Alıntı volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
31 mesajda size belirtmiştim. Zayıf akü ile arıza çözümü zor olur uğraştırır demiştim. Başka araçtan akü takmakta aslında çok iyi bir çözüm yolu değil. Sonuç olarak akü ile her marş yaptığınızda akünün akımı zayıflıyor.

Marş motoru konusu ise bence muamma halen. Benim takıldığım nokta ısıtma bujisinin vida kısmındaki dişlerde bozuk olduğu için dışarı basınç kaçırmasından olabileceği aklıma geliyor. Siz o kısımda yağ gibi pislik oluştuğunu yazmıştınız. Belkide sorun tamamen bundan kaynaklıydı. Marş motoruda sürekli uzun marş sonucu ömrünü tamamladı. Ayrıca kömür olayı sadece kömürü değiştirmekle çözülecek bir işlem olamayabilir. Belki rotordada sorun vardı.
Hocam eğer sadece aküyü değiştirseydim gene sorun çözülmezdi eminim.Çünkü marş dinamosunu değiştirdiğimde eski aküyle bile araç 2 marşta çalışan akşamları tek marşta çalışmaya başladı.Akü de değişince daha iyi olan marş yapma bujiler değişince tam anlamıyla halloldu.Yani aslında en büyük etken yine marş dinamosu oldu.Marş konusunda sizin dediğinize katılıyorum.Belki de yan sanayi marş kömürü ve otomatiği sorunu çözmedi.Bujiler konusunda da haklı olabilirsiniz fakat daha önce ben bujilerin hepsini söküp takmıştım.Kararan buji de çıkmadığı için son dişe kadar çıkarıp tekrar sıkmıştım.