Arkadaşlar Selam
Benim 90hp Dynamic 3 satır gelmişti ancak direksyon üstündeki aydınlatmalar yoktu, daha önce burada yazdığım gibi 2 hafta öne İzmit Efsane Oto'ya götürüm durumu anlattım, bir kontrol yaptılar ve sonrasında yok sizin araba şu tarihte üretilmiş , şase numarası buymuş gibi hiçbirşey söylemeden "bir parçada problem var yanlız elimizde yok siparişini açtık önümüzdeki hafta içinde gelir takarız dediler" ve geçtiğimiz Cuma günü arayıp parçanın geldiğini aracı getirdiğimde yarım saat içinde takabileceklerini söylediler. Cumartesi aracı götürdüm ve artık direksyon üstünde ışıklarım yanıyor. Aracı 23 Şubat 2008'de teslim aldım, şase numarası şu malum seridende değil. 2 satır bilgi ekranı konusunda aynı desteği verirlermiydi bilemiyorum ama en azından direksyon konusunda hiç sorun çaıkartmamış olmalarından dolayı oldukça mamnunum.
Daha öncede forumda bahsetmiştim. Aracımı Konya Koyuncu-Fiat'tan aldım. Bende stepne çıkmama sorunu vardı. Servis sorunu İtalya'ya aktardıklarını ve eksik stepnelerin İtalya'dan gelince takılacağını söylediler. Burada yazılanları okuduktan sonra benimde hiç umudum kalmamıştı stepnenin geleceğine ama nasıl olduysa 1 ay içinde stepne geldi ve takıldı. Bayi benim gibi 4 araçta daha stepne çıkmadığını ve onlara da stepnenin geldiğini söyledi. Keşke her bayi bu şekilde ilgilense, keşke Fiat her müşteriyle böyle ilgilense keşke araç siparişi verenler araçları gelene kadar acaba benim yol bigisayarım üç satır mı iki satır mı veya direksiyon ışıklarım olacak mı olmayacak mı diye kara kara düşünmeseler.
Makineman, bunun bayinin ilgilenmesi ile alakası yok bence. BU adamlar ta italyadan stepnesiz arac gonderiyorlar. ve hicbir aksiyon planları yok. 1 ay beklemekte ne demek. Otomobil fabrikaları artık gunde 1500 arac uretiminden bahsediyorlar ve herbir firamnın haftada minimum 3-4 gemisi geliyor.
stepnesiz arac gondermek tamamen bir sorumsuzluk ornegi. acaba lastigin patlasaydı ve karda kısta yol ortasında kalsaydın. evine sagsaglim ulasmak icin emin olki extradan bir cok para harcayacaktın. sence bunu fiat karsılar mıydı?? tabiki hayır.. yada ceza yeseydin stepnesiz trafiğe cıkmaktan...
malesefki fiat markası buymus. bilmiyodum ogrendim ama biraz masraflı oldu....
koca fiat koca stepne olmadan nasıl sevk eder aracı.. tofas bu aracları nasıl dagıtır bayilere. musteriye boyle nasıl satarlar.. yani trajıkomik olaylar bunlar. nasredin hoca fıkralarına benziyor bunların yaptıkları...
yol bilgisayarı icin bu hizmeti vermezler. cunku aracın tim IPsinin yada gosterge saati kısmının değişmesi gerekir. ve tüm elektronik testlerinin tekrar yapılması ve belki kalibrasyonun tekrar yuklenmesi gerekir. yani cok pis bir iş diyebiliriz. asıl problem bu buyuk hatanın nasıl farkedilememiş olması. demekki uretim sistemleri oldukca hataya acık bir sistem. kalite kontrol malumunuz zaten!!
ama sanslısın bence, ledleri takmalarıda ilginç olmus.
rezalet arkadaslar rezalet.. marka imajını mahvetmek icin cok calısıyorlar.
ben ulasabildigim tüm forumlara yazıcam yasadıklarımı. herkes okusun ogrensin. firmalarda hadlerini bilsinler. bu sekilde kimsenin kimseye davranmaya hakkı yok. resmen adam kandırıyorlar, kazıklıyorlar...
bu arada forum yoneticilerinden ricam yazdıklarımızı "yol bilgisayarı" adı altında bir topicte toplamaları. bilmiyorum kullanıcılarda bu yetki var mı?
Konu Linos tarafından (10/03/2008 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood! (Lütfen forum kurallarını okuyalım!!!)
Evet dediim gibi kaçinci oldu bilmiyorum bir kez daha call centeri aradim bu seferki arkadas cetin ceviz baskasina ileteyim demek yerine web sitemizde araclarda degisiklik yapma hakki sakli maddesini söyleme gafletinde bulundu. Artik o kadar doldumki basladim siralamaya satarken armut gösterip teslim ederken elma vermek yakisik aliyormu? Madem degisiklik var ben aracimi 4 ocakta teslim aldim mart ayindayiz neden web sitesi güncel degil, ben bugun arac begensem yine hatali sayfa ve kataloga bakmis olacam dedim. Bunun yaninda aslinda web sitesinde guncellenecek bisey olmagini su anda satilan araclarin 3 satir oldugu bilgisini verdim. Donanim degisligi (2 satir olmasi) ocak, subatta vardi da mart ayinda iptalmi oldu bu bariz olarak uretim hatasidir dedim. Evet normal sartlarda bu bilgileri call centerin bize vermesi gerekirken o kadar ilgisizlerki biz musteri olarak daha bilgili konuma geciyoruz. Dogal olarak bu kadar bilgiyi onlerine atip bana bahane degilde cozum sunun deyince bir süre sessizlikten sonra, Gerekli birim kimse onunla goruseyim gerekirse yuzyuze gorusme icin Tofas' a gidebilrim dedim. Sonunda bu arkadasta pes etti ben ilgili departmana ileteyim geri donus yapalim dedi, bende geri donus yapilacagini hic zannetmiyorum, iyi calismalar diyerek telefonu kapattim.
Arkadaslar bana sadece Fiat' in genel merkezinin telefon numarasi gerekli. Madem geri donus yapmiyorlar birde oraya sarmak lazim. Görüyorsunuzki isin gücün icinde bunlarla ugrasiyoruz. Haksizliklara boyun egmemek gerekli diye dusunuyorum.
Arkadaşlar Selam
Benim 90hp Dynamic 3 satır gelmişti ancak direksyon üstündeki aydınlatmalar yoktu, daha önce burada yazdığım gibi 2 hafta öne İzmit Efsane Oto'ya götürüm durumu anlattım, bir kontrol yaptılar ve sonrasında yok sizin araba şu tarihte üretilmiş , şase numarası buymuş gibi hiçbirşey söylemeden "bir parçada problem var yanlız elimizde yok siparişini açtık önümüzdeki hafta içinde gelir takarız dediler" ve geçtiğimiz Cuma günü arayıp parçanın geldiğini aracı getirdiğimde yarım saat içinde takabileceklerini söylediler. Cumartesi aracı götürdüm ve artık direksyon üstünde ışıklarım yanıyor. Aracı 23 Şubat 2008'de teslim aldım, şase numarası şu malum seridende değil. 2 satır bilgi ekranı konusunda aynı desteği verirlermiydi bilemiyorum ama en azından direksyon konusunda hiç sorun çaıkartmamış olmalarından dolayı oldukça mamnunum.
vgv kardeşim gibi yaptıran var mı?Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Uğraşlarıma sonuç alamadım.vgv'nin yazdığı bahanelerin hepsini sıraladılar.Bu konuda çok keyfim kaçık...
Arkadaşlar biz dün Active stil paket aldık bir tane fakat direksiyon aydınlatması yok..
Acaba servise götürsek taktırabilirmiyiz şimdi sonuç olarak??
Doğukan, servise göre değişiyor.Garantiden değiştiren de var parayla değiştiren de.Hayırlı olsun...
arabayı alalı 4 ay oldu araç 2008 model ama bu topiği dün farkettim ve hemen inip arabanın kumandalarına baktım(şimdiye kadar farkında olmadan kullanmışım) çok şükür bendeki ışıklı olanlardanmış.
ama bugün fiattan aradılar müşteri memnuniyeti için anket yapmaya gelceklermiş. haftaya randevu verdim orda bu konuyu madur olan arkadaşlarımız için belirticem.bakalım bi faydası olacakmı.
konu hortlamış benim korkularımda öle tabi ne güzel unutmuştum![]()
Bu arada, gösterge paneli 2 satır ve kumanda ışıkları yanmayan arkadaşlar; araç 20 kmyi geçtikten sonra kapılar otomatik kilitleniyor mu sizin?
active modellerde otomatik kilitlenme özelliği yok malesef,dynamiclerde var..
Kapı kilitlenme özelliği hepsinde var ve istenirse açılıp kapanabiliyor. Araba yürümez vaziyette iken (yürür halde bu menü gözükmüyor) Soldaki yol bilgisayarı kumandalarından menü tuşuna basın ve ilerleyin. Autoclose fonksiyonu ON/OFF durumuna göre hareket edince kapılar kitlenir veya kitlenmez. Gerçi Autoclose ON/OFF yazısını gösterebilir mi 2 satırda ondan emin olamadım şimdi.
active'lerde auto close yok. fakat dualogic active ise var
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...itlenmesi.html
2 satıra düşülmesi ve kumanda tuşlarının yanmamasından sonra yeni bir eksiklik bence. Acaba 2006 ve 2007 modellerde olan özelliklerden başka hangilerini 2008 modelde tırpanladı Fiat??? Ayrıntı gibi görünen ama araca güzellik katan bir sürü özellik gitmiş sanki...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri