ben şehir içi 100 tl 97 oktan ile 300 km geçiremedim bana çok yakıyor gibi geldi...
özellikle bu artışta dur kalk trafiğin fonksiyonu olabilir
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
ben şehir içi 100 tl 97 oktan ile 300 km geçiremedim bana çok yakıyor gibi geldi...
bir depoyla 700-720 arası gidiyorum.şehir içi tamamı.
Acaba enjektörlerden yapabilirmi benimkinin çok yakmasının sebebi enjektörlermiş afedersiniz ama enjektör memeleri bozukmuş köpek gibi içiyordu hala öyle en yakın zamanda değişicek şu anda 100km/11.8 gösteriyor
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Şehir dışında bir derdim yok ama şekir içinde bende 50 tl lik yakıt ile ortalama 250-270 km gidiyorum.Buda sakin kullanımda.Bundan önceki benzimli arabamda fabrika verisi yakıt tüketiminin altında yakıyordum ama punto da tam tersi oldu.Ama ben puntoyu cözdüm olay basit geç ısınınca çok yakıyor meret buna yol şartlarınıda eklerseniz benim yaktığım değer normal, punto için diyorum.Bir ara bende kafayı çok takıyordum ama artık rahatım.Şuan arabam ortalamada 6,6 yakıyor bu değer tamami ile şehir içi sayılır.Tabi bu yakıt tüketimi 7-8-9 da olduğu oluyor.
grandepunto active 75hp multijet ile 10.000 km doldurdum. ortalama yakıt tüketimi 4,9-5,0. 50.00 tl/2,83 lt/tl = 17,6 lt 350 km yaklaşık yol gidiyor.
bpunto'09_06
arkadaşlar genel olarak mesajlardan gördüğüm sanırım normal ya da normal ile çok arasındaki çizgide. ne yapmalıyım? bütün bakımı yapıldı arabanın sorun nerdedir?
benim aracım t-jet 120 hp bursa antalya arası 580 km 105 bin liralık benzinle antalyaya girdim.birde senin araç dizel bana göre senin araç biraz fazla yakıyor
bı anormallik varr artı burdur gibi bi şehirde tarfiğin her satt yogun olmadıgı bi şehirdesin ama 50 tl lik benzinle 150 km.offf diyorumm bence çok sıkıştırıyosun aracı..aynı motorla ben 20 liralık benzinle 100 km rahat gidiyorum 50 liralık alırsam aramızda 250 rahat yapıorum 100 km lık bir fark oluyo buda çok buyuk bi fark..bence.sehir içi ortalamam trafikte max8.5 - 9 un ustune çıkmıyo..
Konu kara kız tarafından (16/12/2009 Saat 13:53 ) değiştirilmiştir.
onrky
1.4 starjet 95hp
Benim yorumum biraz epriliydi Coşkun
Yine de kalorifer sisteminin motor ısınmadan açılması soğutma suyunun miktarını ve döngüsünü arttıracağı için motorun biraz daha geç ısınmasına sebebiyet verir.(Isı transferi de sözkonusu) Bu da soğuk motorun daha fazla yakması demektir.Tabi bunun tüketime etkisini anlamak çok çok zor![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri