hayrlı olsun arkadaşım kazasız belasız kullanmak nasip olsun inş.
sorularına gelince benim araba emotion olmadığı için bilgim yok![]()
Arkadaşlar uzun süredir punto arıyordum sonunda içime sinen bi araç buldum ve aldım;
Aracım 2006 model 1,3 multijet 90 bg 6 ileri vites punto emotion modeli;
rengi gri,skydome ve artı olarak spor paketi ve güvenlik paketi mevcut.
Araçta boyanan değişen hatta rütüş dahi yok.İlk sahibinden aldım oldukça temiz kullanılmış 78000 km de.
bi kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim;
1-Aracın emotion modeli olduğu nerde yazar?(ruhsatta yazmıyor)
2-Torpidoda lamba yok mu?yanmıyorda acaba patladı da haberim mi yok?
3-bagajda yedek lasrtiği yok,satıcı bunlarda yedek lastik yok onun yerine teker tamir malzemesi var dedi(bagajda yedek lastik yeride yok zaten)
4-Aracımı ilk çalıştıracağım zaman anahtarı çevirmekte zorlanıyorum sola dogru hafifce çekip sonra sağa çevirerek açabiliyorum kontağı.bi kilit mekanizması filan mı var yoksa kontak mı arızalı?
5-3.viteste giderken vites kolu titriyor,gazdan ayağımı çekince titreme duruyor,diğer viteslerde olmuyor sorun nedir sizce?
6-skydome süper bi olay ama az önce foruma baktım çok sayıda arakadaş skydome dan mağdur olmuş?ne yapmak lazım arıza yapmaması için?
7-ilk defa dizel ve motoru bu kadar küçük araç kullanıyorum biraz zorlanıyorum açıkcası,uygun devir nedir bu araçlarda?(2500 arası iyi bi devir mi?)
hayrlı olsun arkadaşım kazasız belasız kullanmak nasip olsun inş.
sorularına gelince benim araba emotion olmadığı için bilgim yok![]()
Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanman dileğiyle. Aracı ne kadara aldığını sorabilir miyim?
Emotion olduğunu anlamak için ki bu satın alınan kitlerle de mümkün olabilir. 4 cam otomatiği, koltukların yanlarında airbagler, kol dayama, sürücü koltuğu bel desteği (kol dayamanın altında düğmesi bulunur), güneşlikler altında makyaj lambaları,
Hiçbir G.Punto da torpido aydınlatması bulunmaz,
vites geçişlerindeki sarsıntılar şanzımandan yağ kaçağından oluşabilir. Kontrol ettir.
Marş girişinde kir toz oluşmuş olabilir.
Eğer stepne yok ise, onun yerine tamir kiti konuluyor. Ama lastik yarılınca hiç bir işe yaramıyor. Bana sorarsan stepne alman daha mantıklı...
hayırlı olsun
1-emotion olup olmadığına bakmak için bende ruhsatta dynamic yazıyor sizde sanırım içeride bagaj açma tuşunun yanına asr felan olması lazım eğer varsa emotion olabilir bilenler yardımcı olur
2-torpidoda ışık yok aramayın
3-stepnesiz olmaz bence stepne almanızı öneririm
4-kontak anahtarı bendede yapıyor ama neden bilmiyorum(sayenizde bende öğrenmiş olurum)
7- 1.3 olduğuna bakmayın memnun kalıcaksınız multijet motor gayet iyidir devir 3 3.5 deyken vites değiştirebilirsiniz
diğer soruları bilenler yardımcı olurlar
Elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
1-)Aracın emotion olup olmadığını elinizdeki aracın özelliklerini biliyorsanız donanım tablosuna bakarak anlayabilirsiniz.Şu anda ruhsatım yanımda değil,ruhsatta yazıyorsa da nereye yazdıklarını bilemiyorum kendiminkinde.
2-)Torpidoda lamba yok maalesef.
3-)Benim bildiğim kesin olarak yedek lastik vardır;ancak yeri bagajdan farklı yerdedir.Yoksa da yanlış biliyorumdur öğrenmiş olurum buradan.
4-)Direksiyonun kendi kilit mekanizmasından kaynaklı bir durumdur o.Direksiyon kilitli olduğunda kontağı çeviremiyorsunuz.Ben ilk zamanlar kilit mekanizmasına alışana kadar kontak kırıyordum
5-)Onu bilemeyeceğim,benden daha deneyimli arkadaşlar cevaplarlarsa öğrenmiş olurum.
6-)Skydome sahibi arkadaşlara bırakıyorum,bende skydome olmadığı için(Active kullanıyorum)
7-)İlk zamanlar ben de 2500 devirde vites değiştiriyordum.Ancak servise bakıma götürdüğümde bana söylenen şey vitesi 3000-3500 aralığında değiştirmem gerektiği dizellerde.Çünkü 2000-3000 aralığında araç şahlanmaya başlar,bunu kullandıkça görürsünüz,ve 3000 devirden sonra o ivmmelenme biraz daha az olur,bu zamanlarda değiştirirseniz eğer maksimum güç ve torku kullanmış olursunuz.
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
bu kadar hızlı cevaplar!çok teşekkürler arkadaşlar,
emotion hakkında söylediğiniz herşey araçta var(elektrikli bel desteği-eşya konulabilen kol dayama-4 cam otomatik-asr tuşu vb.)
stepne yeri yok ama fabrika çıkışı tamir seti(köpüğü) aracın içinde orjinal yerinde duruyor)
torpido ışığı olmaması çok kötü!
Hiç sorun değil.Harekete duyarlı led ışıklar var 15-20-TL ye alabileceğin.Forumda takıp resim ekleyen arkadaşlar olmuştu.Estetik olarakta gayet iyi görünüyordu.
katılıyorum harekete duyarlı bir ışık takın bitmiştir..aldığınız araç full bir araç hayırlısı olsun
----------CaptainCrax ------------
gün gelecek benimde puntom olacak
Hayırlı olsun
Hayırlı olsun.Kazasız belasız keyifli sürüşler.
hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanmak nasip olsun... inşallah....
herkese teşekkürler arkadaşlar aracımdan şimdilik memnunum,
ilk izlenimim ses konusunda dışardan çok ses alır rahatsız eder diodu bi çok arkadaş ama gayet sessiz hızlanınca biraz rüzgar bezeri bi ses oluyor sessizlikte duyulan ama o kadrada olacak diye düşünüyorum.
vites değiştirme aralığı için 3000-3500 devir yazmışsınız fazla değil mi? ben forumdaki diğer yazılarıda okuduğumda 2500-3000 arasıdır diye biliyodum?
doğru bılıyosun kaptan 2500*3000 arası ıyıdır
2500-2700 arası vites değştirince yığılıyor gibi geliyor bana ayrıca araç kendini toplayana kadar anlık tüketim çok oluyor,onun için ben genelde 3000 ve üzerinde değiştiriyorum daha rahat ediyo gibi motor.
biraz bağırıyo ama olsun forumda bi arkadaş dizel motorun sesi duyuacak diye yazmıştı biyerlere![]()
bencede doğru 2500-3000 aralığı daha yüksek devirlerde yakıt otomatikman yükselir yol bilgisayarından takip edebilirsin aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın allah tabanını düz bastırsın
valla ben bu şekılde ekonomı yapıyorum nedense.. aracta da ole fazla yığılma olmuyo..forum genelınde bıldıgım kadarıyla bu devırlerde kullanıyor herkez
herkesin kullanımı farklıdır sizde zamanla alışırsınız arabanıza biz ne söylesekte yalan olur zamanla deneyim kazanırsınız tahminimce
kaptan bu benım 2. GPmdaha öncede benzinli versiyonu vardı..benzin/lpg nin yanı sıra şuanki aracım dizel.. bu araba üzerinde yeterince deneyimim olduğunu düşünüyorum..saygılar
![]()
4. konu hakkında, WD 40 sıkmanı tavsiye ederim : https://forum.grandepuntotr.com/tekn...k-kalmasi.html
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri