Benim ortalamam 5lt/100km civarıydı.Sürekli şehir içi kullanımda (350km boyunca) 5.5lt/100km oldu![]()
merhaba arkadaşlar ben 1.3 multijet dinamik kullanıyorum yaklaşık 37-38 litre mazot ile 980-1040 km yol yapıyorum erzurumu bilen varmı bilmiyorum aranızda dadaşkent ile merkez arasında gidip geliyorum şehir içi yani servis bile hayretler içinde 1 haftada servis kullandı ve denedi şaşırdılar. fiat araç test uzmanı nazım bey var istanbuldan gelmişti erzuruma onunla konuştum oda test ettiği araçlar arasında bi kaç tane böyle çıkan var dedi. 85-90 arasında yakıyo anlıcanız sehir içi ve dışı fark etmiyo
Benim ortalamam 5lt/100km civarıydı.Sürekli şehir içi kullanımda (350km boyunca) 5.5lt/100km oldu![]()
5 Inci Vites 95-100 6 Inci Vites 110-120 Yapiyom Ortalamam 4,8-5 Arasi Değişiyor 400 Km De 50 Ytl Mazot Ben Memnunum Arabada Ani Hizlanma Ani Firen Yapmamak Lazim Birde Ben Sabahlari Erken Kalkip Trafik Boşken 200 Km Gidiyom Baya Az Yakiyo Edirne Enez 190-200 Km Falan
benimki devirli kullanımda şehir içinde 6.4lt civarı yakıyo..
geçen hafta ayvalığa giderken 5.3lt yaktı.. gerçi yol uzun yol mu şehiriçi mi belli değil heryerde çukar, trafik ışıkları, yol çalışmaları vs.. gaz fren gaz fren hoplaya zıplaya ortalama hız 60km şeklinde gitmişiz..
Mükemmel bileşenler; H&R 35mm yay, Bridgestone Turanza er300 195/60r15, H4 Philips Power2 gt 150 Far, H1 Osram All Season Sis, Mtec T10 Park..
bir ara 6,5'lara yükselmişti. geçen yakıt aldım 6,2'ye düştü. dün tekrar depoyu fulleyip sakin kullanınca ilk günlerdeki gibi 5,3-5,4'e düştü. 2000-2500 devir arası kullanıyorum.
arkadaşlar geçen hafta pazar gecesi istanbuldan erdek'e gittik üç kişi üç kişinin eşyaları vardı... tamamen ekonomik gittik.... erdeğe vardığımda ortalama 3,9/100 km idi yani tam fabrika verisi... daha ne istiyeyimki... aynı olay değirmenderedede var orda 60 km hızla gidildiğinde ışığa yakalanmıyosun...
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
10km si çevre yolunda 55km boyunca Esenboğa-Konutkent 4.3lt/100km![]()
bence bu konu acilen kapatılmalı...
özellikle dizel araç sahipleri ne tükettiklerini yazmaya devam ederlerse, sinir krizleri geçirebilirim...
şaka bir yana, dizel sahipleri ne kadar şanslı olduklarının farkındadırlar umarım...
Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesinden kastamonu merkeze 4,5l /100 km
Adı geçen yerlerin rakımları aynı olmakla birlikte yol çok engebeliydu yoksa daha da az yakardı.ayrıca hiç uğraşmadım az yaksın diye dikkat edince düşer
selam arkadaşlar arabam şaunda 1000 km de .. acaba hem yakıt ekonomisi hemde motor sağlığı açısından arabamı kaç bin devirde kullanmalıyım.. ve motor açma denilen şey nasıl yapılır .. şimdiden teşekkürler
Arabam henüz 3500 km de şu anki ortalama tüketim 7.4 civarında görünüyor. Ancak ağırlıklı olarak şehir içinde kullanılıyor. Ortalama hız ancak 36 Km civarında falan. Daha önce 1600 Palio kullandığım düşünülürse oldukça iyi bir yakıt sarfiyatı. Çünkü kalkışlarda falan sakin davranamıyorum açıkçası.Bu arada sanırım bir 10.000 Km den sonra tüketim daha da aşağılara düşecek. Aslında ben bundan bile son derece memnunum ama ortalamalara bakarsak iyi midir acaba ??
Bende son olarak 360 km yol yaptım....Mersine gittim otobanda 4,7 klima açık..sonra 3 defa mersine gittim biri cumartesine denk geldi ne kadar kırmızı ışık var yakalandım, 5,2 ye çıktı adanaya geri geldim 5,0 ,,,yapılan yol 360km..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri