Benim bir önceki aracım eski kasa punto idi 1.3 multijet 70 hp klima açık kapalı hiç farketmiyordu yakıtıda etkilemiyordu şimdi klimayı açınca performans ve yakıtı etkiliyor nedense
Printable View
Benim bir önceki aracım eski kasa punto idi 1.3 multijet 70 hp klima açık kapalı hiç farketmiyordu yakıtıda etkilemiyordu şimdi klimayı açınca performans ve yakıtı etkiliyor nedense
aracı alırken satış görevlisi araç zorlandığında yada belirli bir deviri geçtiği zaman klimanın otomatik olarak kapandığını söylemişti.
konyada yaklaşık 15 gündür şehir içi kullanıyorum. sabah 6 km, klima kapalı; aksam 10 km klima açık yolbilgisayarı tüketim değeri hiç değişmedi, 6,5 lt/100 km (full auto 21 C)
arkadaşlar bi de bildiğim bir bilgiyi sizinle paylaşayım.
yüksek dewirler çewirirken klimayı dewreye sokmayın. yani kapalı olan klimayı, motor yüksek dewir çewirirken açmayın.klima motoruna zarar werebiliyormuş
bunu bizim denememiz oldukca zor. Diğer aracımda bu şekilde hatta klima araç içindeki sıcaklıga gore fasılalı olarak devreye giriyor ve devreden çıkıyor kısa aralıklarla, tam gaz yapıldığındada devreden çıkıyor fakat butun bu durumlarda klima ışığı devrede olduğunu anlatmak için hep açık. Yani bunu nasıl test edebiliriz ki? Araç hareket halinde değilken farklı bir program işliyor ve tam gaz yapılınca yine devreden çıkmıyor olabilir. Giderkende ne bilym aklıma gelmio kontrolunu yapmak içn bir yontem.
arkadaşlar teknik konular hakkındaki bilgiler iyide bide şöyle bir sorun var bence, benim klima mükemmel çalışıyor çok iyi soğutuyor ancak geçen hafta bunu unutup klimayı açtım ve ertesi gün sabah her tarafım tutulmuş olarak yataktan kalktım size tavsiyem özellikle terli olarak arabaya binince hemen klimaya yüklenmeyeyin sonra benim gibi tutulursunuz :P
Yorumlar çok Güzel Klima Bambaşka. Klimasiz Arabaya Bu Hava şartlarinda Binmek Yanmak Demek Gibi Bişiy.
Arba Yakiyormuş Yakarsa Yaksin Kardeşler.önemli Olan Senin Rahat Etmen Gerisi Hikaye.serin Serin Geziyon.
Arkadaşım iyi bir konuya değinmiş. klimadan gelen soguk oksijenin direk vucuda gelmesi felclere dahi sebep olabilir. Bu konuda dikkatli olunmalı terli iken klimayı bırakın ılık hava akımı dahi gunlerce heykel gibi dolaşmamıza sebep oluyor. Cok sıcak havalarda uzun yolculuklarda klimadan gelen hava akımını kendime değil başka yone cevirsemde devamlı kullanımda beni çok rahatsız ediyor kafam kazan gibi oluyor. Mümkün oldugunca en dusuk ayarda kullanmalıyız. Sonuçta sağlığımız herşeyden onemli...
Aynen öyle. Geçenlerde haftasonu için Abant'a gitmiştim. Klimayı direk yüzüme değil sağa sola vermeme ve tam soğuk ayarında olmamasına rağmen evde başımın ağrısından duramadım. 2 tane apranax aldım anca kesti.
Uzun mesafe yolculuklarda klimadan dolayi bas agrisi duyulmasinin temel sebebi, klimanin dis hava girisini kapali konumda birakmaktir. Uzun mesafe yolculuklarda, dis ortamdan hava alarak sistem kullanilirsa, ic kabinde surekli taze hava bulunacagindan, bas agrisi yakinmalari ortadan kalkacaktir.