birşeye açıklık getirmekte fayda var. burası sizinde dediğiniz gibi 550 liralık ürünü 500 liraya maledebilmek için hatta 400 liraya, elindende geliyorsa adamın (volkan) ayrıntıılarıyla anlattığını yapabileceker için 100 liraya maletmek için gelip bulunduğumuz bir yer. insanlar buraya geliyor, belkide ömrünce hiç görmediği konuşmadığı gerçek hayatta olsa hiç haz duymayacağı başka bir insana yardımcı olmaya çalışıyor, hemde çocuğuna eşine ailesine ayırdığı zamandan fedakarlık ederek. buraya gelip işin tamirini niye öğretiyorsun yada tamirini neden yapıyorsun dersek bu insanları küstürürüz ve bu insanlar buraya veya bunun gibi yerlere girmediğinden bu toplulukta beraberinde gider. burda bir çok arkadaşımızın, bende dahil binlerce liralık masarafımızı bu insanlar sayesinde yok denecek kadar cüzi miktarlara hallettik.
kimsenin kazancında çok şükür gözümüz yok, inancımıza görede herkes nasibini yer. ancak şuda varki sizin 550 liralık işi 500 liaraya yardımcı olduğunuz gibi bir başkasındada aynı malzeme 450 liaraya maloluyorsa bizimde bunu burda söyleme bildirme hakkımız var. çünki burası dediğimiz gibi yardımlaşma platformu. ben bildiğimi söylemezsem buraya ihanet etmiş olurum çünki bura sayesinde edeceğim masraflarımdan çok kar ettim.
keşke eski konuları bir incelemiş olsaydınız, haala hepsi yerli yerinde duruyor. ben sizin grubunda reklamını burada yaptım. cc taktırmak isteyen varsa şurda şu var burda bu var dedim. çünki o dönemde ücretiyle yaptırmak istiyorum nerde yaptırabilirim diye çok soran oluyordu. hatta ben bile sivastaki murat hocaya taktırdım ve reklamınıda yaptım. o dönemde daha aşağı yapan değil bunu parasıyla yapan çok kişi yoktu tercih sebebi oldu. sonra bunu sizler gibi öğrenip yapan arkadaşlarımız çıktı daha ucuza yaptıklarını öğrendik. ozamanda onu tavsiye ettik. çünki sizinki o dönemde daha pahalıya geliyordu, hatamı etmiş oldum yada sizin önünüzü kesmişmi oldum. ben mersinde olan ve yapabildiğim elimden gelen hiç bir şeyden tek bir kuruş para almıyorum. en basitinden bir örnek vereyim, bagajımda orjinalinde aydınlatma yok, ilk olarak park lambasına paralel bağladım parklarla yanıp söndü, sonra volkan beyin burda anlattığına bakarak orjinal bagaj lambasına dönüştürdüm ve burdada 3 kişiye bunu yaptım. buna servis olmaz der, elektrikçi ise bir dünya para ister yada oda olmaz der. işimdi ben burdaki 3 kişiye bunu bedava yaparak servisinmi önünü kesmiş oldum yoksa bir dünya para isteyecek olan elektrikçininmi.
sizden tek ricam, burdaki yardımcı olmaya çalışan insanları küstürmeyin. onlar küserse onlar için onlardan bir şey öğrenmek için gelenlerde küser ve burası boş kalır. burası boş kalınca burdan ne kimse faydalanabilir nede 550 liralık kolu daha ucuza 500 liraya satan siz satabilirsiniz. bu tercih meselesidir. insan ister yaptırır ister değiştirir. biride çıkar derki bendeki parça 500 deği 600 lira, belki oda satar kazanır. türkiyedeki en pahalı yakıt shell olmasına rağmen bir dünya insan ordan almakta. halbuki 4 yıldır güvendiğim takip ettiğim yerden daha ucuza alıp ordanda kar elde ediyorum. bu tercih meselesi hepsi bu.
Yer imleri