Alıntı bebeto85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Açıkçası Dualogic kullanmadım fakat easytronic gibiyse eğer,vw standart otomatik şanzumanı mukayesesiz çok daha rahat ve konforlu.

Üstelik performans olarakta vw üstün.Birisi 110 nm torka sahipken diğeri 148 nm 8 valf motoru var.Vw hernekadar küçük motorlu gibi görünsede jettaya,boraya,golfe yetiyor.
Sakin kullanimda VW'nin standart otomatik sanzimaninin daha konforlu olduguna katiliyorum, ozellikle de sehir icinde; ama uzun yolda ben GP dualogic'ten daha cok memnun kalabildigimi belirtmeliyim, ama bu benim fikrim tabiki. VW ile sollamalar; ozellikle ani gaz vermelerde; bogulan bir motor, vitesi degistirmek icin dusunen bir vites kutusundan ibaret. Bu yorumlarim DSG sanzimanli VW'yi kapsamiyor, kullanmadim ama seyahat ettigim DSG'nin mukemmel calisiyor gorundugunu belirtmeliyim.
Cok yakin bir zamanda konvansiyonel olarak nitelenen standart otomatik sanzimanlarin omrunun bitecegini ve DSG, SMG, Powershift, Dualogic, Easytronic gibi sanzimanlarin digerlerinin yerini alacagini tahmin ediyorum. Easytronic ve Dualogic gecis donemini saglayan sanzimanlar; DSG ve SMG'ye gecise yardimci olanlar.
ahmet