Yine benzine nazaran az etki ediyor bence. Dizelde saatte 200km/h sabit hızda gitsen 10lt felan yakarsın. Benzinde 20![]()
geçen hafta Şehirdışı + şehiriçi gezmeleride dahil (Samsun - Trabzon) 200 ytl lik mazotla
1250km yaptım buda km de 160 ytl yapıyo fena sayılmaz...
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
Toyota corolla 1.4 d4d ve ranault clio3 1.5dci kullandım. bu araçların ikisi de dizel punto kadar az yakamaz onu açık ve net söyleyebilirim. ben kendi aracımla en az 3.3L yi yakalayabiliyorum uzun yolda. daha aşağısını düşünemiyorum. daha az yakan varsa söylesin. ama aracımda yakıt tasarruf aparatı var onu da belirteyim. yalnız 100km ile gittiğimde de 3.5L geçmiyor tüketimim. minimumdan hesaplarsak eğer; depo 45L/3.3L=13.64, 13.64X100=1364km gitmek mümkün ama bunun için sabır lazım. çünkü yol uzun.
115 ytlye fulledim 8.1 yakıyo şehir içi otomatik olması nedeniyle sanırım biraz çok
arkadaşlar ayvalıga gittim orda epey bir gezdim ve geri dondum, aracta neredeyse hic mazot yoktu benzinlige gidermi gitmezmi durumundaydım yanineyse kısa keseyim
toplam215 ytl mazot 1445 km yol artı eve geldim aracı yanştırırken ışık yandı
çogunlukla eco modunu kullanmadım arac 5 yetişkin artık full bagaj + zeytinyagları vs..yani karmada 14 ykr gibi bir sarfiyatım olmuş km başına
aracımı seviyorumm, kassam daha aşagı inerdim ama 5 kişli olmasına ragmen zevkle kullandım otobanda 160 ları gordugum oldu e5 de 99 a sabit sollamalarda kasmadan zevkle ve serilikle...
bıkacgun once ızmıre gıderken resmen kendı rekorumu kırdım.depoyu mersınde(lıtresı 2,96ytl) 130 YTL ye doldurdum 90-110 km/h hızları arasında ve sureklı klıma acık 800 km. yol yaptım.buda yanlıs hesaplamadıysam 0,1625 YTL/km yapıyor.yol bılgısayarımda 5.5lt/100km. gosterıyordu.
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Hoşgeldin Mustafa.
Soru 1: Buradan İzmire 800 km mi ki?
Soru 2: Kaç depo yakıt gitti gidene kadar?
bugun mehmet abi nin yanından eve donerken,kendi rekorumu geliştirmeyi denedim...ankarayı bilenler için,ivedikte çevre yoluna girip 7-8 km gidip,etlik-keçiören çıkışından çıktım...ordan sırasıyla kazımkarabekir caddesi,anıttepe,cinnah caddesinden çankaya birlik mahallesine gittim,ordan da hemen tekrar kavaklıdereye geldim...yol bilgisayarını mehmet abi nin dukkanının onunde sıfırlamıştım...yol bilisayarı ortalama tuketim 4.4/100 lt/km,yapılan km 35,ve ortalama hız 42 km deydi...ama felaket derece kastım,bundan fazlasını yapamazdım...sadece 7-8 km lik kısım otoban oldugu için uzun yol gibi dusunulebilir ama,kazımkarabekir caddesi,anıttepe trafiğin çok oldugu,cinnah caddesi ve birlik mahalleside yokuşların çok oldugu yerler...sizce nasıl ortalamam???
hosbulduk abı kusura bakma yenı gordum.gercı konustuk ama yıne yazayım buraya.dıger arkadaslarında fıkrı olsun.
mersın - ızmır arası tam kac km. hesap edemedım cunku ızmıre gırer gırmez dırek ceyreyolundan urlaya gectım urlaya vardıgımda yol bılgısayarı 960 km. gıbı bır deger gosterıyordu.gerı donerkende aynı sekılde 960 cıvarında bır degerler dondum.kac depo kullandıgıma gelınce sadece gıdıs gelıs 2,5 depo mazot kullandım.bızım araclar az yaktıgı ıcın ordada en fazla 1 depo harcanıyor 4-5 gunde.kısacası toplam 3,5 depo mazota mal oldu gıdıp gelmem...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
İzmir den didim e gittik giderken iki yetişkin bir çocuk dolu bagaj otobanda 120-160 arası (çoğunlukla 120 civarı), normal yollarda 90 km/s sabit hiç kasmadan gittimtam 170 km , yol bilgisayarın gösterdiği değer 4,5 l/100. hiç sıfırlamadım şehir içinde biraz dolaştık 4,9 l/100 e yükseldi.
izmir e döndük beş yetişkin bir çocuk dolu bagaj (artı o ekstra üç kişinin de bagajı) yine hiç kasmadan normal yollarda 90 sabit otobanda 130-150 arası çoğunlukla 130 izmir e vardığımızda görünen değer 5,2 l/100 toplamda 342 km yol. 50 ytl lik mazot almıştım ışık yeni yanmaya başlamıştı gittik geldik ışık yanmaya başladı yani yaklaşık 50 ytl lik mazotla gittik geldik.
bu arada otelin önü de gp titanyum gri otoparkı gibiydi ve didim de de oldukça fazla gördüm. giderken tekerlekten kapıya sakız sıçramış bakalım nasıl temizleyeceğim.
didim'den bir görüntü
![]()
Konu EPKAH tarafından (25/08/2008 Saat 08:52 ) değiştirilmiştir.
GP - 1.3 Multijet 75 Hp Dynamic - Titanyum Gri
Mersin Çeşmeli'den Adana otobanda rakım farkı kaale alınmayacak kadar az. toplam yol 100 km ortalama hız 99km/h ve yakıt tüketimi 4,1 l/100 km
Arkadaşlar 1.4 tjet 120hp almayı düşünüorum herşeyi görüştüm okeyledim ama tek kafamı kurcalayan yakıt kullananlar varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim...
Konu Linos tarafından (28/08/2008 Saat 11:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font düzeltildi!!!
Fabrika verileri yanlış hatırlamıyorsam 5,7 şehirdışı 8,4 şehiriçi.Bence çok abartı rakamlar değil ulaşılabilir ölçüde ama o arabayada sakin binemezsin herhalde
Bu arada kendini tanıtırsan ilgili bölümde daha hoş olur.
Arkadaşım selam,
Ben aşağıdaki başlıkta buna benzer bir soru sormuştum cevaplayan arkadaşlar olmuştu istersen bakabilirsin:
https://forum.grandepuntotr.com/gene...-motorlar.html
Konu ftwda tarafından (28/08/2008 Saat 11:19 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri