gibi bir oran farkediyor pompada..
![]()
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
benim aracım şehir içinde 7,5 litre yakıyor yol bilgisayarına göre
Şehir içinde benimki de 7.4 (genellikle 7-8 arasındayım zaten) gösteriyor şehir içinde. LPG'ye geçebilirim yakın zamanda.
Bu arada süraatin nasıldı. 6.viteste hangi devirde kullandın aracı. Gayet iyi rakamlar cunku bunlar.
dur kalk lar hariç 85 - 110 arasıydı hızım..
GüzelAma biraz basınca yani 120 ile gidince ne yapacak onu merak ediyorum. Tahminim 5.5. gibi bir deger yakalanabilir ki o da fena degil.
Bende arabada bir deftere yazıyorum aldıgım yakıtları ve kmleri. Bir ara paylasırım onları![]()
5.5 ten daha az da yakar 120 ile sürüş tekniği çok önemli.. 4.6 dan daha az da yakabilir benim yolumda.. ama en önemlisi pompa da bu değerlerin tutması.. o da tuttuğu sürece 5.5 bile çok değil..
bence çok yakmış.Biraz daha kasıp dizelden az yakıp 3lt civarlarında yakabilirdiniz.
3lt cok zor bence. Anlık tüketimde bile 3lü değerleri cok nadir goruyoruz. Ancak yokus asagı durumlarda veya ayagımızı gazdan cekince o degerleri gosteriyor. Yani ortalama olarak 3lü bir rakam cok zor bence.
Ben 120 ile giderken 5.5 ortalamaya bile razıyım aslındaHaziranda istanbuldan konyaya gidecem. Değerleri o zaman görecez. Ama oncesinde LPG taktırabilirim.
Arkadaşlar tüketimleriniz benim emotion (benzinli iken) ın tüketimleri ile yaklaşık aynı.6-6,5 lt idi ortalamam. Lpg ye geçtim ve 5000 km den sonra ortalama tüketim 6,5-7 lt, yani 18-19 kuruş /km. lpg yi düşünmeye başlayın derim.
yakıtın markasıysa sorduğunuz sürekli aygaz euro lpg, en pahalısı ama memnunum
Bostanci sanayideki yetkili servis yine bostanci sanayideki landirenzo bayiine yonlendirip taktiriyor yanlis bilmiyorsam yolunuz duserse bir ugrayip gorusun lpg niyetiniz varsa
Sent my iPhone using
grande puntonun kullanmadıgım tek motoru starjet ama nedense en begendıgım motoru...oylekı 2005 eksı kasa punto 1.4 95 beygır aracım vardı ve gercekten ıyı kacıyordu tabı grande puntoya gore bıraz daha hafıftı...hem starjet hemde fun donanımı hercekten aracı harıka yapıyor...yakıt degerlerınızde cok ıyı...ıyı gunlerde kullanın
Starjeti LPG'li kullanan arkadaslara bir sorum daha var. LPG takıldıktan sonra yol bilgisayarı halen calisiyor mu? Veya ne gibi degisiklikler oluyor. Yol bilgisayarı yakıt türünden bagımsız mı calisiyor acaba.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri