Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Yakıt tüketimi Vites Aralıkları...

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Soru Yakıt tüketimi Vites Aralıkları...

Arkadaşlar öncelikle yeni bir grande punto kullanıcısı olarak aranıza katılmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum...Foruma kayıt oldum ve birçok konuyu üşenmeden okudum faydalı bilgiler edindim.Ancak genel olarak ortalama yakıt tüketimi ile ilgili problem yaşamış olan arkadaşları görüyorum..Ben 1.3 Multijet 75 Hp Fun modeline sahibim ve aşşağı yukarı 600 km yol yapabiliyorum.Aracım daha 1.500 km de ve ortalama yakıt tüketimi 6.6/Lt görünmekte...Bildiğim kadarıyla yakıt depolarımız 50 Lt ve size verebileceğim en yakın örneği vermek istiyorum.Babamda 60 Lt lik yakıt deposu ile minimum 1000 km yapan bir Citroen C4 1.6 HDI var...Bu rakamlar beni inanılmaz şaşırtıyor.Daha doğru düzgün devirli kullanmadığım , rodaja özen gösterdiğim halde aracımın bu kadar çok yakma nedenlerini merak ediyorum açıkçası..Daha fazla km yol yapan arkadaşlar lütfen vites devir aralıklarını da söylerseniz çok mutlu olurum.Hatta kendine has püf noktaları olan arkadaşlarımız varsa onlarında tekniklerini merak etmekteyim...

Umarım Grande Puntom ve sizlerle keyifli günler geçiririm...
    Sevgiler.....

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Yakıt depolarımız 45 litre...
    Dizel konusunda kullanım karakterini kadar kullanım mesafeniz de önemli...
    Benim aracım benzinli olmasına karşın şehiriçinde(Erdek sakin bir yer tabi) 6.8 lt ortalama,şehirlerarasında (5.6-5.7 lt) ortalama görebiliyorum...
    Sürekli sakin kullanırım...
    Ama araç devrini bulduktan sonra fazla değiştirmezseniz sarfiyat düşüyor...
    Kısa mesafelerde ya da şehir içinde bunu sağlayamıyorsunuz...

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Daha aracınız 1500 km de bunun doğru bir ölçüm olduğunu söyleyemeyiz ..aracınız fazla yakması gayet normal araçlar 10 000 den sonra kendi yakıt değerini bulur şuan için fazla yakmanız normal hatta çok iyi bile kullanıyorsunuz diyebilirim ..depomuz 45 lt..

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

Dizel araçların yakıt tüketimleri ilk 10-15 Bin km'den sonra normal değerini bulur diye biliyorum bende.

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Şehiriçi kullanıyorsan yorum yapamam ancak şehirlerarası için yakıt tüketimin fazla. Bunun 10.000 km ile alakası olduğunu görüşüne de katılmıyorum. Benim aracım 0 kmden itibaren hiç o kadar yakmadı. 10.000 den sonra belki biraz daha düşebilirse de 10.000 den sonrası için mucizeler beklemek züğürt tesellisi olur ancak...

Mehmet Özcan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS

Mustafa işler züğürtmü diyorsun bize ,,Bneim bekledğim mucize gerçekleşti 10 000 den sonra araç daha bir az yakar oldu ..:

Mustafa İŞLER
    mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 78

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa işler züğürtmü diyorsun bize ,,Bneim bekledğim mucize gerçekleşti 10 000 den sonra araç daha bir az yakar oldu ..:
    Estağfurullah deyim olarak kullandım ama 6,5 yakan araçın 10.000 den sonra 4.5 yakmasını beklemek abesle iştigal. Örneğin 4.5 yakan araç onbinden sonra 4.3 e düşebilir saygı duyarım ama diğer türlüsü abartı bence

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

AKIN KOCAMAN
    Puntosuna Aşık Bir Adam HugemaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    07 ABM 37
    Edilen teşekkür: 69

benim aracım suanda 1450 km ş.i kullanımda 7.5-7.8 arası bir değer alıyordun. Bugun 300 km uzun yol yaptım. 5.1'e kadar düstüm. Aracınızla bir kac uzun yol yapmanızı tavsiye ederim. 10.000 km bakımından sonra gözle görülür bi düşüş göreceksiniz....
    GRANDE PUNTO 1.3 MTJ FUN BEYAZ CO-PİLOT - BLUE ME - FIAT HI-FI 100W SES SISTEMI
    Eski Nick:07sea07

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bence de şehir içi kullanımla ölçmek malesef yanlış. Ayrıca babanıza verin aracınızı o kullansın aynı yakacaktır eminim

Gerçek ekonomi için uzun yola çıkmalısınız. Ben de 6.5 yakıyorum bu aralar.

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Ancak ben aracımı uzun yolda kullanıyor gibi birşeyim.Bomboş bir bulvar ve ortalama 90 km hızla gidiyorum...yani aracı zorlama gibi bir durumda yok...ortalama 2000 / 3000 devir arasındada vites geçişlerimi yapıyorum... Ama

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Bir ihtimal hava filtersini kontrol ettir eğer halen daha yüksek yakmaya devam edersen.
    Ek olarak tavsiyem, aracın bilgisayarını kullanarak değil, aldığın benzinin litresini ve o benzinle kaç km yaptığını bizzat kendin ölç bence daha sağlıklı çünkü bizim GPlerin yol bilgisayar sistemi pek iyi sayılmaz, sensörlerde sapma olabilir.

SERKAN YABA
    attserkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 53

benim aracım 1.4 fire active 77bg ben aracı sıfır olarak aldığım da depoyu fulledim be yol bilgisayarı 750 km yi gösteriyordu be ben yaklaşık 700 km yapıyordum uzun yolda şehir içinde de ortalama 550 600 km yapıyorum.şu anda arabam 9500 km de ben depoyu her ay fuller ve denerim şuan depoyu dollduruyorum ve yol bilgisayarı 980 km leri gösteriyor yani baya arttı diyebilirim ve şuan da uzun yoll da net 800km yapıyorum
    dolayısıyle bu değerleriniz giderek artacağını söyleyebilirim kazasız belasız günler geçirmenzi dileğiyle..

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Öncelikle herkese merhabalar. Ben de burada yeniyim.

Nisan ayının başında 1.3 Multijet 75 HP aldım ve aldığım zamandan itibaren şehiriçi yakıt tüketimim 4,3 lt civarında. Yakıt tüketimi konusunda aracımdan gayet memnunum. Tabi kullanırken aracın devrine ve ivmelenme konusunda aceleci olmamaya dikkat ediyorum, yoksa bu kadar düşük bir değer elde edemezdim. Sizin kullanım şeklinizi bilemiyorum ama 6.6 lt bana çok fazla geldi. Yeni de olsa bu kadar olmamalı diye düşünüyorum çünkü benimki de yeni. Aldığım ilk andan itibaren de yakıt tüketimim hep bu civarlardaydı.
    Devir konusuna gelince, yokuş olmayan düz yolda giderken aracı 1700-2500 devir arasında kullanmaya dikkat ediyorum. Bildiğiniz gibi bizim motorun maksimum torku 1750 devirde.

Mehmet Özcan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS

Murat sen ne yaptın ortalama şehir içi 4,3 nerede oturuyorsun acaba ..şehir trafiğinde bu değer anormal valla helal olsun .. iyi şöför diye buna derim

ATAKAN ERYÜREK
    veznedar26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

merhaba arkadaşlar bende arcımı yeni aldım 1.3 75 bg istanbulda şehir içi 6.5 lt den aşağı çekemedim,yumuşak kullanmama rağmen ortalama bu banada fazla geldi.ancak araç henüz 1000 km de umarım düşer.

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Bende de 1.4 95 lik motor var. Şu anda araç 40.000 de Şehir dışı bir depo ile 700 km gidebiliyorum. En son şehir içi kullanım için 100 tl lık benzin aldım. Aracı 1.5 ile 2.3 devirleri arasında kullandım ve bu sayede 500 km yol gittim. Bu da km de 20 kuruş demek. Bence lpg li bir araç km de 17 kuruş yakarken benzinli bir aracın bu rakamı vermesini başarılı buluyorum...

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.3 mü?

Femoli tekrar kursa gidelim beraber dostum ne dersin?

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

Alıntı alperyonar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de 1.4 95 lik motor var. Şu anda araç 40.000 de Şehir dışı bir depo ile 700 km gidebiliyorum. En son şehir içi kullanım için 100 tl lık benzin aldım. Aracı 1.5 ile 2.3 devirleri arasında kullandım ve bu sayede 500 km yol gittim. Bu da km de 20 kuruş demek. Bence lpg li bir araç km de 17 kuruş yakarken benzinli bir aracın bu rakamı vermesini başarılı buluyorum...

aynı aracı kullanıyoruz arkadaşım ve yakıt tüketimimiz de aynı. benimki 31800 km de.

sende benim gibi sakin ve hız yapmadan (120 nin üzerine çıkmadan) kullanıyorsun sanırım??

ali kemal metin
    dejavu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134
    Edilen teşekkür: 282

nasıl bir şehir içi trafiği... ve kullanıcı faktörleri olayı çok değiştirir. bence bir depo ile 600 km normal.. mesela ben ankara trafiğinde şehir içinde 600-650 km yapıyorum. koşullar değerleri 1-2 lt çok rahat değiştirir. mesela ben şehir dişi trafiğinde 8 lt de yaktım 3.6 lt de... birinde 4 vites 60 hızla giderken birinde gaz pedalı dipten hiç kaldırmadım.. bence değerleriniz normal.
    GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Murat sen ne yaptın ortalama şehir içi 4,3 nerede oturuyorsun acaba ..şehir trafiğinde bu değer anormal
    valla ışıklarda yeşil yanınca arkadaki sürücüleri sinir ettiğim olmuyo değil Kamyonlar benden çabuk hızlanıyor Çok mu cimriyim ne?
    Şaka bi yana olabildiğince yumuşak kullanmaya çalışıyorum. Nedense arabayı otobüs gibi kullanmak bana daha çok zevk veriyor

Sayfa 1/3 123 SonSon