Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce gpuntomun sola çekme şikayeti ile ilgili 5 tane rotbalanscıya gittim sonuç düzelmedi en son gittiğim baya uğraştı denedi ne yaptığını anlattı. Arabanın kazası belası yok bu arada. Şunuda ifade edeyim 1 yıl önce muateneye girecekken hava yastığı arızası verdi direnç taktık sargıyı tamir ettirene kadar. Neyse adam bu arabanın ayarları bozulmuş kamber kaster ayarı dedi falan yaptım dedi aracı verdi. Baktım sola sağa çekme yok. Tabi bi ara direksiyonu söküp taktığınıda gördüm. Arazan 2 ay geçti benim sola giden araba sağa gitmeye başladı ustama yağ bakımına gittim. Arabayı kaldırdık durumu anlattım. Sağ ön tekeri bir parmak kadar geri basmış zaten tekerlerin duruş açıları bana değişik gelmişti. Tekeri geri basınca sağa fazla döndüğü için teker şaseye sürtmüş direksiniyonu yarım tur falan sollu takmışki sürtmesin. Benim kafa bozuldu tabi bu işe son olarak ta korna çalışmıyor tuşlar çalışıyor her neyse kornayıda elektirik verip denedim çalışıyor. Benim sorum şu şimdi direksiyonu sola aldı ya bu zaat sargı arızalıydı zaten sola aldığı için direksiyınu sağ veya sola çevirdiğimizde teker fazla dönüyo bu sebeple sargı gerilip iyice kopma ihtimali varmı? Birde aramızda bu kastermidir nedir bunu fabrika verilerine getiren puntodan anlayan ustalarımız varmı allah rızası için. Bi el atın araçtab soğudum artık.
Yer imleri