48 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Soğukta dizel araba çalışmıyor

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #27
    _ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17/12/2006
    Mesajlar
    398
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

    Standart

    Motorin 2000 ile Motorin 50 (eurodiesel) arasinda, donma noktalari acisindan bir fark gorunmuyor (Bknz. link tupras urunleri).

    Ürün Bilgileri - Tüpraş

    Ancak, soyle bir gercek var ki, kis doneminde istasyonlarda satilan yakitlar -15 C sicakliga kadar donmayacak nitelikte katkilandiriliyor (standart disi, sulu mazotlar cok daha yuksek sicaklikta dogal olarak donacaktir).

    Eger aracinizi -15 C nin de altindaki sicakliklarda soguk motorla ilk calistirma yaparak kullanacaksaniz, yakit deposuna mazot antifrizi denilen bir ilave katki daha koymaniz gerekiyor. Bu katkiyi petrol ofisinden temin edebilirsiniz diye saniyorum. Karisim oranlari kutunun uzerinde yazar. Oranlari bulamazsaniz yardimci olmaya calisirim.

    Diger yandan, aracin motoruna koyacaginiz izolasyonlar veya sokaga yapacaginiz garaj vb... tarzi seyler isitmali olmadikca hicbir ise yaramayacaktir. Bu tip problemlerin cozumu isitmali yakit hortumlari ve isiticili yakit filtresi kullanmaktir. Ancak bizim araclarda ikisi de mevcut degil. Geriye sadece yakit antifrizi kullanmak kaliyor. Bu urunle -30 C gibi sicakliklara kadar sorunsuz olarak dusmek olasidir.
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Dizel araba 8.000 d/d çevirir mi?
    SteinGP tarafından Modifiye forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 17/12/2012, 16:03
  2. Araç soğukta lpg'ye geçmiyor?
    tuncaykcd tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 23/01/2012, 20:19
  3. hba m çalışmıyor.......
    mzt tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 23/05/2011, 12:48
  4. 5 maddede neden dizel araba
    eexelanss tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 30
    Son Mesaj: 22/09/2010, 23:36
  5. Çalışmıyor...
    Reddline tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 06/03/2007, 01:57

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com