arkadaşlar aynı yolu dün geri geldim, ortalama hız 82 km/sa e düşürdüm, 4.4lt/100km, hiçbir yere sapmadan geldim bu sefer 530 km yine 7 buçuk saat sürdü ancak bu sefer tam yarım depo mazotla gelmiş oldum :)
Printable View
Aynen benim de. Yazın 4,2-4,5 olan ortalamam 8'lere çıktı. Sakin kullanmama rağmen kışın yakıt tüketimi müthiş artıyor. Motorun hemen ısınmaması çok önemli bi faktör tabi, ama sanki motor ısındıktan sonra bile yaza göre biraz daha fazla yakıyor gibi geliyor bana.
arkadaslar bayramda sınop a gıttım döndüm.yb ortalama 4.5 gösterdi hızımda 90-120 yola göre hesabıma göre km de 130 krs yaktı.gayet ıyı dizel olup bundan daha az yakan yoktur sanırım.tabı bu uzun yolda sehırıcı heralde 160krs yakar.ama depo doluyken gıdebilecem yol 980 di 1000 ı göremedım.
benim ortalama 5.9 'de göstergede.. bir-iki gün sonra baktım 7.2 ye cikmis ortalama tuketim.. bu kadar kısa sürede böyle bir degisiklik matematiksel olarak mumkun gorunmuyor.. arabayı tek kullanan da benim zaten.. var mı benzer bir durum yasayan, gosterge arizası falan midir?
Dün Eskişehir-Bursa-Eskişehir yaptım biraz şehir içlerindede dolaştım. Yaklaşık 320 km yol yapmıştım eve döndüğümde ortalamam 4.0 çıktı. Sürattede normal 90-110 gittim genelde.
Ayrıca Eseses kikiki eski eski es diyorum :P
:)
selamlar
arkadaşlar benim aracım starjet 95 bg. acaip yakıo şehir içinde benzin falan yetiştiremiyorum artık. neredeyse 10lt buluo ortalama. şehir dışı da en fazla 6 tutturabiliyorum çok fazla hız yapmamama rağmen. sizce bi problem var mı? ibre bi bakmıssın bayağı bi düşmüş.bu gidişle lpg taktırmayı düşünecem.
benim araba su gibi içiyor maşallah. ortalama yakıt tüketimi 8,4 olarak gözüküyor km 2010 km . böyle giderse iflas ederim.
1.3 multijet active 50 tl mazot tamamen şehir içi 280 km nasıl ?
benim 2006 audi a4 1.9 tdi vardı yeni sattım ocakta gp aldım şimdi kendimle kavga ediyorum neden daha önce almadım diye inanın yarı yarıya yakıyor ben böyle az yakan araba ne kullandım nede duydum..herkes rahat olsun en az yakan araba 1.3 gp
_____herşeyi az cok bilirim ama en iyi bildigim şey HADDİMDİR...______________
Arkadaşlar ortalama 90-110 arası 4,5-5 lt arasıdır tahmın edıyorum ben 4 senedır kullanıyoırum daha bunun uzerıne bu hızlarda cıkmadı..
cok tozlu ve kirli ortamda kullanıyosanız arabanızı hava filtresini ara sıra degıstırın bakımı beklemeden...Birde fazla yüklerden kurtulun:)
ben ilk aldığımda km 10,5 kuruş yakıyodum yazın 10 kuruş yakmaya başladım. kışa doğru 12-12,5 kuruş yakarken şimdi ortalama 135-140 kuruş yakıyorum neden acaba??:whip0000:
Kışın daha fazla yakıyor maalesef dizel araçlarımız.Çünkü motor soguk ve ısınması ıcın sanırım daha teknık bılgıler olabılır ama genelde kışın daha cok yakar arabalar
neyse deniz sen anlamamışsın dokundurmayı
kağan üstünden geçtin lastiğin izi kaldı...
1.3 mltijet 75 hp.
6.3 ortalama genelde shell dizel gtl alıyorum
son yakıt sonucudur: dün ankaraya gittim cıkarken yakıt lambam yandı 100 tl shel den euro dizel aldım yola cıktım geldim şehir icindede akşam takıldım lamba yandı tam tamına 610 km yol gitmişim 100 tl ile 610 km yol almışım buda 163,93 denk geliyor bu 1.3m.jet arabamın son yakıt durmudur hızım 100 120 arası idi..
_____herşeyden biraz bilirim ama en iyi bildigim şey HADDİMDİR...______________