Merhabalar İsmim Faruk Kartalda oturuyorum. Yaklaşık 1 yıldır 2010 1.4 Grande Punto Dualogic sahibiyim.
Uzun zamandır ASR ESP ve Hill Holder ışıkları yanıyordu ama seyrek. Pek umursamadım biraz ilerleyince kontağı kapatıp açınca düzeliyordu. Artık devamlı veriyor ve canımı iyice sıkmaya başladı.
Aracım LPG li olduğundan hiçbir yetkili servis bakmak istemiyor. İstanbul da 2 tane bakan servis buldum biri Şişli diğeri de Kozyatağı. LPG li araçlara servisler virüslü muamelesi yapıyor. Bu konuda devamlı çelişkili cevaplar veriyorlar.
Kozyatağı Talip Otomotive götürdüm. Pc ye bağladılar söyledikleri alarmları hatırlamıyorum ancak direksiyon ünitesi değişecek 3000 tl dediler. Daha öncede bu serviste ağzım yandığından arkama bakmadan oradan çıktım.
Servisler arızaya göre komple üniteyi değiştiriyor. Belki ufacık bir sorun var içinde, örneğin açı sensörü demişti başka bir servis ama onlar içerisinde açı sensörünün olduğu komple üniteyi değiştirmek istiyor.
Sorun: İlk kontağı açtığımda Direksiyon ışığı ASR, ESP ve hill holder arızası veriyor bu teknolojiler devre dışı kalıyor ancak direksiyonda bir sertleşme yada garip birşey yok. Zaten direksiyonu çevirince direksiyon arıza ışığı sönüyor. O halde birkaç metre ilerleyince tekrar kontağı kapatıp açınca genelde arıza ışıkları sönüyor.
Kartal sanayide bir özel servise götürdüm dün. Direk Şanzıman arızalarına baktılar. Bir tane alarm vardı tam hatırlamıyorum adını ancak direksiyonla ilgisi olmadığını yüksek ihtimalle elektronik bir sorun kablolar oksitlenmiş yada kopmuş olabilir. ABS sensörlerinde sorun olabilir. Sigorta kutusu su almış yada nemlenmiş olabilir. Elektronikçiyi çağırıp komple incelemek gerekiyor dediler.
Fren müşürü olabilirmi dedim öle olsa otomatik vites olduğundan viteste de sorun olur vitese yansımıyor dedi usta.
Sonuç: Elektrik Teknikeriyim teknik kafaya ve bilgiye sahibim az çok bu işten anlamasam da mantık yürütebilirim. Bir arıza olsa örneğin direksiyon ünitesi. Kontağı kapatıp açınca neden düzeliyor. Kablolarda yada başka sabit bir arıza olsa neden kontağı kapatıp açınca düzelebiliyor. Direksiyonda hiçbir arıza hissetmiyorum. Fren sistemi ve Hill Holder kapanıyor. Gerçekten tüm bunları direksiyon arızası yapabilirmi.
Tecrübelerinize dayanarak yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.
Yer imleri