Kamyon arkası yazılar
1. Kamyon Çeker 10-20 ton, Gönlüm Çeker Paris Hilton
2. Hayatımı Yazsam, Duble Yol Olur
3. Araman İçin İlla Hata Mı Yapmam Gerekir
Eski nick: dileksu
eh be coşkun abi akşam akşam içimi kararttın bu resimle inşallah ölen yada yaralanan olmamıştır kim yaptıysa geçmiş olsun
Önünde saygıla eğliyorum abi,tecrube budur..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
yok yok şöföründe bi şey yoktu
sabaha karşı buza çekmiş
önümüzde kaydı dorse frenini çekti kafa kayınca
bu sefer makasa aldı dorse kafayı mecburen yapacak hiç bir şeyi yoktu
direk daldı oraya allahtan karşıdan gelen yoktu
kafa kafaya girseler raspayla kazırdık şöför mahallinden
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
(dorse frenini çekti, kafa kayınca,raspayla kazırdık şofor mahalinden,makasa aldı) ne bitirim kelimeler bunlar Coşkun kardeş helal yakışır.Tam usta kamyon şofor bitirim lafları gibi.Sakın yanlış anlama hoş...............
Eski nick: dileksu
şu cümleleri bide anlaşılır olarak çevirsek![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
bravoyu cok begendim yalan yok![]()
Forumda coşkun abi gibi mekanik üzerine sağlam yorum yapan adam yok.Tecrübenin verdikleri işte![]()
Yürü be yolların fatihi kamyon devri nostalji oldu senin için demicem ekmegin ordan ama aramızda olman bizi mutlu ediyor coşkun bunu yürekten söylüyorum eyvallah arkadaşım bize hayat dersi verdin gerçekten yürekten kutluyorum seni ne zorluklar varya herkez şükretsin ki altında punto gibi bir makina var degerini bilin arkadaşlar ve satarkende piyasayı düşürmeyineyvallah coşkun dostsun bunu biliyorum saygılar görüşmek üzere.......
ne demek sercan çeviririm tabiki
sabaha karşı buza çekmiş = gece yarısından sonra hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde yol yüzeyinde bazen anlaşılabilir bazen anlaşılması zor olan donma ve buzlanma meydana gelir
anlaşılabilir olanda yol parlar farların ışığı sanki yerde ayna varmış gibi gözüne yansıma yapar bu tür buzlanmayı anlarsın gerekli tedbirleri alırsın
anlaşılması güç olana uzun yol şöförleri karabuz yada gizli buz olarak adlandırırız bu tip buzlanmada yol yüzeyi kuruymuş görüntüsü verir
farların ışığı vurdukça yıldız şeklinde ufak parlamalar oluşur yolun üzerinde ki çizgilerin fosforu azaldığından parlamazlar ve çizgilerin görünmesi de azalır
bu en tehlikeli buzlanmadır buza çekmiş terimini bunun için kullandım
önümüzde kaydı dorse frenini çekti kafa kayınca =
genelde karlı buzlu hava ve yol şartlarında ilk kayan araçlar tırlardır
hatta yeni yağmurda bile çok çabuk kayarlar sebebi belden kırmalı oynar başlıklı olmalıdır tır dediğimiz araç dorse ve dorseyi çeken kupa dediğimiz kafadan meydana gelir
olayın olduğu gece de önümüzde demirkapı rampalarını inerken (balıkesir)
karabuz da fren yaptı fakat buzlanmayı fark edemediği içinde sadece ayak frenini kullandı buda aracın kafa kısmının kaymasına yol açtı kafa kaymaya başlayınca buz olduğunu fark etti hemen dorse frenlerini çekti ancak bu sefer de dorse kaymaya başladı tırlarda dorse yani arkasında takılı olan kasası kayarsa yan tarafa doğru gelir buna da biz makaslama deriz bundan sonra yapacak pek bir şeyin kalmaz en güvenlisi bu arkadaşın yaptığı şekilde dorse tamamen makaslayıp tırın kendi kafasını ezmeden aracı şarampole düşürmek veya başka bir araca kaydığı taraftan vurarak aracı durdurmak eğer tam makaslama gerçekleşip te kafayı altına alırsa dorse şöförün yaşama şansı neredeyse sıfırdır
ek bilgi olarak tırlarda 4 tip fren mevcuttur
bildiğimiz ayak freni , sadece arka çektiği kasaya kontrol eden dorse freni
,şaftan fren yapan 3 veya 4 kademeli röterdar , en son olarakta tüm fren körüklerini tam basınç uygulayan imdat freni
eğer bu tırcı gizli buzlanmayı fark etseydi ilk olarak röterdarı 2 diş çekip hızı sabitliycek hızın artmasını engelliycek ayak ve dorse freninide aynı anda beraber kullanıp kaymayı önleyecekti
umarım açıklayıcı olmuştur
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
mesela bizim çağrıdada 2 tip fren var,biri butun gp lerde olan bide ekstra ayak freni..
duramaycagı zaman kapıyı açıyor ayagını yere surterek arabayı yavşlatıyor oyle duruyor.daha esrarengiz oluyomus
Her yerde uğraşın birbirinizle![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri