İlk mesajınızda tanışmak yerine sorununuzu icra etmenizden dolayı kimse cevap vermemiş.
Abs - esp - hill holder sistemininin herhangi bir öğesinde problem olması tüm sistemin calısmamasına yol açar. Servise gidin.
S.aleyküm
2008 1.3 90 beygir punto var.
Hill holder lambası yanmaya başladı.O özellikte şuan çalışmıyor,sanayide bi arkadaşa bilgisayara bağlattık, sadece geri vites müşürü arızalı dedi.
o da çalışmıyordu. arızayı sildi.hill holder arızası da yok oldu. neyse. onu hallettik.
Yokuşa denedim aracı. hill holder yine aynı, arıza veriyor.
Yetkili servis bize uzak şimdi, telefon açtım sordum kendimiz halledebilir miyiz diye.
akü amperini kontrol et diyo. ondan olsa çoktan yapardı.baya zamanda geçti.üstünden değiştireli.yanlış amper takılmamıştır. olur mu öyle şey diyorum.
Yardımcı olur musunuz, nedir acaba arızası.
İlk mesajınızda tanışmak yerine sorununuzu icra etmenizden dolayı kimse cevap vermemiş.
Abs - esp - hill holder sistemininin herhangi bir öğesinde problem olması tüm sistemin calısmamasına yol açar. Servise gidin.
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Fren müşürünü kontrol ettirin,veya naturel sinyal algılaması yaptırın ( kalibrasyon ) tabi bu makine ile oluyor servise gidemiyorsanız fren müşürünü sökün ucundaki pimi çekin yerine takın fren pedalını bıraktığınız zaman otomatik kendi kuracaktır o şekilde bi deneme yapın.
sonradan değiştirip kendimi tanıtmak istedim ama, böyle bir seçenek bulamadım. geç kalmıştım.üzgünüm.İlk mesajınızda tanışmak yerine sorununuzu icra etmenizden dolayı kimse cevap vermemiş.
Ben aydoğan.Çanakkale Bigada yaşıyorum.22 yaşındayım. yurt dışında Öğrenciyim.
2008 punto sahibiyim.
bu fren müşürü tam olarak yerini tarif eder misiniz ? Pedalın altında kalan mı ?Fren müşürünü kontrol ettirin,veya naturel sinyal algılaması yaptırın ( kalibrasyon ) tabi bu makine ile oluyor servise gidemiyorsanız fren müşürünü sökün ucundaki pimi çekin yerine takın fren pedalını bıraktığınız zaman otomatik kendi kuracaktır o şekilde bi deneme yapın.
evet söylediğiniz baya bi mantıklı. o arızalı oldumu teki sorun çıkarmaz gibi geldi banada.Fren pedalının hemen altında. O arızalı olsa abs-hildholder-jenerik lambalarının 3ünü yakıyor. Bizzat yaşadım
Arrestin dediği gibi hepsi bağlantılı çalışıyorsa. sizdeki gibi olurdu. bizde sadece hill holder arızalandı. acaba sadece hill holder sıkıntısı yaşamış olanlar var mı forumda.
Tekeri sokun abs kablosuna bakin bi
Cihaza baglasaniz bile asr esp hillholder abs Ariza si yazar nerde olduğunu yazmaz arizanin.
En basta aklan gelen fren musuru ve abs kablosu abs kablosu diske falan surtmus kopmus olabilir ince bi kablo
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
araç manuel ise debriyaj pedalınızı değiştrimeniz gerekecek
genellikle pedala bağlı plastik uzantı parça kırılıyor , isterseniz yapıştırabilirsinizde..
evet manuel. o dediğiniz parça nasıl bişey. sensörün üstünde mi ?araç manuel ise debriyaj pedalınızı değiştrimeniz gerekecek genellikle pedala bağlı plastik uzantı parça kırılıyor , isterseniz yapıştırabilirsinizde..
abs kabloları sağlam. arkadaşın dediği gibi herhalde.En basta aklan gelen fren musuru ve abs kablosu abs kablosu diske falan surtmus kopmus olabilir ince bi kablo
arkadaş.
dedi.benim tjettede aynı sorun oldu debriyaj pedalında küçük 2 cmlik plastik bir parça var pedalla bütün ; o parça kırılınca hillholder sviçini sıkıştıramadığında otomatik olarak hillholder hatası veriyor ve asr ve esp'yi devre dışı bırakıyor , hatta aracı ilk calıstırdıgınızda yanmaz debriyaja basınca yanar..
bizimkinde.ben göremedim o hillholder sivicini.
soldaki beyaz kutudan mı bahsediyor acaba.
Merhaba, 2009 GP 1.3multijet 90bg fun donanım sahibiyim. 1 ay kadar önce esp ve abs arıza ışıkları yandı aracımın. hava çok yağmurluydu. bir kenara çekip aracı durdumdum yeniden çalıştırınca söndüler. tekrar yanmadılar yoluma devam ettim. geçen hafta yine çok yağmurlu bir zamana denk geldim ve yine araba hareket halindeyken esp arıza ışığı ile abs arıza ışığı hata verdi ön kosoldaki asr off ışığı yandı. ekranda asr devre dışı kullanım kılavuzuna bakın yazıyordu. aynı esp de yazıyordu. ışığı yanmamasına rağmen hill holder devre dışı kullanım kılavuzuna bakın yazıyordu. kontak kapatınca geçer yine dedim. aynı gün geçmedi bu sorun. eve kadar geldim 3 4 kez durdum yeniden çalıştırdım hareket etmeden daha bu hataları verdi. yine ıslaklıktandır diye düşündüm ve bugün arabayı çalıştırmak için indim (bir hafta araba kımıldamadı). anahtarı çevirdim bekledim ve esp ile abs arıza ışıkları sönmedi. hill holder ışığı yanmıyor ama devre dışı onu deneyebildim sadece. abs yi deneyemedim.
sizde buna benzer bir hata aldığınızı belirttiğiniz için mesajınızı alıntıladım. bu başlıkta ve birkaç konuda daha benzer sorunlar için yöntemler önerilmiş yarın deneyeceğim bunları. fakat siz sorununuzu giderebildiniz mi? yetkili serviste mi halletiniz işinizi? bilen arkadaşlardan da yardım rica edelim aracı makineye bağlatabileceğim yer olarak nereyi önerirsiniz? behçelievlerde oturuyorum.
herkese iyi bayramlar![]()
aynı arıza bendede var 1,5 yıldır çözemedim 2 binlira para harcadım, yok fren müşürü yok body computer yok sigorta yok b... dedi servis,
evet hepsi normal çalışıyor, arıza ışıkları yandığı zaman çalışmıyor tabi
fren müşürünü değiştirttim arıza ışıkları yine yanıyor. cumartesi makineye bağlatacağım. inşallah sorun tespit edilir de çözülebilir.
inşallah çözülür sorunun hh arızası olan bir araca denk gelip denedim sanayide yokuşta fren iptal oluyor hareket etmiyor hafife almayın
Sabah bilgisayar bağladık aracı. Sağ ön teker devir sensörü hatası verdi. kablo çürümüş. değiştirdiler düzeldi. arıza ışıkları yanmıyor. hill holder çalışıyor. asr off ışığı yanmıyor.
Bende Fiat bravo 2009 model esp hillholder abs ariza sı vitesi kontrol ettirin uyarıları bazen çalıştıramıyordum frene basın uyarısı veriyordu. Tan Oto Fiat ta Nihat usta sorunumu halletti sağa sola gitmeyin elektronik arızada yetkili servisler en iyisi sorun body computer ile sigorta arasındaki bağlantı soketlerinin ark yapması 2 günde arıza bulundu halledildi 150 tl bilginize.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri