İyi akşamlar. 2011 model 1.3 grande fiat punto aracım var. yaklasık olarak 8 yıldır bende .arabamın geçen ay enjektorlerını temizlettim. yağ pompası devırdaim pompası, tiger zinciri, debriyaj seti vb parçalarını değiştirdim. rutin yağ bakımını yaptırdım ( mazor filtresi yag ve diger fitreler). arabamı şehir içinde 30 dk kadar kullandıktan sonra boşa aldığımda devir 1000lerde oluyor. bu parçaları değiştiren ustaya götürdüm cihaza bağladılar sorun görünmedi. yine yapmaya devam etti. iyice bir bakalım dediler dun bıraktım aracı.map motorunu da değiştirler.bugun aldım yine aynı şeyi yapıyor.artık o kadar sıkıldım kı bundan satmayı dusunur hale geldim. acaba bunun çözümünü bilen var mı (arabayı satmamdan başka )
SORUNU TEKRAR EDEYİM: ARABA SABAHLARI İLK ÇALIŞTIĞINDA ROLANTİDE UFAK BIR DALGALANMA OLUYOR (BU SOGUKTAN OLABİLİR). ISINICA 800 DEVİRDE FALAN ÇALIŞIYOR. UZUN YOLDA KULLANINCA SIKINTI OLMUYOR. SEYİR HALİNDEYKEN VİTESİ BOŞA ALDIĞIMDA 900LERDE ARABA DURDUGUNDA İSE DEVİR 800 LERE GELİYOR. AMA ŞEHİR İÇİNDE BİRAZ KULLANDIKTAN SONRA DEVİR BOŞTA İKEN 1000 LERDE OLUYOR. UMARIM BİR ÇÖZÜM YOLU VARDIR.