28 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Opel Astra 1.4 Turbo Cosmo 140 HP

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

Standart Cevap: Opel Astra 1.4 Turbo Cosmo 140 HP

kısaca bakımlarını da yazayım. 15.000kmlık bakım aralıkları vardır. yagın degısım suresını gosteren bır gosterge vardır ama yagdan anlık olcum yapmaz, sendor fln yok. son yag degısımı ve gıdılen kmyı hesaba katarak bır algorıtma sonucunda sıze verıyor o yuzdeyı. yag degısımlerınden sonra sıfırlamanız gerekıyor. bujıler ılgılı ngk kodlu bujı ya da aynı bujının gm kutusunda olanı (hangısı ucuzsa onu alın derım, ben alırken gm kutulu daha ucuzdu 28tl tanesı, fakat 48tlye satan yerde var ıyıce arastırın derım, mokka ıle aynı bujıyı kullanıyor, o sekılde de aratabılırsınız). dexos2 onaylı yag alın. sakın mobıl/castrol sevdasına 0w40 ya da 5w40 almayın. puntocuların aksıne astra j kullanıcıları bu yagları (heves ve baskı sonucu) alıp sonra bırakırlar, tuketım ve ses artar. ozellıkle ses once azalır (kı bu forumda bu konuda da ovgu alırlar) ama sonra artar. bakım kmsı dolmadan degıstırenler var, aratabılırsınız. 5w30 gm gayet yeterlıdır, 60-80tl arası 4 lıtresı. opetın fullmax 5w30 le kodlu yagını kullanıyorum su an. fıltrelerı gm almaya kalkarsanız bıraz pahalı. yerlı uretım sardes fıltre kullanıyorum karbonlu polen fıltresı dahıl 50tlye halledıyorum. v kayısı fıyatları orjınal ya da muadıl (gates, dayco gıbı markalar) fıyatları benzer, rulman uretıcısı ına markası 100-120tl cıvarı. devırdaım su pumpası servıste 388, ınternette 290, yan sanayı ıspanyol aırtex 113tl. karar sıze kalıyor sanzıman yagı lıtresı 30tl, 7-8lıtre alıyor otomatık vıteslı modeller. yalnızca 1 kere rot ayarı yaptırdım. opel servıslerı bıraz pahalıdır bastan soylıyım, 15.000de bır bakıma gıreceksenız en azından 7.500kmde hava fıltrenızı degıstırın ya da temızletın. ben 10.000kmde bır bakıma sokuyorum ıscılık dahı l180tlye (yagın fıyatı belırleyıcı oluyor) tamamlıyorum. 3 bakımda 1 bujıler devreye gırıyor. kırmızı, organık katkılı antıfrız kullanılıyor, 3 yıl sonra tekrar degısım gerekıyor ama devırdaım bozulmazsa

not: subaplar 60.000kmde asınır dedım ama bu ortalama bır deger, ılla bu kmde asınacak dıye bırsey yok, kullanım ve bakıma gore daha erken ya da gec olabılır. lpg fıltresı 10.000kmde bır degısır ve 50tl masrafı var. her gıttıgımde tum sısteme sızdırmazlık kontrolu de yaptırıyorum.
    Konu MKavruk tarafından (15/11/2016 Saat 21:56 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 2 kişi MKavruk'ye teşekkür etti:

ORHAN GÜL
    ZeMHeRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 33

Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kısaca bakımlarını da yazayım. 15.000kmlık bakım aralıkları vardır. yagın degısım suresını gosteren bır gosterge vardır ama yagdan anlık olcum yapmaz, sendor fln yok. son yag degısımı ve gıdılen kmyı hesaba katarak bır algorıtma sonucunda sıze verıyor o yuzdeyı. yag degısımlerınden sonra sıfırlamanız gerekıyor. bujıler ılgılı ngk kodlu bujı ya da aynı bujının gm kutusunda olanı (hangısı ucuzsa onu alın derım, ben alırken gm kutulu daha ucuzdu 28tl tanesı, fakat 48tlye satan yerde var ıyıce arastırın derım, mokka ıle aynı bujıyı kullanıyor, o sekılde de aratabılırsınız). dexos2 onaylı yag alın. sakın mobıl/castrol sevdasına 0w40 ya da 5w40 almayın. puntocuların aksıne astra j kullanıcıları bu yagları (heves ve baskı sonucu) alıp sonra bırakırlar, tuketım ve ses artar. ozellıkle ses once azalır (kı bu forumda bu konuda da ovgu alırlar) ama sonra artar. bakım kmsı dolmadan degıstırenler var, aratabılırsınız. 5w30 gm gayet yeterlıdır, 60-80tl arası 4 lıtresı. opetın fullmax 5w30 le kodlu yagını kullanıyorum su an. fıltrelerı gm almaya kalkarsanız bıraz pahalı. yerlı uretım sardes fıltre kullanıyorum karbonlu polen fıltresı dahıl 50tlye halledıyorum. v kayısı fıyatları orjınal ya da muadıl (gates, dayco gıbı markalar) fıyatları benzer, rulman uretıcısı ına markası 100-120tl cıvarı. devırdaım su pumpası servıste 388, ınternette 290, yan sanayı ıspanyol aırtex 113tl. karar sıze kalıyor sanzıman yagı lıtresı 30tl, 7-8lıtre alıyor otomatık vıteslı modeller. yalnızca 1 kere rot ayarı yaptırdım. opel servıslerı bıraz pahalıdır bastan soylıyım, 15.000de bır bakıma gıreceksenız en azından 7.500kmde hava fıltrenızı degıstırın ya da temızletın. ben 10.000kmde bır bakıma sokuyorum ıscılık dahı l180tlye (yagın fıyatı belırleyıcı oluyor) tamamlıyorum. 3 bakımda 1 bujıler devreye gırıyor. kırmızı, organık katkılı antıfrız kullanılıyor, 3 yıl sonra tekrar degısım gerekıyor ama devırdaım bozulmazsa

not: subaplar 60.000kmde asınır dedım ama bu ortalama bır deger, ılla bu kmde asınacak dıye bırsey yok, kullanım ve bakıma gore daha erken ya da gec olabılır. lpg fıltresı 10.000kmde bır degısır ve 50tl masrafı var. her gıttıgımde tum sısteme sızdırmazlık kontrolu de yaptırıyorum.
    Hocam detaylar için teşekkür ederim keyifle okudum..
    Mobil esp 5 w 30 düşünüyorum yağ,filtreleri Bosch'dan almayı düşünüyorum..

Yakıt olayını çok araştırdım,fazla yaktığını biliyorum 1.5 ton araç ama araba köpek gidiyor bana sürüş zevkini fazlasıyla veriyor..Yıllık 10 bin km kullandığım için Benzinlisini aldım pahalı olsada km 40-45 krş beni yormuyor.
    Peugeot 206 1.4 X-Line 2004 - Benzin & Lpg Alev Kırmızısı 2014 -
    Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Active 2007 - Dizel Egzotik Kırmızı 2015 -
    Fiat EVO Punto 1.3 Multijet Dynamic 2011 - Dizel Egzotik Kırmızı 2016 -
    Opel Astra Cosmo 1.4 Turbo 2013 Benzin - Neptün Mavi 2016-2017
    Volkswagen Golf 1.4 Tsi Highline 2013 Benzin - Tungsten Gri 2017 (6. Ay)
    Volkswagen Golf 1.4 Tsi Highline 2014 Benzin - Beyaz 2018 (4. Ay)

Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

Filtre teknolojisi ülkemizde çok gelişti, Bosch alıp ithalat yapmanıza hiç gerek yok. Ülkemizdeki üreticiler dahil OEM seviyesinde filtre üreten firmalarımız var; Sardes, Fil, Asaş, Delsa vs.. 4 arabada kullandım yerli filtre, tek bir sıkıntı yaşamadım (kullanım sonrası yırtılma, delinme, aşırı yamulma ya da kırılma filtrelerde başınıza gelebilecek şeylerdir) Uluslararası standartlarda üretilir ve yetkili servislerde takılır (ornek olarak opar kutusundan çıkan ürünler). aloparca.com sitesinden bakabilirsiniz. İthalat fazlası veren bir ülke olarak üretemediklerimizi satın almayı anlarım ama üretip ihraç ettiklerimizi kutulayp bize geri satan bir sistemde yerli tercih edilmemesini acizane kabul edemiyorum diyeyim. esp 5w30 aracımıza uygun değil, yakıt tuketımınızı arttırır. dexos2 standardı yakıt tuketımınde de avantaj saglayacak katkıların bulunmasını sart kosmaktadır. Asagıya az sonra ekleyecegım ıkı resımde yag karsılastırmalarını bulabilirsiniz. GM 5w30 dexos2 orjınal servıs yagıdır PO tarafından kendı tesislerinde doldurulmaktadır. İllahaki ithalat yapacagım ulkeme gvenmıyorum dersenız avrupa dolumlu 5 lıtre GM5w30'u onlıneyedekparca.com dan alabılırsınız. Parametre olarak ulkemızde uretılenle neredeyse aynı verılere sahıptır. Dexos'un uluslararası sıtesıne gırın PO'nun sertıfıka onayını goreceksınız, yanı dunyanın herhangı bır ulkesınde PO'nun hem GM markası olarak urettıgı hem de kendı markasıyla cıkardıgı urun yetkılı servısler tarafından kullanılabılır demektır.

not: maalesef lubrizol firmasınının sitesi değişime girmiş, aşağıdaki bağlantıda yer alan örümcek grafik programını açamıyorum. ikinci ve üçüncü bağlantılarda yer alan bir yazımda grafik eklemiştim, oradan bakabilirsiniz.

https://www.lubrizol.com/Lubricant-a...rformance-Tool
    https://forum.grandepuntotr.com/gene...light=lubrizol
    https://forum.grandepuntotr.com/serv...light=lubrizol

Alıntı ZeMHeRi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yakıt olayını çok araştırdım,fazla yaktığını biliyorum 1.5 ton araç ama araba köpek gidiyor bana sürüş zevkini fazlasıyla veriyor..Yıllık 10 bin km kullandığım için Benzinlisini aldım pahalı olsada km 40-45 krş beni yormuyor.
    Konu MKavruk tarafından (16/11/2016 Saat 07:48 ) değiştirilmiştir.

Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

Alıntı ZeMHeRi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aracınıza normalde MOBİL 1 aşağıdaki linkte verilen yağı uygundur. Ancak Mobil 1 ESP 5-30 kullananda çok. Opel servislerinde ayrıca mobil yağları varil oalrakta getirebiliyorlar. Mobil dünyada lider yağ üreticilerinden bir tanesi hatta en iyisi. Ülkemizde yağ üreten firmaların daha çok çalışmaları argeye yatırım yapmaları lazım. Mobil1 -castrol gibi markalarla ülkemizdeki markaları kıyaslamak şu an için mümkün değil. Ancak işin açığı kaliteli yağın kalitesi daha çok km ile ortaya çıkar. ülkemizde opel 15000 km bakım öneriyor ama normalde filtre ve yağ ömrü 30000 km kadar gider. Bu nedenle fiyat işi düşünülebilir ama ben araıma iyi bakmak istediğim için kesinlikle şu an yağda mobil yada castrol den vazgeçmem.

İşi bilen servis zaten size Mobil1 önerir. GM tarafından da testlerde kullanılan yag olup bir çok onay sertifika programına sahiptir.

Opel YaÄ?ı | Mobil 1 â?¢

6. Bu mesaj için teşekkür edenler: