Arkadaşlar, bizim GP'lerdeki fabrika çıkışı ölçülen boya kalınlığı değerleri yaklaşık kaç çıkıyor?
Boya koruma atılan aracımda 110-120 arası değerler ölçülde sadece 2 bölgede 170, 1 bölgede 200 çıktı. 300 olmadıktan sonra önemli değil dendi, aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
300 micron ise ya boya var yada fabrika üretim hatası yadaboya korumanın yan etkisidir ( ne tarz bir etki olacağını bilemiyorum ama boya korumasının saç üzerinde bu kadar etki yapmaması gerekir.)
Her yanda 130 civarı olabilir. Hadi çamurluğun kıvrımlı bölgelerinde biraz daha fazla çıksın 150 olsun 160 olsun. Ama bu değerlerin üstü şüpheli. Ben alırken her yanını kendim kontrol ettim 110-120 ydi ortalama. Size birşey söyleyeyim mi. İnsanları bu kadar boyalı boyasız değişenli değişensiz ayrımına iten tek etken galericiler. Dünyanın hiçbir tarafında yok böyle arabanda şurası boyalı bu kadar değeri düşük vs vs mevzusu. Fakat ülkenin şartları bu olduğundan ben de boyalı araba almam araba seçerken.
Konu ekorkut tarafından (08/01/2009 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.
bu konuyu en iyi halilim biliyor baya uğraştı boya kalınlıgı yüzünden.
arabasının sol tarafı komple kalın boyalı cıkmıştı.ona bir sorsan iyi olur..
Emreye katılıyorum, Türkiyede aracın motorunun olup olmadığına bile bakılmadan kapı boyanmış, çamurluk değişmiş... deniyor
Boya kalınlığının üst değerini tam olarak bilmiyorum ama 300 e kadar normal olduğunu pek sanmıyorum...
150 ye kadaar normal bılıyorıum okadar belırgın farklılklar olması normal değil bencede
boya konusunda bi sorum olacak. yazın kaza yapmıştım ön tampon deişti ancak rengi biraz daha koyu ve beni cok rahatsız ediyor garantiden yada kaskodan yeniden boyatma imkanımız varmı? yardmcı olrsanz sevnirim
Punto ithal araç oldugu için belirli bir degere kadar araçın etrafında boya kalınlık farkının çıkması normalmiş.
Sınır ne oldugu bir kagıtda yazıyordu onu bulursam eklerim.
Müşteri hizmetlerini arayıp bir sor istersen degerlerin en son ne olabilecegini.
Sıfır araçların nakliyesinde bazen sorun olabiliyor kapılar ve kaputları çizilebiliyor böyle bir durumda Fiat satış servis devreye girerek aracı allayıp pullayıp müşteriye çaktırmadan satıyorlarmış. Bu sadece Fiat a özgü bir durum değil Tüm model sıfır araçlarda uygulanan bir yöntem aracınızı kullanıyorsanız sorun değil ama satıcaksanız galericiye düşmeyin bu durumu çok iyi kullanıyorlar. Satarken Altın alırken Gümüş yani![]()
Bunun için aracı kimden alıyorsanız özellikle boya testini yapacağınızı ve kesinlikle boyasız araba kabul edeceğinizi belirtin en başta. 4 gün önce kardeşime 207 aldık. Aynen takır takır kontrol ettik arabanın boyasını da öyle aldık.
boya kalınlığı 110 ila 170 arası normal değerdir bu değer 200 micron'a kadar kabul edilebiliyor ancak ondan sonrası kusur yani sonradan boyanmış
parçalar arasındaki farklılık ise araçlardaki bazı parçalar dikey bazılarıda yatay konumda olduğu için kaynaklanıyor sonuşta 200 e kadar sorun yok
Boya koruma işlemi eğer pasta cila ile birlikte yapılırsa 5 micronu geçmemesi lazım..
...
Konu civcivx tarafından (15/05/2009 Saat 17:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: Tarafımdan silinmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri