araç lpg li mi ?
Arkadaşlar 2011 multiairimiz var , Aracın itici kısmından tıkır tıkır tıkır tıkır ses geliyor gaza basınca artıyor. Multiair arızası teşhisi konuldu oda yaklaşık 4500-5000 TL arasında çıkıyor. Başına gelen veya fikri olan varmı..
Herkese selam saygılar
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
araç lpg li mi ?
Yag degiseli kac km oldu?
yağdan olma ihtimali, olabilir bend emultijet dizel var normade iticilerden ses gelmiyordu vardı ama belli belirsizdi, benim arabada yağ kaçırıyor, benim arkada bi 4 litrelik yağ var 5-30 ucuz olanlarda neyse baktım yağ eksitmiş yağ ekledim başladı iticiler şıkır şıkır ötmeye belki bundan olabilir
Bende grande 1.4 var
Senin problem belki triger sente ayarını yaparken fazla sıkmış olabilir o yüzdende o ses gelebilir
yağ değişeli 8000 falan oldu aracı 20 gundur kullanmıyorduk gaz vermeden calıstırdık ses basladı ,
10 binden 10 bine serviste değişiyor 300 400 grm eksiltiyor dibe gelmiyor yani. lpg falanda yok araçta. triger 13bin önce değişti ses 5000 km dir geliyor
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Bizim multijetler çok yağ konusunda çok hassas, öyle ucuz yağı boş verin. Bi önceki bakımda bende isteyerek yağı ustaya bıraktım, Shell helix 5w30 pro , daha ilk hafta uzun yolda aracın sesi değişti, hanım bile motorun sesi noldu diye sordu. Daha bin km olmadan gittim kendi yağını castrol magnatec C2 kattım ancak bin km sonra sesi düzeldi. Artı siz yağ kaçağından söz ediyorsunuz ilginç?!?!?!? Komple motor yaptırmayı göze almış olmalısınız.
By arrest ;
Üstad servise özellikle sorun hangi yağı kullanıyorsunuz diye, ve hiç geç kalmadan motorunuza uygun yağı kendiniz alıp götürün koydurun.
motor maşşah iyi sadece motorda yağ kaçağı var onların yerlerini tespit ettim contalarınıu değiştirecem üşendiğim için bu zamana kadar kaldı ama ucuz yağ hemen kendini belli ediyor ben nasip olursa mobil 5-30 esp koymayı düşünüyorum ama castrol magnetec nasıl hocam siz ne önerisiniz
Castrol magnatec C2 5w30.
Benim tercihim hep mobil 1 olur ama servis opar koyuyor bakimlarda artik konustum kendim getiricem cunku opar yag konunca eksiltme yapiyor ama mobil 1 de yok bence tutunma ile alakali
5-40
Herkese merhabalar, yağlar konusunda yazmamaya çalışıyorum taşlanmamak için lakin fiatın multiair için önerdiği yağ aşağıdaki bağlantıda:
Fiat Selenia K Pure Energy Engine Oil 2lt MultiAir 5W40 New 14113707
Buradaki önemli husus 5w40 olması değil ACEA C3 olmasıdır. 5w30 da alsanız bu değere sahip olması gerekir. magnatecler C2 ya da A5 tir ki bu da HTHS (çalışma koşullarında yağın metal yüzeyindeki tutunma direnci diyebiliriz) değerinin 2.9 civarı olduğunu gösterir ama aracın istediği değer 3.5 civarıdır. Yani multiair gibi hassas olan bir motoru yersiniz orta-uzun vadede. (HTHS değeri gerek motor ömrü gerekse yakıt tasarrufu konusunda viskozite değerinden daha önemlidir. 2.9'lar tasarruf, 3.5'leri motor koruma olarak düşünün.
Murat hocam, C2 yi (aslam0740) multijet motor için önermiştim.
By arrest ' e özelden " mümkünse selenia'nın multiair için özel olarak üretilmiş yağını kullanın diye "yazdım ama maalesef cevab yok.
Aracta kullanilan yag ne acaba![]()
Zafer Hocam multiair için fiatın önerdiği yağın özelliklerine baktım, ona en yakın yağ olarak Lukoil Genesis Premium 5w40 buldum, ayrıca castrol Edge 5w40'ın da değerleri yakın. lakin aralarında 30TL civarı anlanmsız bir fiyat farkı var, Lukoil'i tercih ederdim.
https://www.extranetpli.eu.petronas....1_stec_eng.pdf
https://lukoilmadeniyaglar.com/media...40_tr_rev2.pdf
Lukoil Genesis Premium 5w40 4 Litre - n11.com
...![]()
Ben mobil 1 esp 5 40 koydum sikintisiz multiair de
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri