ben de araç(starjet 16v lpg) sogukken deli gibi titreme vardı, koltukta sallanıyordum.
kendi kendine gaz verip 2bin devire cıkıp indiriyor bu arada motor sıcaklıgı da yukseldigi için sorun düzeliyordu.

bu hafta motor arıza ışığı da yaktı, ben de gittim hataya baktırdım. "tekleme" yazmış, bir de "silindir 1 aralıklı hata" falan yazmış.
usta "bu silindir 1'i sallamıştır" dedi. silip tekrar gaz verdik tekrar hata vermedi. kelebeği temizle dedim bu alete ellemeyim sen yetkiliye git dedi.

ben de sıkılıp yetkili servis diye kucukyaklı birmot'a gittim( hayatta yetkili servisin önünden geçmem normalde)

lpg'li araçları alamıyoruz dedi kapıdan gönderdiler, baska neresi alır dedim. bostancı'ya bak dedi, gittim orası da lpg'li almıyormuş.

isyan ettim, rica minnet boğaz kelebeğini temizlettik 150 liraya. yetkili servis hakikaten dertmiş tam fiat kalitesinde bir servis.
sırf yetkili servis muamelesi için bile bmw gibi araç alınabilir, bir kere kaza yapıp bmw servisine sığınmıştık adamların bir masaj yapmadığı kaldı.

neyse çok uzakttık

ustaya sübap ayarı lazım mı? dedim. 16v araçlarda sübap ayarı diye bir şey yok dedi, ama bu titreme normal değil kapağın açılıp bakılması lazım bilmem ne ile düzeltilir dedi, öyle düzelmezse bilmem ne solenoid varmış oradan düzeltilirmiş. lpg' de kullandığın sürece sübaplar uzar bu yüzden arada bakılması lazım dedi.

iyi de nereye gidicem siz almıyorsunuz, dedim. en yakın sadece şişlideki servis lpg'li alıyormuş, üşenmezsem bir de oraya gidip 2 saat trafik çekicem.