Alıntı parad0ox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim, şimdi bir iki video da komple değişim aşamalarını izledim linea üzerinde bir kullanıcı detaylı bir anlatım yapmış link vermem sakıncalı olabilir diye link atamıyorum ama değişimi o kadar zor yada karışık bir iş değil ve sizinde dediğiniz gibi radyatörde ki suyuda boşaltarak yapılması gerekiyormuş sanırım öyle bir yol izleyerek yapıcam.

Ayrıca timbaz nick li arkadaş özelden detaylı yardımda bulundu ortak noktaya bakacak olursak ve benim gibi kafası karışan arkadaşlar için konuyu özetlersem

Antifriz direkt olarak üzerine ilave etmektense aracın kitapçıklarında ki yönergelere uygun olan antifriz seçilerek sistemin komple boşaltılıp temizlendikten sonra yine kitapçıkta ki yönergelere uygun olarak sıfırdan konulması en sağlıklı ve olması gereken yöntem.
Rica ederim. evet komple suyun yenilenmesi daha sağlıklı ve mantıklı. ben 2 kere o genleşme kabını söktüm temizledim uğraştım 3 bin km sonra eski halini aldı yani 2 kere boşa uğraşmışım. radyatör suyunuda kendim değiştiremiyeceğim için hiç ellemedim. ustalar böyle kalsın bir şey olmaz diyor gereksiz diyor genelde sadece görsel açıdan kötü görünüyor ona da alıştım. sanırım antifrizin zamanla bozulmasından kaynaklı renk değişimi olmuş.