Yılmaz Bey : Ben bu lastik konusunu kendi çapımda baya bir araştırdım. Aracımın üzerindeki orijinal lastikleri 175 65 R15 ebatlarındaki Pirelli P4 Cinturato idi fakat bu lastik 3000o km yol yaptıktan sonra (aslında 20000 den sonra) büyük ölçüde deforme oldu - yanaklarda ve kanallarda çatlamalar gösterecek kadar kötü oldu.Bende Pirelli müşteri hizmetleri ile iritabta geçip lastiğin durumunu anlattım , bir exper tayin ettiler lastikleri beraber inceledik garanti süresini geçtiğim için üzgün olduğunu söyledi, vs vs (Bende kendilerine tanıtım reklam bir yana gerçek yol testi budur diye ürünlerini gösterdim...) Bana % 50 iskonto teklif ettiler ama bedava verseler bile almayacağımı soyledim herneyse, sonra başladım lastik araştırmaya , malesef bu ebatlarda pirelli,michelin ve dunlop ta ebat olduğunu gördüm . 1. seçenek zaten devre dışı oldu

Micheline de yanlış hatırlamıyorsam 145 Ytl gibi nakit bir fiyat istediler çevremde Dunlopu kullanan ve memnun olan olmadığından bende muadil ebat arayışıan girdim ve en uygun ebadın 185 60R 15 olduğunu tesbit ettim ve Bu lastiği aldım hem yerli malı olması hemde Impetusların yüksek performans kullanım amacı olarak üretildiğini bildiğimden Impetus 2 alacaktım ki yeni deseni Revo 2 çıkmış bende tereddütsüz bu lastiği satın aldım. ve oldukça da memnunum size ve diğer arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim. Fiyatı ise 115 Ytl 5 Taksit (World card).
Şimdi gelelim başka bir muamma olan km sayacınadki sapmaya teknik hesaba göre 175 65R 15 le sayaç 100 km sürat gösteriken
185 60R 15 le sayaç 100.91 km Sürat gösteriyor.
Ayrıca 175 ebadın hız kodu T Yani max hız 190 km
185 ebadın hız kodu ise H yani max. hız müsadesi 210 km.
Son olarak aracın ilk sahibiyseniz lütfen teknik tablosuna bakınız (faturanın arkasındaki nüsha) burada teknik bilgiler yer alır lastik bölümüne dikkatlice bakınız aracın lastikleri 175 65R 15 ve/veya 185 65R 15 yazıyor! şimdi bu km sayaç hesabı neye göre doğru ? diyeceksiniz ki dynamic için yazmışlardır ama bildiğiniz gibi 75 Hp lik dinamikler var ve aracın şanzumanı motoru vs herşeyi aynıyken active modeline 175 / dynamic modeline 185b lastik takılıyor. o açıdan hesaplamamız doğru oldunu varsayarsak 0.91 lik bir sapma bence önemsiz . Umarım anlattıklarım size faydalı olur saygılarımla.
Ayrıca bu hesaplamayı sizde forumda hesaplama yöntemi diye bir başlık var oraya bakarak kendinizde hesaplayabilirsiiniz .
Yer imleri