Okuduklarımdan anladığım kadarıyla motor rölantiye indiğinde klima kompresörü ani yük binmesine veya yüksek devire maruz kalmadan devreye girmiş oluyor. Değilse debriyaj ile klimanın yakından bir alakası yok. Kaldıki herhangi bir seyahatimizde onlarca kez Debriyaja basıyoruz zararı olmuyor. Ben işin açığı devir tam yükselmeden klimayı devreye alıyorum. Camları açarak seyahat etmek adetim değildir. Yaz ise klimayı kış ise kaloriferi buharlanma olursa yine klima kompresörünü devreye sokarak kullanıyorum. Genel itibariyle klima kompresörü yıl içerisinde çoğu zaman çalışıyor. Arabayı alalı iki yıl oldu daha ne klima gazı bastırdım ne de klima bakımına ihtiyaç duydum. Benden önceki sahibi de ne zaman klima bakımı yaptırdı bilmiyorum. Geçen gün merakımdan servise götürüp gösterdim gazı eksikmi ufak bir kontrol yapılsa diye. Incelediler hiçbir sorun yok. Bence klimayı etkin bir şekilde zorlamadan kullanmak lazım. Çalışan Demir pas tutmaz deyişinde olduğu gibi gerçekten zorlamadan çalıştırınca sorun yok. Klima verimini artırmak için de iç hava sirkülasyonu açık kalacakmış bizim dijitallerde bunu yeni öğrendim. Uzun yolda 150 km. Falan gittikten sonra full autoya bi on-on beş dakikalığına almak faydalıymış.