Merhaba, benim daha önce 2004 puntom vardı ve ortalama yani bir deponun karması 4.6L idi. Şimdi grande puntom var ve ortalamam 6.3L ben bu farkı hiç önemsemiyorum çünkü konfor ve performansın tartışılmaz. Ekonomi isteyenlere grandesiz punto (2004-2005model) tavsiye ediyorum.
elbette bende eski kasa dizel puntoyu çok beğeniyrum
Eski kasa puntoların grandelerden az yaktığı ortada ve eski kasa puntoların fabrika verisi yakıt değerleri anladığım kadarıyla tutuyor iken biz grande puntoların yakıt değerleri bir çok arkadaşımda olduğu gibi bende de tutmuyor.Şuan benim arabam şehir içinde 7.3 civarında yakıyor ve bu değerler her yakıt almamda sıfırlayarak ölçtüğüm değerlerdir.Arabamın gittiği yol şartlarıda çok değişmiyor çoğunlukla aynı yol koşullarında kullanıyorum.Kesinliklede arabamı devirlide kullanmam sadece haftada birkaç defa kurum birikmesin diye 5000 devire çıkartırım.Klimada açık değil.Bundan önce 2000 model clio 1.4 75 beygir 8v arabam vardı bu arabanın fabrika verisi şehir içi tüketimi 9.7 idi ve ben sakin kullanarak bu araçla 8.2 civarında bir yakıt tüketiyordum.Bir diğer arabada bu ablamın 2004 megane 1.6 16v 115 beygir.Bu arabada klima hayatta kapanmaz devirli kullanılır yani sizin anlıyacağınız benzin yaksın diye herşey yapılır.Sehir içinde ve aynı yol şartlarında bu arabada.Ben meganı fazla kullanmıyorum tabi bunuda belirteyim.Megane fabrika verisi 9.4 iken bu araba 10 litre yakıyor ve bu kesinlikle normal.Ben.m bunları yazmamın nedeni yakıt konusunda fiyatın değerleri biraz zorlanarak verilmiş değerler olsa gerek.Tabi bu benim kendi görüşüm.Forumu baya takip ediyorum bazı arkadaşların değerleri tutuyor tabi.Benim şikayetim bu arabaın şehir içindeki yakıt tüketiminin fabrika verilerine göre biraz yüksek olması.Şehir dışında sakin kullanarak 4-4.5 litre yakıt değerleri tutturula biliyor ama şehir içi için aynı seyi ben yapamıyorum.Birde araba dergilerinde ki testler de fabrika verileri aşağı yokarı tutuyor ve ben eski arabam da bu derğilerde ki değerleri rahatlıkla tutturuyordum ama grande de malesef.Olsun ama ben yinede grande puntodan sonra çok memnunum ufak tefek sorunlar çıksada.Arkadaşlar baya birşeyler yazdım umarım başınızı ağrıtmamışımdırTeşekkürler hepinize yararlı bilgileriniz ve beni dinlediğiniz için.Hepinize iyi günler........
185.00 ytl nasıl
Sizi cok iyi anlıyorum bu konudan dolayı bende cok madur hissettim kendimi ancak yapacak birsey yok sonuc olarak benim aracim otomatik 90 hp bu ekonomiye bu konfor ve ustelik otomatik sanziman hepsi bi arada malesef yok ancak fabrika verilerinde daha seffaf olabilirlerdi markaya guveni azaltmaktan baska birsey olmadi bence fiatin bu yaptigi. Ben istedigim zaman gercekten cok ekonomik bir sekilde arac kullanan birisiyim tatile giderken epeyce kastim ve sabrettim arac cok doluydu orda kabulum ama yol bilgisayarina gore 4.2 lere inmistim, 3.7 fabrika verisi olan bir araci bu kadar indirmeme idare eder dedim sevindim once ancak pompaya yanastigimda ortalamanın 5.0L oldugunu ve bilgisayarin bir 0.8 L sastigini gordum. Fabrika verisi olan 3.7 L den ise 1.3 L uzak bir rakamdi bu. Diger arabamda aynı kasma ile 5.5 L olan fabrika verilerinin 5.2 L ile altina inmistim oysa. Herneyse su anda 10 bin bakimina gitmedim belki bir ayar cekilebilir ve ilk yag degisiminden sonra ve araca motor silk cls bond uygulamamdan sonra duser ihtimali ile umitlerimi kaybetmiyorum Olmasada fena degil belki yaramaz suruculer icin cok haz verici degil ama otomatik sanzimani sehir icinde 140 bin civari yakabilmesi vs onu sinifinin en eglenceli araci yapıyor.
TRİP A yı tatile çıkarken sıfırlamıştım. klima açık, çok hızlı(ben 120-150 arası bastım ama yol PC sinni ortalama değeri aklımda değil),dağ-tepe bayır, şehir içi şehirler arası karışık 6000 km felan yaptım tatil bittiğinde =====5,3lt/100 km gösteriyodu.
TRİB B yi tatil bitimi sıfırladım, yolculuğumun % 20 si şehir içi, geri kalanı şehirler arası, 90 km yi geçmedim. klima açık, düz yol ======4,2lt/100km gösteriyodu
TRİP A kendi kendine sıfırlamış. dün farkettim. 260 km yol gitmişim, gene düz yol, gene ekonomik kullanım(90 ı geçmedim) çoğu şehirler arası(%90 felan), bir miktarda şehir içi var. yolculuk boyunca klima yarı yarıya çalıştı.====3,8 lt/100 km gösteriyodu.
SONUÇ:ARABAYI EKONOMİK KULLANIRSANIZ, YOL DA MÜSAİT OLURSA FABRİKA VERİLERİNİ TUTTURMAK GAAYET KOLAY (bence)
not:merak eden olursa yol PC si verilerini tam olark eklerim buraya.
Şehiriçi ölçümününü nasıl yapıldığı belirtilmişti .Sonuçta tüm araçlar için standart bu ölçüm ama unttuğumuz nokta tüm şehirlerin aynı olmadığı gerçeği.Mesela ben adanada 5,4 l ortalama tuturuyorum ki bu fabrika verilerinin altında bir değer ama istanbulda olsam kesinlikle fabrika verilerinin üstünde bir değer çıkardı.
Ben öyle sanmıyorum gerçekten de öyle.Örneğin amasraya gittim geldim kastamonudayken.445 km yol yaptım ve 4,5 l gösteriyordu ortalama ve hemen yakıtı fullettim 49,6 YTL'ye litresi 2,46 idi ki bölünce yine 4,5l ediyor yani aynı bilgisayarla.
sizinki farklı çıkabilir ama bu herkese genellemenizi gerektirmez
Benim %90 tutuyor tutmadığı zamansa 0.1l farkediyor kesinlikle 0.2 bile değil
ben bi kez babadan kalma yöntemle depoyu fulledim,
yol yaptım,
tekrar fulledim,
verdiğim parayı km ye böldüğümde yol PC si ile hemen hemen aynı değeri gösteriyodu.
bu aralar gene babadan kalma yöntemle bi daha deneyeyim.
malesef tutmuyor arkdslar ya surekli babadan kalma yontem vallahi, hatta bazen aciyorum ortalamamı oh diyorum ne guzel sehir icinde babam ve kardesim 6.5 yapamazken ben 5in altina iniyorum sonra kendimi kandirmayim deyip kapatiyorum acaba aracta mi fazla yakma problemi vardir yoksa bilgisayarda mi fazla gosterme??? bakimda ayar cekilebilirmi acaba soylesek?
Ben bir sefer kontrol ettim! Onda da 0.1 gibi bir hata vardı... Bir daha da bakmadım artık, güvenmeye karar verdim verilere!
merhaba arkadaşlar ben de bir ay önce İstanbul dan fethiyeye gittim.Yani bayırlar virajlar düz yollar tam karışıkö bir test yolu sizin anlayacağınız. İstanbul ataköy opetten fulledim 102 milyonluk dizel aldım ve sıfırladım Fethiyeye yaklaşık 11 saate vardık. Tek şöfrdum. 90 ile 120 arası gittim bir iki kişiylede kapıştım ve arada bir dayanamadığımda klimayı açtım. hava sıcaklığı 38 derece idi. Fethiye opete vardığımda yol bilgisayarım 820 km yi gösteriyordu ve daha 94 kiolmetre bu benzinle gidebileceğimi söylüyordu. ortalamam 4.7 l idi. Dönüşte bayır aşağı boşa atarakve ve tamamen bayırlardan faydalanarak geldim ortalamam 4.6 litereye düştü yani sizin anlıyacağınız arabamız rahat 900 km yapıyor fazlasını bile yaptırabilirsiniz. Ama ben sürüş keyfimden kaybetmeyecek şekide sürdüm.ne çok yavaş nede çok hızlı Klima çok nadır açık.cam iki parmak aralık gittim geldim çoğunlukla . Yolcu iki kişi idi. 122 yeni kuruş yaktı.Süper!!!!arabam daha 7800km de bu arada yağ değişimi bile olmadı yani.Ama şehir içinde 6,5-7 civarında geziniyor. Katalog değerlerini yakalamak mümkün değil diyenlere sunulur. iyi günler iyi ve güvenli sürüşler
Arabayı aldım ve daha birmottan cıkışta bilgisayarı ayarlayıp antalya sehir içi ve-side yol yaptım,ortalamam 100-5lt ıdı ınanılmaz bence bende marea vardı. yakıt evsaneydı....
Hocam 38 derecede klimasız 1 parmak camla nası gittin sorması ayıp?Yakmaması da gayet normal bu koşullarda...Ben klima full açıkken şehir dışı 700 ü zor görmüştüm Puntoyla.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri