Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elma Armut demeyelim de ne diyebilelim ki bu konuda Ahmet arkadaşım...

Jetta 1.6 FSI çok iyi bildiğim bir araç ve bildiğim kadarıyla GP ile kıyaslayim..

-Yol konforu dersen, benim kullandığım ve bildiğim Jetta FSI da çok sportif bir süspansiyon vardı. Yol tutuş gerçekten GP değil, hiçbir Fiat arabayla kıyaslanmayacak kadar iyiydi. ESP li GP falan hiç farketmez bu konuda. Ama izolasyon da aynen GP kadar kötü ve yol sesi alıyordu.
-77 HP bir arabayla, Passatları bile taşıyan ve makul çekiş gücüne sahip 100 HP lik bir motoru ne gücü ne torku olarak kıyaslayamazsın. Anca tüketim olarak artısı vardır GP nin.
-GP nin otomatik şanzumanı gerçekte tam anlamıyla bir otomatik şanzuman olmayıp balatalı aktarma yapmaktadır. Yani yokuşlarda çok oynarsan bir baktın balatayı yakmışsın yolda kalmışsın. Küçük sınıf arabalarda makul fiyata otomatik kullanım olanağı sağlamaktadır. VW de ise tork konvertörü ile balatasız bir aktarım söz konusudur yani gerçek anlamda otomatik vitestir.
Merhaba Emre;
Benim kullandigim FSI degildi. Ama elma ile armut konusunda haklisin , sozum yok.
Tork konvertorü eger tiptronik ozelligine sahip ise 100.000km civarinda bir omre sahip bir mekanizma,4000-5000 ytl'ye elden geciriyorlar, debriyaj balatasi ise 350 ila 750ytl arasinda. tork konvertorlu sanziman tamamen yag basinci ile calisiyor ve yarattigi guc kaybi nedeniyle fazla yakita neden oluyor, bu nedenle gelecek kesinlikle DSG veya SMG'nin.
Makul fiyata otomatik kullanim olanagina ise katilamiyorum Emre; zira ben ve benim gibiler 2300ytl verdik bu sanzimana,bence iyi para ,memnun musun dersen, cok memnun oldugumu belirtmeliyim.
Herkese selamlar
ahmet