Alıntı Delidavsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayni gucte hp ureten ve ayni hacimdeki dizelle benzinli kiyaslandiginda, dizel turbo dahi olsa benzinlinin performansini veremez. Turbo dizel olan arac sadece dusuk devirde yuksek tork urettigi icin yokusta benzinliden daha rahat hareket eder fakat kalkista, duz yolda ve normal sartlarda kesinlikle ve kesinlikle benzinli aracin performansina yaklasamaz.

Mevcut teknolojideki dizellerin maksimum torku aldigi devirde benzinli araclar hizlanmaya devam eder ve daha yuksek devirlerde ulasir maksimum tork'a. Haliyle daha uzun devir araligi, daha yuksek hiz ve iyi performans demektir dizele nazaran.


Dizel & Benzinli konusuna gelince. Bunun hesabini kaba olarak yapmistik baska bir platformda ve psikolojik sinir 18.000 km. Eger yilda 18.000 km'nin uzerinde yol yapiyorsaniz, dizel arac odediginiz parayi amorte edip sizi kar'a gecirmeye baslayacaktir. 18.000 km'nin altinda yapiyorsaniz eger dizel almanizin efektif bir mantigi yok ama arkadaslara ben de katiliyorum. Yilda 15000 km dahi yapiyorsaniz dizel almanizda fayda var. Yoksa aklinizin bir kosesinde hep bir soru isareti olacak ve ayni rahatlikla binemeyeceksiniz araca.



evet aynen katılıyorum
77 lik fıre 75 lik dizelin canına okur
yalnız chiplenmiş boxlanmış dizellerle ölçmeyin bunu
fabrika verilerindende anlaşılacağı gibi ara hızlanma ve son sürattede 77 lik gp 75 lik dizelden daha performanslı