murat bey terlikle sandaletle sürüyor olmıyasanız arabayı onlar gaza basıyor hissi verebiliyor :D ortalama değerleri 4.7 olması zaten gaza çok dokunmadığınızında kanıtı olsa gerek.
Printable View
murat bey terlikle sandaletle sürüyor olmıyasanız arabayı onlar gaza basıyor hissi verebiliyor :D ortalama değerleri 4.7 olması zaten gaza çok dokunmadığınızında kanıtı olsa gerek.
bizde 2008 model doblo 1.3 multijet var o ıslık sesini motor 3000 devire yaklaşırken alıyoruz. aracı aldığımızdan beri yapıyor bu sesi. henüz servise götürmedik 10000 km olunca götüreceğiz şu anda 8000 km de araç acaba hemen mi götürsek bir problem olur mu, p.tesi uzun yola çıkacaktık. daha öncede 2005 modeli vardı aynısının onda böyle bir ses yoktu ve ilk kalkışta örneğin 2000 devire geldimi motor resmen fırlıyordu. ama bunda öyle birşey olmuyor. 2000 devirde hafif bir hızlanma oluyor ama eski araçtaki gibi gibi kuvvetli değil sorun bundan kaynaklanabilir mi acaba?
Ifade ettigim gibi, her vites oraninda aracta bir tepkisizlik varsa ve islik sesi motor devri arttikça siddetleniyorsa hortumlarinizda veya kelepçelerinde uygun olmayan bir durum soz konusu olabilir. Turbonun calisma dogasindan ileri gelen tislama sesini ise, kenarinda boylu boyunca duvar olan bir yolda cami acarak duyabilirsiniz. Bunlar benzer sesler olmasiyla birlikte, yine de uzman kisi birbirinden ayirt edebilir.
Yakindiginiz durumun bir baska kaynagi ise kutlesel hava debisi sensorudur [maf diye de bilinir] . Hava emis sistemi uzerindeki bu sensor arizalanabilir veya hassasiyetini yitirebilir. Bu durumda motorda performans kayiplari yasanabilir. Yakit tuketiminiz asiri yuksek degilse, servise kadar sabredebilirsiniz kanaatindeyim.
Bu iş birazda alışkanlıklarla ilgili, güçlü bir motora sahib bir araç kullandıysanız önceleri, bu tip bir araçta ilk başlarda bir yadırgama olabilir, bende bir sorun olduğunu sanmıyorum yol koşullarıda bunu etkiler çoğu zaman yolun rampa olduğunu fark etmeyiz ama rampadır gözümüzü yanıltabilir. (gizli rampa)
Dün Puntoyu tekrar deneme şansım oldu. 5 viteste 2400 devirde turbonun devreye girdiğini hissettim. 4. viteste bu oran sanırım 2000-2100 devire düşüyor. Aracın, özellikle dizel karakteristiğine alıştıkça sanırım sorun kalmayacak.
Biraz devirli kullanınca sıkıntı kalmıyor.
Uzun yolda 4.5-5.0 lt ortalama normal kullanımlarda (90-110 km/s) forumda gördüğüm kadarı ile bu araç için ortalama değerler. Bunun bir rekor olduğunu zannetmiyorum.
Çocuklarınızın ve ailenizin sorumluluğunu alınca gençlik yıllarındaki gibi 150-160 km/s ortalamaları görmek anılarda kalıyor. Araçta yalnız bile olsam sınırları geçmemeye çalışıyorum. Sorumluluk tasarrufu da getiriyor.
arkadarşlar 2 gün önce karadeniz tarafına tatile gittim gpmle.ilk defa bu kadar uzun yola çıktım.gp dizel uzun yol arabası değil.neden derseniz; sollamalarda gerçekten aracın toplanması çok uzun sürüyor.kolay kolay sollama yapamıyorsunuz.yakıta gelince tam dolu bir depoyla 608 km yol yaptım 608 olunca ışık yanmaya başladı.tek avantajı uzun yolda az yakıyor olması.bazı arkadaşlar tam depoyla 1000 km gittiğini söylemişti ama buna ben pek inanmıyorum.tabi bu sadece benim fikrim:-)
Burak, bence Gp mjtd uzun yolda sıkıntı yaratmaz.Tabi devir ve vitesi iyi ayarlamak gerekli.Dizele alıştıktan sonra 190nm lik torkla fazla vites küçültmeden rahat sollama yapılabilir.Yine de çok performans beklemek yanlış olur tabi.
Ben şehir içinde 5.5lt/100km ile gezerdim mjtd 90bg ile.Şehir dışında bu rakam rahatlıkla 4-5lt/100km lere düşer.Bu durumda 1000km lik menzile de ulaşılabilir bence.Tabi kullanım tarzı çok önemli...
ben modifiye etmeden önce de 5. viteste ataktı arabam. hele 4 e 3 e atarsam coşuyordu sollarken.