Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 95 lik evom ile uzun yol yakıt tüketimi

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Konu 95 lik evom ile uzun yol yakıt tüketimi

Arkadaşlar Kastamonu Merkez den önce Afyon a oradan da Denizli, Pamukkale, Denizli tekrar Pamukkale ve Kale (denizli) ilçesinde birkaç tur attıktan sonra Muğla Merkezine varmak şartıyla toplam katettiğim yol 945 km Muğla girişindeki opete vardığımda ise yeniden fulledim ancak Muğla Ula yol ayrımından Muğla merkez arasındaki o dağları aşarken o kadar stresliydim ki çünkü yakıt bitti bitecek gibiydi ve hiçbir yakıt istasyonu yoktu,

Bu km yi yaparken aracı % 90 hız sabitleyici kullanarak ve de yanımda eşim ve bagajda ise tüm valiz ve eşyalarımız vardı, genel olarak hızım 90 sabit idi ancak 300 km civarını değişken hızlarda yaptım örn:110 da vardı 130 da vardı veya bir ara deneyeyim diye 70 de vardı +100 klima ise bütün yolun sadece 100 km sini açmışımdır yani klima ihtiyacı hissetmedim skydome ile idare ettim , yola akşam üzeri 4 te çıktım sadece Afyonda bekledim (bu arada afyonda şehir içinde birkaç tur atmak zorunda kaldım konaklama yerini bulana kadar)

Muğla Opet e vardığımda ort yakıt tüketimi : 4.4, gidilen yol ise 945 gösterdi sizce bu değerler nasıl ? Sonradan yeniden depoyu doldurduğumda klimalı açıkken ve 110 km hızda sabitken yakıt tüketimi 5,1- 5,4 arasında değişti

Yorumlarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir- Ankara yol yaptım, yol bilgisayarında 3.4 km ile tamamladım, Yaklaşık 500 km yol gittim. Klima kapalıydı.Hızımda 90-100 arasındaydı.

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bende ankara-akçay arasını 620 km yol gittim klima kapalıydı ortalama 3.0 lt yakmış bundan daha azını kimse yakacağını inanmıyorum

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Alıntı safakakbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ankara-akçay arasını 620 km yol gittim klima kapalıydı ortalama 3.0 lt yakmış bundan daha azını kimse yakacağını inanmıyorum
    Resimleri birkaç gün içinde ekleyeceğim inanıp inanmamak size kalmış, ayrıca bu değerleri yaparken özellikle 945 km yi ECO modu açıktı dikkatinizi çekerim sizin araç 75 lik ve manuel benim araç ise 95 lik ve yarı otomatik ve hız sabitleyiciyle birlikte kullandım ve hep 90 km sabit hız , sadece belirttiğim gibi arada bir farklı hızlara çıktım resimleri birkaç gün içinde görürsünüz...

güneş akbulut
    jrgakbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 91

Alıntı safakakbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1000 o nasıı bi yakıt tuketimidir usta helal olsun

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

gayet iyi bence...
    Keyif BMW'Dir...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Mutlu

Alıntı jrgakbulut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1000 o nasıı bi yakıt tuketimidir usta helal olsun
    Waaayy Güneş açtı, hem forumda hem yüzümde, dostum ya seni yeniden forumda görmek güzel, özellikle benim açtığım konu da yorumunu görmek harika dostum o km yi yaptım ama son 40-60 km sini gel bana sor , hem bitmek bilmedi yol hemde dağlık arazi olması ve herhangi bir yakıt istasyonunun olmaması beni epey bi dua ettirmeye sevk etti, inşallah kısmetse 1000 i de görücem , ki zaten arada bir 110-170 arası yapmasaydım herhalde 1100 den fazla km yapardım çok mutluyum ya anlatamam , merak etme senin machine de biraz açılsın bak bakalım kaç km yi görüyor ama eco modunda kullanacaksın ve hız sabitleyici ile sabit hızda gidicen ve sabredeceksin Zaten Muğlaya inip depoyu fullerken ilk seninle paylaştım yaptığım kmyi hatırlarsın

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı 1ocak2011 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçtiğimiz günlerde Eskişehir- Ankara yol yaptım, yol bilgisayarında 3.4 km ile tamamladım, Yaklaşık 500 km yol gittim. Klima kapalıydı.Hızımda 90-100 arasındaydı.
    Bu yolculuk gidiş-geliş yolu toplam 500 km civarında yaptım, hız sabitleyici açıktı, ayrıca ECO mode açıktı.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Vay be dıesel araç almak varmış.3.0 3.4 lt gibi ortalama tüketim değerleri mükemmel.Bu araçlar yakmıyor resmen kokluyor.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Bu yolculuk gidiş-geliş yolu toplam 500 km civarında yaptım, hız sabitleyici açıktı, ayrıca ECO mode açıktı.
    Anladım Tuncay abi, hayır forumda bi arkadaş ben 620 mi ne yaptım bunun üzerinde yapan varsa inanmıyorum diye iddia etmişte, sanki benim yalana borcum var da öle attım ortaya, dedim ki benim araç hem 95 lik, bunun yanı sıra eco modu açık ve hız sabitleyici de açıkken sabit hızda yaptım dedim arkadaşımız bunca şeye rağmen inanmıyor, ha inanmaması da o kadar benim için önemli değil ben gittiğim yere ve cebimden çıkan paraya bakarım, o kadar memnunum ki iyikide triptronik ve 95 lik almışım ve iyiki de eco modu var harika tasarruflu, hı birde arkadaşıma gelsin son olarak ayrıca 95 likler 6 ileridir, 6 vitesin rahatlığı sadece uzun yolda ortaya çıkıyor tamamen tasarruf vitesi , Tuncay abi yanlışsam sözlerimi düzelt !

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay be dıesel araç almak varmış.3.0 3.4 lt gibi ortalama tüketim değerleri mükemmel.Bu araçlar yakmıyor resmen kokluyor.
    Teşekkür ederim dostum, bende 3-4 litreleri görürdüm ancak gerek yanımda eşim gerekse bagajda bi dünya eşya olmasından ve de ayrıca yolun yarısından biraz aşağı bi mesafesini tutarsız hızlarda kullandığımdan dolayı 3-4 arası litrelere düşüremedim ama ileride tamamıyle sabit hız sabit km ve klimasız deneyeceğim Teşekkürler...
    Konu Scottie tarafından (13/07/2011 Saat 10:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood. çoklu alıntı özelliğini kullanınız.

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım Tuncay abi, hayır forumda bi arkadaş ben 620 mi ne yaptım bunun üzerinde yapan varsa inanmıyorum diye iddia etmişte, sanki benim yalana borcum var da öle attım ortaya, dedim ki benim araç hem 95 lik, bunun yanı sıra eco modu açık ve hız sabitleyici de açıkken sabit hızda yaptım dedim arkadaşımız bunca şeye rağmen inanmıyor, ha inanmaması da o kadar benim için önemli değil ben gittiğim yere ve cebimden çıkan paraya bakarım, o kadar memnunum ki iyikide triptronik ve 95 lik almışım ve iyiki de eco modu var harika tasarruflu, hı birde arkadaşıma gelsin son olarak ayrıca 95 likler 6 ileridir, 6 vitesin rahatlığı sadece uzun yolda ortaya çıkıyor tamamen tasarruf vitesi , Tuncay abi yanlışsam sözlerimi düzelt !
    95'liği yaşamak lazım diyorum, bu arada aracın kaç km'ye geldi?

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

95'liği yaşamak lazım diyorum, bu arada aracın kaç km'ye geldi?
    Abi maalesef 7250 ye geldi abi yaklaşık olarak geçen hafta toplam katettiğim mesafe balayı için 2800 km

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Dikkat yakıt değeri hakkında

Evet dün açmış bulunduğum puntomun yakıt değerleri ile ilgili olarak forumdan bir arkadaşım kendi yaktığı değerin altında ve de yaptığı km üzerinde yapılacak olana inanmayacağını belirtmişti, ona istinaden aracımın yaktığı ortalama yakıt ile toplam katettiğim km yi gösteren fotoları sizlerle paylaşmak istiyorum, Kastamonu-Afyon (afyonda en az 15 km şehir içi dolaştım fuzuli istemeyerek), denizli-pamukkale, pamukkale denizli, denizli-kale ilçesi, oradan da muğla merkeze aracım tek depoyla indi işte ispatı...

3.fotoğrafı paylaşma sebebim ise çok enteresan bir olay, ben denizli pamukkaleye varıp aracımı çektiğimde önünde ve arkasında farklı birer araç vardı, araç başına yeniden döndüğümde başka bir punto evonun aynı renk cam tavanlının benim aracımla sırt sırta verdiğini gördüm ve siz forum dostlarımla paylaşırım diye sizler için çekmiştim, o kadar mutlu oldum ki bunu görünce , diğer punto sahibi de herhalde sevindi ki ve de bana sürpriz yapmış olacakki aklına gelip simetrik bir şekilde aracını park etmiş , 07 plaka bir evo idi umarım forumdan bir arkadaştır tanışırız...

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Abi maalesef 7250 ye geldi abi yaklaşık olarak geçen hafta toplam katettiğim mesafe balayı için 2800 km

Oooo baya gezmişsin maaşallah, bu arada sendeki marşpiyel ile bendeki marşpiyel takılmasını farklı yapmışlar...

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Oooo baya gezmişsin maaşallah, bu arada sendeki marşpiyel ile bendeki marşpiyel takılmasını farklı yapmışlar...
    Teşekkürler abi, Tuncay abi şu senin aracının fotolarını bi özel atabilir misin rica etsem merak ediyorum , daha fazla merakta bırakma beni, gerçi sen bana kırgın ve kızgınsındır ama inan düğün için 16 sında Manisaya gitmiştim, ondan dolayı hiçbirşeyle ilgilenemedim daha yeni geldiğim için forumda yazıyor paylaşıyorum birçok şeyi , bu arada sizin kaç km oldu ?

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Teşekkürler abi, Tuncay abi şu senin aracının fotolarını bi özel atabilir misin rica etsem merak ediyorum , daha fazla merakta bırakma beni, gerçi sen bana kırgın ve kızgınsındır ama inan düğün için 16 sında Manisaya gitmiştim, ondan dolayı hiçbirşeyle ilgilenemedim daha yeni geldiğim için forumda yazıyor paylaşıyorum birçok şeyi , bu arada sizin kaç km oldu ?

Benim aracın konuda ilk mesajda resimleri ekledim oradan bakabilirsin, rica ederim ne kırgınlığı olurmu öyle şey...Bu arada yakıt olayı gerçekten güzel...

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Benim aracın konuda ilk mesajda resimleri ekledim oradan bakabilirsin, rica ederim ne kırgınlığı olurmu öyle şey...Bu arada yakıt olayı gerçekten güzel...
    Teşekkürler sağolasın Tuncay abi, fotolarına hemen bir daha bakayım bulayım...

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Teşekkürler sağolasın Tuncay abi, fotolarına hemen bir daha bakayım bulayım...
    Bakarsan iyi olur, senin marşpiyel tersten takılmış sanırım.

güneş akbulut
    jrgakbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 91

ehuauhehua emrullah abi butun yolu az yakip km yakmasın diye r demi gittin yoksa şaka tabi fotodada ole gozukuyor ya dalaşim dedim

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Alıntı jrgakbulut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehuauhehua emrullah abi butun yolu az yakip km yakmasın diye r demi gittin yoksa şaka tabi fotodada ole gozukuyor ya dalaşim dedim
    Canımsın sen ya , koptum valla yazdığını görünce, he ya benzinliğe gidince geri takmıştım, abi ben arabayı durdurunca genelde yukuş durumuna göre öne veya arkaya vitesi takıyorum, kendine iyi bak Güneşcim ist a gelince görüşmk üzere

Sayfa 1/2 12 SonSon