Dün Electroworld'de arkadaşımla dolaşırken tesadüfen Philips'in üretmiş olduğu Spot On diye birşey bulduk. Küçük, üzerinde 3 adet parlak beyaz LED bulunan, 3 adet pille çalışan ve *en önemlisi* hareket sensörüne sahip bir lamba. Avucunuzun iç kısmı kadar büyüklüğü var. Arka kısmında çift taraflı yapışkanı da var. Gerçi o yetersiz gelebilir belki, çünkü araçların plastiği bu tür yapışkan maddeleri pek sevmez, tutmayabilir. Ama daha denemedim sadece yorum yapıyorum.
Torpidoya boştan bir şekilde yerleştirip denedim ve gördüm ki, araç hareket halindeyken yanmıyor, çünkü içerisi zifiri karanlık olduğu için bir hareket algılamıyor. Gerçi ışıklı ortamlarda da, eğer ortamda bir hareket yoksa sönük halde duruyor, hareket algılayınca yanıyor. Hareket kaybolduktan 15 saniye sonra sönüyor. Başarılı bir ürün geliştirmişler. Torpidoyu açtığım anda yanmaya başladı. Gerçekten çoğumuzun işine yaraycak bir ürün gibi geldi bana. Tabi aldım 1 tane. Fiyatı da 13.90 YTL. Henüz torpidoya yapıştırmadım o yüzden sadece bir sitede bulduğum fotosunu ekliyorum. Ama ışığı oldukça güçlü, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
![]()
Yer imleri