Tekrar merhaba, bilgi icin tesekkur ederim. Rese deki sezai usta ve recai ustalarla tanistim. Recai usta arabamla cok yakinen ilgilendi sagolsun. Araci bilgisayara bagladi alinan hatalarla ilgili tek tek kontrolleri yapti. Bu hatalar benim dediklerim ve bunun disinda daha once hata vermis fakat silinmis olan hatalarida tekrar kontrol etti sikinti var mi diye. Daha onceki hatalardan su basinci hatasi vardi onuda kontrol etti. Bunun disinda motor ile alakali herhangi bir hata vermemis onceden ufak tefek hatalar vermis birlikte inceledik tek tek hatalari. Sonrasinda aku kutuplarini kontrol etti. Motor beynindeki sigortalari tek tek kontrol etti. Aracin motorundaki butun baglantilari kontrol etti. Fren sistemlerini kontrol etti. Araci kaldirip altindaki durumu inceledi ordaki hortumlari kontrol etti. Daha onceden kisa far hatasi vermis araba ona bakti onu kontrol etti. Kisacasi aracin tum oynak parcalarini elden gecirdi. Bunlari ben yeni aldigimi soyledigim ve gecmis bakimlariyla ilgili bilgim olmadigini soyledigim icin yapti. Hillholder esp vs hatalari icin iste genel olarak bu bakimlari yapti bilgisayarda bir sorun gozukmedi. Yanliz teker hava basinclarim sol on ve arkalarda 30 du. Ama sag on teker 15e dusmustu. Bununda dengesizlesen arabada esp abs hatasi verebilecegi ihtimalini gozonunde bulundurup tekrarlayip tekrarlamayacagina bakacagim. Suan 31 bastim tum tekerlere. Sonrasinda sohbet muhabbet yagini suyunu kontrol etti. Bunun yaninda surekli yerinden cikan hortuma keçe takviyesi yapti ve yerine sabitledi suan cikmiyor.
Hatanin otomatik sanzimanda olup olmayacaginida sordum herhangi bir ariza vs olmadigini aktardi. Dualogic sanzimanlarda genelinde 5 ileri olanlarda sorunlar yasandigini, 6 ileri olanlarda cok nadir sorun oldugunu soyledi. Benm arabadada sukur otomatik sanzimanda sorun yokmus.
Ayrica motor suyuna antifiriz eklemisler dedi. Antifirizde motor suyuna karismamis. Motor suyu altta kirmizi ustunde de antifiriz ayri ayri duruyorlar![]()
120 bin bakiminin yapilip yapilmadigini sordum. O da sagolsun acti bakti degisebilecek parcalara hepsi degismis yani 120 bin bakimi yapilmis arabanin. On teker disklerin yan sanayi olduguni belirtti. Herhangi bir sikinti cikarmayacagini soyledi. Ama ben 130 bin bakiminda orjinalleriyle degistirecegim sanirim.
Genel olarak guzel bir bakim yaparak rese otomotivden memnun ayrildim. Tanismis ve bir usta dost kazanmis oldum. Bunlarin toplam bedeli olarakta 50 tl gibi bir ucret verdim.
Suan yine test asamasindayim. Daha hata verecegini dusunmuyorum ama bakicaz umarim vermez.
Bisey olursa yine bilgilendirme yapacagim
Yer imleri