Merhaba,
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracım 1.3 multijet 2009 gp active 174.500 km de bundan 1 hafta önce aracımın periyodik bakımlarını yaptırdım yağ hava klima polen ve mazot filtreleri bunun dışında ön fren balatalarımda ötüyordu içime sinsin diye onlarıda değiştirdim.Sorunum bu bakımdan 2 gün sonra başladı ilk olarak uğultu sesi ön sağ taraftan gergi kayışı şarj dinamosu ve sağ teker kısmından doğru geldi viraja girdim 2.vitesle döndüm gaz verdim böyle metalin metal ile sürtünme sesi olarak baya rahatsız edici kısa süreli bir ses çıktı vites değiştirdim kesti önemsemedim fakat ilerleyen günlerde dümdüz yolda giderken 3-4 viteslerde 70-90 la giderken bu uğultu sesi ön taraftan sanki sürtünme sesi gibi ara ara gelmeye devam etti ben frene ayağımı hafif atınca kesiliyor direksiyonu hafif sağa çevirip yolda şerit değiştirirken mesela yine başlıyor ama sürekli olan bir ses değil bir yapıyor bir yapmıyor araç rölantide çalışırken ses yok.
Şimdi gelelim bu ses yüzünden ankara büyük sanayide 2 ustaya gösterdim birisi elektrikçi şarj dinamosundaki kasnak kitlemiş dedi değiştirdi kömürlerde bitmiş iyi oldu onlarıda değiştirdiğimiz dedi tamam dedim diğer usta gergi kayışı kopmak üzereymiş dedi çatlamış gösterdi değiştirdi gergi bilyasıda dönmüyor dedi onuda değiştirdi ama gergi kütüğü sağlam birşeyi yok dedi ona ellemedi.Bu işlemlerden sonra ses kesilmedi yine düz yolda giderken aynı şekilde ''vaaağğnn'' diye ön taraftan bir metal sürtünme yada uğultuya benzer ses gelmeye devam ediyor.Tekrar gidip gösterdim başka bir usta ile test sürüşüne çıktık ama onda hiç yapmadı baya bir sürdük bende biraz pimpirikli takıntılıyım var diye ses direttim oda ısrarla şuan bulamayız bekle balatalar yeni değiştiyse alışana kadar ses yapar dedi zaten ilerlerse o ses anca o zaman bakarız şimdi böyle sür bişey olmaz diye beni gönderdi.Rotçuya gösterdim ön takıma baktı direksiyonu çevirdi sağ sol bunda birşey yok değişecek dedi sanayide ustada sürerken porya bilyası yada aks bilyası sağlam bunlar sesi hiç kesmez bozuk olsalar dedi.Bu ses her zaman yapmıyor ara ara böyle yolun kasis ve eğimine bağlı bi tarafa yük bindiğinde sanki ortaya çıkıyor ve frene hafif dokununca kesiliyor.Şimdi ben ne yapıyım çok moralim bozuldu kafaya taktım kimse anlamıyor beni farklı ustalarda baktı geçiştirdi kuruntu yapıyosun arabanda hiçbişey yok dediler.
Not=Arabanın triger seti 154.000 km de değişti gergi kütüğü değişmedi gergi bilyası ve kayış değişti şarj dinamosu balanslı kasnağı değişti içi açılıp bilyalarına bakıldı sağlam denildi
Yer imleri