Alıntı EKE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Egr iptali çevresel açıdan zararlı bir işlem denebilir. Egzoz emisyonunu yükseltip, doğaya bir miktar daha zararlı gaz salınıyor denilebilir. Fakat birçok bilimsel araştırma gösteriyor ki egr sistemi yanma odasına verimsiz bir yakıt göndererek patlama verimini düşürüyor.
Benin kişisel tecrübem şöyle oldu, bu işlemi yaptığım motor 1.8 tdci 110 ps bir motor ve 1500-1600 kiloluk bir araçtı. Motor gücü ciddi manada yeterli olmasına karşın hantallık, ilk gaz tepkilerinde yavaşlık, kalkışlarda ağırlık gibi tabir edebileceğim sıkıntılar ve bunun yanı sıra yoğun duman çıkışı söz konusuydu. Genel olarak bir tepkisizlik ya da tepki süresinin yavaş oluşu mevcuttu. Egr'yi kör conta ile iptal ettikten sonra fark edilir derecede tepki süresi iyileşti hantallık gitti. Tabi kuvvetle muhtemel egr valfi kurum doluydu. Sökmekle temizlemekle uğraşmadan, ve zaten verimsiz bir yanmaya sebep olduğundan iptal yoluna gittik. Fark hissetmeseydim orijinal haline çevirecektim fakat iptal ettim ve öyle de kaldı.

Şimdi puntoda esas olarak motor gücü benim için yeterli olsa da daha tepkisel bir motor istiyorum denilebilir. Tabi sanırım puntolarda yalnızca kör conta arıza ışığı yakıyor bundan dolayı yazılımsal olarak da iptal etmek gerekiyormuş. Yazılımla beraber düşündüğüm işlemlerden birisi egr iptali.
Bu arada diğer aracımız yaklaşık 3 senedir egr iptal haliyle kullanılıyor ve en ufak sıkıntı mevcut değil.
Egzost muayenesinde sıkıntı çıkmıyor heralde ozaman.

SM-N910C cihazımdan gönderildi