8v motorlarda motor ısınana kadar bu ses iticilerden geliyor olabilirmiş. İtici değişimi ve masrafı ne kadardır? Ancak ses iticilerden mi geliyor emin değilim.
Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım ancak verimli cevap alamadım.
Özellikle soğuk havalarda aracı çalıştırdığımda motor ısınana kadar şıkırtı sesi geliyor. Motor ısındıktan sonra ses kesiliyor. Sıcak havalarda ise yine motor ısınana kadar belli belirsiz şıkırdıyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
İşte vidyo linki : https://www.youtube.com/watch?v=DvG8...ature=youtu.be
Konu ceb_58 tarafından (29/09/2013 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
8v motorlarda motor ısınana kadar bu ses iticilerden geliyor olabilirmiş. İtici değişimi ve masrafı ne kadardır? Ancak ses iticilerden mi geliyor emin değilim.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
Katalizörden geliyor olabilir mi?
Sesi duymadan bişey söylemek zor ...
İlk akla gelen kötü ya da eski yağ ...
muhtemelen aynı ses servise de gösterdim soğukken yapar normal dediler. ilk 10 40 elf kullandığımda sesin süresi daha uzun ve şiddetli oluyordu sonra edge 5 40 kullandım ses baya azaldı ve süre olarak 2 3 saniyeye düştü.
aynı ses bendede oluyor 2 3 saniye sonra geçiyo.yağına suyuna çok dikkat ederim normal fire motor karekteri heralde
yagın kalitesine göre süre değişir sohuk havalarda yag kalınlaştıgı için yukarı ulaşması biraz uzar bu nedenle kışın yağ iteceklere dolana kadar ses yapacaktır bunun hiçbir zararı yok yagınız castrol edge olarak drvam edin sıkıntı olmaz 2 yag bakımında birde yag değişimlerinde motor temizleme katkısıyla bir temizletin yagınız öyle koydurun cok daha uzun kmler yaparsınız motorunuzla.
aynı sıkıntıdan dolayı ben bir çok konu açtım fakat bir sonuc alamadık. sübap ayarı,motor cote,kısa km lerde castrol,shell,opet vs yağ değişimi,bor filanda yaptırdık ama hepsi geçici kısa çözüm oldu kimisi zarar bile verdi tek dikkat ettiğim ısınana kadar sıkıştırmayacan ben çalıştırdığım gibi yokuşa vuruyordum bu sesin süresini artırdı götürmediğim usta kalmadı kimisi sübap ayarı yaptır dedi kimisi biraz benzinde kullan dedi kimisi fincan arızalı dedi takma kafana nerde trak orda bırak yapacak bir şey yok iki yıldır bu ses var ve çözüm yok
bilemedim ki bi video çekip koysan karşılaştırsak bi ? olmaz mı?
Tamam ben de aracı 1 2 gün çalıştırmam ilk çalıştırmada da videoya çekerim karşılaştırırız.
Vidyoda ara ara şık şık ses geliyor, 2-3dk kadar sürüyor. Şuanda dediğim kadar belirgin ses yok ancak özellikle kış aylarında şıkırtı sesi 10 kat artıyor ve 6-8 dk sürüyor. Eksili soğuklarda bu ses daha korkutucu.
NOT: Kurban bayramı günü sabahı hava soğuk olur tahminen, o sabah da saat 4'te vidyo çekip koyacağım.
İşte vidyo linki : 29092013006 - YouTube
Benim fire motor puntomda da vardı.Bence önemli bir problem değil.Performasta ya da yakıtta olumsuz bir durumla karşılaşmadım.Yağsız çalışan subaplardan kaynaklanıyor bence de.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
bildiğim kadarıyla tüm fire motorlarda var bu ses bende ustama sormuştum normal demişti. hatta onun doblosu vardı benimkinde daha uzun sürüyo bu ses demişti...
Dinamonun kasnağından olmasın hocam ? Birde ona baktır eski aracımda yapardı kasnak değişince ses kesildi. (eski aracım megane)
70bin değişiminde kullandığım edge 5 40 yağda sesim fazlalaştı ama hatırladığım bu kadar değil. oysa 60 bin de koyduğum yağda daha az ses vardı bu durumu ben de anlamadım. bakalım aracı çıkartacağım zaman deneyeceğim.
Böyle bir nedenden dolayı sakın masraf etmeyin aracınıza.Son derece normal bir durum.Uzun süre dinlenen motorda yağın süzülerek en alta kartere inmesi ve subapların yağsız ve soğuk olması sonucu ortaya çıkan bir ses.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
20131003 164921 - YouTube
bu da benim aracı 2 gün yatırdıktan sonra 10 derece dış ısıda çektiğim çalıştırma. Aynı ses bende de var ama arkadaşa göre biraz daha kısa sanırım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri