Merhabalar; Bana servisin verdiği cevabı size Fiat dialog vermiş anladığım kadarıyla. Bence 101 ytl de olsa bizim kusurumuzdan kaynaklanmayan sorun için para ödemeniz sizin kaybınız bu psikolojiyi müşteriye uygulayan servisin ve Fiat' ın kazancı olacaktır. Eğer sorun bizim kusurumuzdan kaynaklansa eyvallah veririz parasını yaptırırız. Tavsiyem öncelikle şikayet sitelerine ve tüketici hakları mahkemesine başvurmanız. Sorunlarım çözülmezse ben bu yollara başvuracağım. Bizler bilinçli tüketici olmazsak bu çark hep böyle döner. Bugün 101 ytl lik parçayı göze almışsınız yarın daha maliyetli şeylerde aynı olayı yaşadığınızı düşünün araçlara neden 5 yıl garanti veriyorlar bu gibi sorunları çözmeyeceklerse.
Arkadaşlar direksiyon kumandası ile ilgili sorun bende de var, forumdan bir arkadaş (sanırın nick name'i GP_TS gibi birşey olacaktı) ücretsiz yaptırmış İstanbulda Ortadoğu otomotive bende araçı buradan aldım bende yarın servise gidiyorum.Bu kesinlile aractan kaynaklanıyor, bazı arkadaşlarda yanıyor,zaten mantıklı olanıda yanması.Fiatın Dukata minibüsünde bile var ve yanıyor.Kesinlikle para vermeyin işçilik bile olsa
Benim yol bilgisayarımda 3 satır ama benimde direksiyondaki kumanda ışıklarım yanmıyor tek çare 444 22 55 bencede..
Zaten para alamazlar hakları yok eğer garanti süresi içinde ise patlayan ampullerinizi far sinyal vs dahi değiştirmek zorundalar....
Mehmet bey doğrusu söylüyorsunuz, hakları yok diyoruz ama onlar bu hakkı çok rahat kendilerinde bulup ücret isteyebiliyorlar, birde bu foruma üye olmamış yada bu konuda bilgisi olan bir çevreye sahip olmayan dışarıdaki kullanıcıların halini düşünebiliyormusunuz ? Az çok tanıdığımız servisler yada nazımızın geçtiği yerler var, ya seyahat esnasında başka bir şehirde başımıza bir sorun geldi, o zaman bu farklılaştırmadan dolayı zorlanmayacakmıyız ? Umarım ileride bu beklentilerimizle ilgili somut gelişmelerde olur.
GP in mirror is faster than they appear !
Kumanda isiklari konusunda 444 22 55 te ayni traji komik tavir icinde aracinizin özelligi bu diyor. Madem bu standart, su anda satista olan donanim seviyesi dusuk aracta ve ayni aracta bunlar calisiyor deyip baya bir terslendikten sonra konuyu arastirip, donus yapayim moduna gecti arkadas. Bu özelliklerin (Yol bil. 2 satir ve kumanda isiklari) standart oldugunu ve degisiklik tarihini iceren resmi yazi istedim. Tahminimce ilk is internet sitesini guncelleyeceklerdir cunku halen dinamik versiyonda cok amacli yol bilgisayari standart olarak gözüküyor. Basit bir isigin yanmasi icin bile kusurlu olan mali biz yaptik oldu modunda degistirmemeye kasmislar. Hepimize sabir diliyorum.
benim Active olduğu halde yanıyor direksiyon kumanda ışıklarım. ne saçma iş yapıyorlar yahu.
Daihatsu Copen
Arkadaşlar kumanda ışıkları bir ops. değildir standarttır bu kumandaları ışıklı ışıksız diye iki çeşit üretilmemişlerdir kesin bir sorun var .
Servise gittiğiniz zaman ustaya bunu söylemiyormusunuz arkadaşım benim kumandamın ışıkları yanmıyor yada temas prob . var yada ampuller buna bakarmısınız, yok bunlar böyle diyecek bir usta tanımıyorum eğer öyle söyleyen biri varsa kafanızı kaldırıp gittiğiniz yerin tabelasına bir bakın fiat servismi yazıyor....
bunun sorun olduğu apaçık ortada dediğim gibi biizm burda sorun yok değişiyor
Mehmet Bey isin traji komik ve sinir bozucu yani burada zaten kafasi saglikli calisan her insan bunu net olarak anlayabiliyor. Evet aynen dediginiz gibi servisten disari cikip tabelaya baktigimda Bursa Birmot yazdigini, telefon etttigimde de 444 22 55 Fiat musteri hatti ile gorustugume eminim. Ancak bu arkadaslar sanki GP' nin garantisinin oldugunu ve yanmayan ampulun garanti kapsaminda oldugunu inkar edecek kadar rahat davraniyorlar. inanin serviste kimse aracimin kapisini acip sorunun ne olduguna dahi bakmadi varmi boyle rahatlik aklima geldikce sinirleniyorum.
cenkeri bey siz gerçekten çok ilgisiz bir servise denk gelmişsiniz. geçmiş olsun.
Daihatsu Copen
Bence en iyisi servisi değiştirin vede o servisi ilgisizlikten dolayı şikayet edin derim daha sonraki arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile.....
izmirde mustafa abiye yani multıjet abimize aynı şekilde ilgisizlik ve koltuk döşemesi yanmıştı sanırım şikayetler sonucu bayilik iptal edildi dedi kendisi devrik ve bitik bir cümle
Servisi degistirecegim pek tabi Bursa' da baska bir firmanin servisinden randevu aldim, cumartesi birde oraya gidelim neler olacak bakalim.
herkese tekrar selamlar sıparıs etmıs oldugum dıreksıyon dakı ısıkıklı kumandalar geldı ve bugun servısın yolunu tuutum.aralık ayında gelenlerın ısıkları yanmıyor dugmelerın ledlerı yok vede elektrık kablosu bulunmamamkta ve de fıat musterı hızmetlerı bunlar bole dıor bıse yapamayız hukıkı acıdan hakkınızı aramak hem uzun ıs hemde zaman kaybı hemde 100 ytlden daa az deıl bu sorunu olan arkadalara tavsıyem ıscılık konusunda ısrar edsın ler sonucta onlarda haksız olduklarını bılıyolar.100 ytl ye ıslem tamam.baya guzel oldu bıde torpıdo ısıgını halletsek tamam olacak
Evet. Kumanda isiklari icin ne parca ne de iscilik parasi odedim arkadaslar. Bu aracla standart gelen bir ozellik...KATIYEN NE PARCA NEDE ISCILIK ICIN PARA ODEMEYIN.
Cagri merkezindeki arkadaslar malesef kendi onlerinde olan matbu 1-2 kelamdan fazla yardimci olamiyorlar. Hayat boyu fiat uyeligi icin ne cektigimi ben bilirim. En az 5 telefon gorusmesi. Fatura ve YGS kart no fakslanmasina ragmen, son cevaplari "tamam arac sahipliginizi Tofastan teyid ettik! Ancak siteye girisiniz 1 ay sonra!!! olabildi. Buna da sukur...
Evet arkadaşlar farklı servis farklı insanlar ama sonuç aynı ışıklarım hala tamir edilmedi. Israrla standardı bu diyorlar hemen yanı başında yeni 2008 kırmızı logolo active aracın kontağını açtırdım onunki yanıyor. Tabiki cevap bulunamıyor bi araştıralıma dönüyor olay. Ama sonuç çıkmayacağınada eminim. Önce yasal yollar yasal yollar olmazsa para ödeyerek bu ışıkları çalıştıracağım gurur mücadelesi oldu artık. Ama bu işi parayla yaptırırsam bu faturayı internetteki bütün forumlara koyacam millet derin uykulardan uyansın, Fiat 100 lira kar yaptım sansın.
Benim 2008 aracımında yanmıyor hemen gelin bakalım dediler Yarın sbah götüreceğim. Herhangi bir reddetme olayıyla karşılaşacağımı sanmıyorum çünkü pert olanaracımdakiler ışıl ışıl yanıyordu. Telefonda direk bana hepsi mi yanmıyor kısmen mi diye sordular. Demekki yanması gerekiyor ki böyle bir soru sordular.
Sorun yaşayan ve yaşamayan arkadaşlar gittikleri fiat bayiilerinin isimlerini belirtirse boşuna zaman kaybı olmaz. Teşekkürler.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri