Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 21 ile 35 arası

Konu: Yaz geldi hadi klimalara yüklenelim :)

Kemal Özsu
    plastro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    33 VEN 90
    Edilen teşekkür: 786

Benim bir önceki aracım eski kasa punto idi 1.3 multijet 70 hp klima açık kapalı hiç farketmiyordu yakıtıda etkilemiyordu şimdi klimayı açınca performans ve yakıtı etkiliyor nedense

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı plastro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bir önceki aracım eski kasa punto idi 1.3 multijet 70 hp klima açık kapalı hiç farketmiyordu yakıtıda etkilemiyordu şimdi klimayı açınca performans ve yakıtı etkiliyor nedense

evet ben bunu baska bırındende duymustum.aynı sekılde eskı kasalarda yuksek devırlere cıkınca klımayı kapatmadıgını ancak sımdıkı modellerde yuksek devırlerde aracın kendılıgınden klımayı devredısı bıraktıgınıda solemıstı...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

Tolga Güçlü
    Şanslı ve Hızlı Üye tolgaank88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 24**
    Edilen teşekkür: 707

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arac sollarken max performansa ihtiyac duyldugunda motorun gucunu cekecek hersey kapatılıyor veya o anlık akuye yonlendiriliyor bazı araçlarda. Dizelde olsa bu sekilde olmalı bence.

evt bencede,umarım boyledir.ben arabayı kışın aldım,daha yaz gormedim(henuz ankarada) ,bunu deneyen varmı,ozellikle uzun yolda buna ihtiyaç bir hayli artıyor...

Mehmet ÖZ
    ozmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    42DM100
    Edilen teşekkür: 44

aracı alırken satış görevlisi araç zorlandığında yada belirli bir deviri geçtiği zaman klimanın otomatik olarak kapandığını söylemişti.

konyada yaklaşık 15 gündür şehir içi kullanıyorum. sabah 6 km, klima kapalı; aksam 10 km klima açık yolbilgisayarı tüketim değeri hiç değişmedi, 6,5 lt/100 km (full auto 21 C)

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

arkadaşlar bi de bildiğim bir bilgiyi sizinle paylaşayım.
    yüksek dewirler çewirirken klimayı dewreye sokmayın. yani kapalı olan klimayı, motor yüksek dewir çewirirken açmayın.klima motoruna zarar werebiliyormuş

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

bunu bizim denememiz oldukca zor. Diğer aracımda bu şekilde hatta klima araç içindeki sıcaklıga gore fasılalı olarak devreye giriyor ve devreden çıkıyor kısa aralıklarla, tam gaz yapıldığındada devreden çıkıyor fakat butun bu durumlarda klima ışığı devrede olduğunu anlatmak için hep açık. Yani bunu nasıl test edebiliriz ki? Araç hareket halinde değilken farklı bir program işliyor ve tam gaz yapılınca yine devreden çıkmıyor olabilir. Giderkende ne bilym aklıma gelmio kontrolunu yapmak içn bir yontem.

FATİH AYDIN
    f@tih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 TV 720
    Edilen teşekkür: 55

arkadaşlar teknik konular hakkındaki bilgiler iyide bide şöyle bir sorun var bence, benim klima mükemmel çalışıyor çok iyi soğutuyor ancak geçen hafta bunu unutup klimayı açtım ve ertesi gün sabah her tarafım tutulmuş olarak yataktan kalktım size tavsiyem özellikle terli olarak arabaya binince hemen klimaya yüklenmeyeyin sonra benim gibi tutulursunuz

HAYAT Bİ GÜNDÜR O DA BUGÜNDÜR...

yakupca
    Ziyaretçi yakupca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yorumlar çok Güzel Klima Bambaşka. Klimasiz Arabaya Bu Hava şartlarinda Binmek Yanmak Demek Gibi Bişiy.
    Arba Yakiyormuş Yakarsa Yaksin Kardeşler.önemli Olan Senin Rahat Etmen Gerisi Hikaye.serin Serin Geziyon.

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

Arkadaşım iyi bir konuya değinmiş. klimadan gelen soguk oksijenin direk vucuda gelmesi felclere dahi sebep olabilir. Bu konuda dikkatli olunmalı terli iken klimayı bırakın ılık hava akımı dahi gunlerce heykel gibi dolaşmamıza sebep oluyor. Cok sıcak havalarda uzun yolculuklarda klimadan gelen hava akımını kendime değil başka yone cevirsemde devamlı kullanımda beni çok rahatsız ediyor kafam kazan gibi oluyor. Mümkün oldugunca en dusuk ayarda kullanmalıyız. Sonuçta sağlığımız herşeyden onemli...

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Aynen öyle. Geçenlerde haftasonu için Abant'a gitmiştim. Klimayı direk yüzüme değil sağa sola vermeme ve tam soğuk ayarında olmamasına rağmen evde başımın ağrısından duramadım. 2 tane apranax aldım anca kesti.

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

Alıntı yakupca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yorumlar çok Güzel Klima Bambaşka. Klimasiz Arabaya Bu Hava şartlarinda Binmek Yanmak Demek Gibi Bişiy.
    Arba Yakiyormuş Yakarsa Yaksin Kardeşler.önemli Olan Senin Rahat Etmen Gerisi Hikaye.serin Serin Geziyon.
    Siz Baksınıza Keyfinizeeee

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

Standart dikkat

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle. Geçenlerde haftasonu için Abant'a gitmiştim. Klimayı direk yüzüme değil sağa sola vermeme ve tam soğuk ayarında olmamasına rağmen evde başımın ağrısından duramadım. 2 tane apranax aldım anca kesti.
    böyle durumlarda duş almak en mantıklısı 2 tane apranax alarak vucüduna fazla yüklenmene sebep olur ayrıca analjezi bağımlılığına giden yoldur bu.. dr tavsiyesi..

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Uzun mesafe yolculuklarda klimadan dolayi bas agrisi duyulmasinin temel sebebi, klimanin dis hava girisini kapali konumda birakmaktir. Uzun mesafe yolculuklarda, dis ortamdan hava alarak sistem kullanilirsa, ic kabinde surekli taze hava bulunacagindan, bas agrisi yakinmalari ortadan kalkacaktir.
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Alıntı Muhendis06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun mesafe yolculuklarda klimadan dolayi bas agrisi duyulmasinin temel sebebi, klimanin dis hava girisini kapali konumda birakmaktir. Uzun mesafe yolculuklarda, dis ortamdan hava alarak sistem kullanilirsa, ic kabinde surekli taze hava bulunacagindan, bas agrisi yakinmalari ortadan kalkacaktir.
    Şimdiye kadar iç sirkülasyonu hiç açmadım desem yeridir. Yani bu ağrı direk soğuğu yemekten oluyor diye düşünüyorum. Oksijensizlik de bir sebebi olabilir elbette ama dediğim gibi sirkülasyonu hiç kullanmıyorum neredeyse.

Oktay Can Eren
    defeat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 44

Alıntı grande26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı stop etmeden önce klimayı kapatmanın gereği var mı?
    Aracı park edeceğiniz yere gelmeden 1-2dk. önce kapatıp iç sirkülasyonu açarsanız,havalandırma kanalları ve yoğunlaştırıcı içerisinde olası mantar oluşma problemini ciddi şekilde bertaraf etmiş olursunuz.Keyifli kullanımlar.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12