Ben aşağıdaki konuda aırbag sargı tamiri ile ilgili bilgler verdim. Sargı değişiminde yapılan bir kaç hata var. Bu hatalar yapılmadığında sargının yeni sinyal unıtesinden bir farkı olmaz. Ancak sargıyı bulmak mesele çindeki fiyatı tek alımlarda bile 115 tl gibi bir rakam. Tabiki bunu toptan alarak daha ucuza getiren bu işi yapan kişiler var. Tamir işinide iyi yapabilirse ve yağda kullanılırsa çok uzun ömürlü olur.
Ancak dediğim gibi sargı tek alındığında bile pahalı. Sökme takma+ Sargı + sargı tamiri derken tamir ücreti 200-300 arası gibi rakamlar alınıyormuş. Cruise control olmayan kol ünitesi için pek cazip değil ama cruise controllü ünitenin fiyatı 1000 tl gibi bir rakam olduğu için düşünülebilir. Birde bu işi 150-200 arasında yapanlar var ama onlarda renault yada başka araçların sargılarını kullanıyorlar ama o sargılarda orjinal ebatlarda olmadığı için kısa zamanda tekrar arıza yapıyor.
Ben bu konuyu yazdığımdan beri soranlar var ben bu işi yapmıyorum sadece yakın bir kaç arkadaşım için sargı temin edip bir iki deneme yaptık yapmak isteyenler olur diyede bir yol gösterelim dedik. Kendine güvenen yapabilirim diyen konuya bakar yapar.
https://forum.grandepuntotr.com/maka...gi-tamiri.html
Yer imleri