Alıntı parad0ox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Candaş mühendisliği bende çok duydum ama oraya ne yazıkki yolum yılda bir düşüyor. Ben aracın 3. Sahibiyim lpg 30000km de takıldı araç şuanda 145000km de afr ayarı olayı yeni duydum bu araştırmaları yaparken ama benden önce ki sahipleri pek iyi bakmamış anlaşılan ne yazıkki ekspertiz firmasının gözünden kaçan bir çom sorunu daha sonra ben tespit ettim. Bu afr ayarı dediğimiz ayar normal yaptırdığımız gaz ayarından farklı mı?

30000km de takılmış lpg araç şuan 145000de buji değişimide yeni yapıldı toplasanız 5000 km olmamıştır yeni bujilerde.
Unutmadan performansıda çok kötü aracın lpg de, aracın motoru ve beygir gücü düşük lpg performansı düşürüyor bunun farkındayım ama bu performans kaybının normal olmadığınu düşünüyorum araç 50km hıza nerdeyse traktör hızında ulaşıyor kalkarken dip gaz yaparsakta motor arıza ışığı yakıyor ve çekmiyor taa ki aracı durdurup yeniden çalıştırana kadar bazende mecbur benzine geçiyor yeniden çalıştırmak fayda etmiyor
Eğer 145.000 km.dir bobin değişmediyse sorunun kaynağı bobin olabilir. Afr daha farklı bir ayar. Cihazla yapılıyor ve normal lpg ayarında görülmeyen kapalı döngü ayarları afr sensörü sayesinde görülebiliyor ve bu sayede daha stabil ayar yapılıyor. Bu yüzden afr ayarı yaptırdım ve sonuçlarından da memnun kaldım. Aynı şekilde lpg montajı yapılalı 115000 km. olmuş. Lpg regülatör ve enjektörleri için de revizyon gerekebilir. Lpg'li araçların sağlıklı çalışabilmesi için, doğru ayar, güçlü ateşleme ve hatasız montaj olması gerekiyor. Aracınızı bu halde kullanmamanızı öneririm. Eğer bobin ve buji kablosu değişimi gerekirse mutlaka orjinal parça tedarik edin. Parça kodlarına bakarak internetteki güvenilir sitelerden temin edebilirsiniz. Sanayideki parçacılar ellerinde ne varsa onun en uygun ve iyi parça olduğunu iddia ederler. Orjinal ürün istediğinizde de kutusu öyle ama içinden bu çıkar diyorlar. Dolayısıyla parça kodlarıyla internetten doğrudan orijinal parça almak, gelecekteki sorunları ortadan kaldırıyor. Ateşleme sisteminin bütünüyle orjinal parçalardan oluşması gerekiyor. Benzinde belli olmayan sorunlar lpg'de çok daha can sıkıcı boyut kazanabiliyor. Umarım sorun çözülür geçmiş olsun.