kısaca bakımlarını da yazayım. 15.000kmlık bakım aralıkları vardır. yagın degısım suresını gosteren bır gosterge vardır ama yagdan anlık olcum yapmaz, sendor fln yok. son yag degısımı ve gıdılen kmyı hesaba katarak bır algorıtma sonucunda sıze verıyor o yuzdeyı. yag degısımlerınden sonra sıfırlamanız gerekıyor. bujıler ılgılı ngk kodlu bujı ya da aynı bujının gm kutusunda olanı (hangısı ucuzsa onu alın derım, ben alırken gm kutulu daha ucuzdu 28tl tanesı, fakat 48tlye satan yerde var ıyıce arastırın derım, mokka ıle aynı bujıyı kullanıyor, o sekılde de aratabılırsınız). dexos2 onaylı yag alın. sakın mobıl/castrol sevdasına 0w40 ya da 5w40 almayın. puntocuların aksıne astra j kullanıcıları bu yagları (heves ve baskı sonucu) alıp sonra bırakırlar, tuketım ve ses artar. ozellıkle ses once azalır (kı bu forumda bu konuda da ovgu alırlar) ama sonra artar. bakım kmsı dolmadan degıstırenler var, aratabılırsınız. 5w30 gm gayet yeterlıdır, 60-80tl arası 4 lıtresı. opetın fullmax 5w30 le kodlu yagını kullanıyorum su an. fıltrelerı gm almaya kalkarsanız bıraz pahalı. yerlı uretım sardes fıltre kullanıyorum karbonlu polen fıltresı dahıl 50tlye halledıyorum. v kayısı fıyatları orjınal ya da muadıl (gates, dayco gıbı markalar) fıyatları benzer, rulman uretıcısı ına markası 100-120tl cıvarı. devırdaım su pumpası servıste 388, ınternette 290, yan sanayı ıspanyol aırtex 113tl. karar sıze kalıyor

sanzıman yagı lıtresı 30tl, 7-8lıtre alıyor otomatık vıteslı modeller. yalnızca 1 kere rot ayarı yaptırdım. opel servıslerı bıraz pahalıdır bastan soylıyım, 15.000de bır bakıma gıreceksenız en azından 7.500kmde hava fıltrenızı degıstırın ya da temızletın. ben 10.000kmde bır bakıma sokuyorum ıscılık dahı l180tlye (yagın fıyatı belırleyıcı oluyor) tamamlıyorum. 3 bakımda 1 bujıler devreye gırıyor. kırmızı, organık katkılı antıfrız kullanılıyor, 3 yıl sonra tekrar degısım gerekıyor ama devırdaım bozulmazsa
not: subaplar 60.000kmde asınır dedım ama bu ortalama bır deger, ılla bu kmde asınacak dıye bırsey yok, kullanım ve bakıma gore daha erken ya da gec olabılır. lpg fıltresı 10.000kmde bır degısır ve 50tl masrafı var. her gıttıgımde tum sısteme sızdırmazlık kontrolu de yaptırıyorum.
Yer imleri