Arkadaşlar selam
Bende 2004 punto multijet kullanıcısıyım.
Bende sizinle bir konu paylaşmak isterim.dün kendi aracımda. Buna benzer bir uygulama yaptım .
Ben de aracımdaki azda olsa çekiş düşüklüğü şikayetiyle Egr valfini temiz ettirmeye düşünüyordum .
Bundan önce aracın hava akış metre sistemini temizlemeyi denedim .
Çok basit bir uygulama hava filtresini bulunmuş olduğu kutuyu motora giden hortumdan ayırıyoruz daha sonra hava akış metre sistemini çıkarıyoruz. Ben temizlik işlemini balata temizleyici ile yaptım yaklaşık 20 santim civarında mesafeden parçanın içerisini aralıklarla temizleyecek şekilde sıkıyoruz Daha sonra ben benim elimde mevcut olduğu için hava tabancası ile yaklaşık 40 santim de hava tutarak unuttum bu havayı çok yakın tutmayın sensörü bozabilir buradaki önemli konu budur daha sonra montajı gerçekleştirdim bugün de test etme fırsatı buldum .
Aracımı yeni almıştım yaklaşık 15 gün oldu Şehirdışına çıktım yakıtı oldukça düştüğünü gördüm.
İstanbul'da yaşıyorum Levent'ten yola çıkarak Tekirdağ t tarafına gittim .saatte 80 100 km aralığında yaklaşık 100 km yol yaptım.aracın ekranında ortalama yakıt tüketimi 3.5 e Kadar indi .
Dönüş yolunda hızımı biraz daha artırdım. 120 140 aralığında maksimum yakıt 4.5 ya da 4.6 aralığında oldu .
Bu yakıt değerleri bu araç için normal midir bilmiyorum ama bana oldukça az geldi . Belki yakıttan şikayet olan arkadaşlar varsa bu şekilde uygulama yapabilir. Benim aracımda performans ve yakıt olarak işe yaradığını söyleyebilirim .
belki bir arkadaşımızın işine yarar. Teşekkürler.
Yer imleri