Güneş yanığı gibi duruyor. Kuş pisliği yapmış olabilir. Pasta cila sakın yapmayın çünkü vernik komple gitmiş iyice zedelersiniz. Renkten ötürü de lokal boya sırıtabilir komple boyanması gerekebilir.
Sent my iPhone using
Arkadaşlar merhaba,
1 sene önce arabayı aldığımda kaputta 1,5 santim kadar bir iz vardı, çok önemsemedim.
ya kuş pislemiş(pislemeden önce nükleer atık yemiş olabilir) ya da kimyasal bir şey dökülmüş, verniği eritmişti.
https://i.hizliresim.com/D4z6D3.jpg
ayrıntılı hali:
https://i.hizliresim.com/m1O7o4.jpg
bu aralar mevsimlerin de etkisiyle iz genişlemeye başladı, vernik aşağı doğru soyulmaya başladı.
resimdeki gibi oldu son hali.
ben buna ne yapabilirim? pasta cilayla girişsem daha da soyulacak. rötüş yapsam iz kalır.
aşağı yukarı kaça boyarlar o kısmı?, anadolu yakasında buna müdahale edebilecek usta tavsiyeniz var mı?
Güneş yanığı gibi duruyor. Kuş pisliği yapmış olabilir. Pasta cila sakın yapmayın çünkü vernik komple gitmiş iyice zedelersiniz. Renkten ötürü de lokal boya sırıtabilir komple boyanması gerekebilir.
Sent my iPhone using
eski aracımda güneş yanığı vardı madeni para kadarolan yanık 3 senede baya baya büyümüştü öylede sattım gitti
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
Cok zor , ya lokal boyanır yada kaput boyanır.
Hidrolik dökülmüş gibi duruyor.
kuş pisliği veya güneş yanığı değil kimyasal bir şey damlamış, bir ihtimal 2000 zımpara üstüne pasta kurtarabilir boyacınıza gösterin bi
cenk bey,
eğer pasta ve ya zımpara gibi bir şey yaparsanız boyanın altını çıkar. Kuş pisliği olabilir ,ben şahit oldum aynı böyle yapıyor. Tabi bir kimyasal da olabilir. ama fotoğrafı büyütüp inceleyince sanki kimyasal daha ağır basıyor, çünkü kaputa düşen güçlü bir sıvı imiş, düştükten sonra etrafa yayılmış küçük kanallar halinde ona rağmen o yayıldığı yerlerde vergini yakmış.Kapalı otoparklardaki yangın söndürme için konulan su boruların içinde antifrize benzer bir madde var oda aracınıza damlarsa aynı vernik yanıklarına neden oluyor tecrübeyle sabit . Sonuç olarak ister kimyasal olsun , ister kuş pisliği olsun boyanın verniğini yakıyor artık o vernik atması gün geçtikçe büyür. Tek çaresi ya lokal boyatmak yada kaputu boyatmak. bu arda kaputta lokal boya belli oluyor.Ama %100 emin olmak için bir boya ustasına gösterin ustaya da boyasının verniği kalmışsa elleme deyin boyatmayacağım deyin bakın o zaman doğruyu söyler. Çünkü siz gösterince bir zımpara ve sonra bir pasta hallederiz diyor. Sonra bir bakıyorsun boyanın altı çıkmış , sen diyorsun usta bu ne ya burada vernik atmış o yüzden altı çıktı diyor , nasıl olsa boyanacaktı diyip boyayı istediği fiyattan geçiriyor hayırlı olsun...
Konu ORS15 tarafından (17/02/2016 Saat 09:38 ) değiştirilmiştir.
İlk olarak o boya orjinalmi orjinal ise üstüne dökülen herhangi bir kımyasal yada kuş pisliğinin temizlenmemesi yada ordaki leke için kullanılan kimyasal nedeni ile vernik inceldiği için kalkma yapmıştır. Tabi araçta sürekli güneş altında duruyorsa boya koruma yapılmadıya çabuk deforma olmuştur. Yada kaput sonradan boyalı ise kullanılan vernik kalitesiz yada boyacı kalınlığını az attığı için yada boyacının içliği kötü olduğu için bir noktadan kalkma yapmıştır.
Bu iz için alabileceğiniz önlem olarak aracınızı 2-3 defa yıkadığınızda silikonlu wax koruma yaparsanız büyümesini bir nebze engellemiş olursunuz. Pasta olayına girmeyin verniği dahaa incelteceği için büyümesine sebep olur. O yerin yeniden boyanmadan kurutlma şansı yok. ayrıca nokta nokta izlerde gözüküyor. Kaputun tümden boyanmas lazım ayrıca aracın tavanınında kontrol edilip gerekiyorsa kaput tavan boyandıktan sonra araca polisajla bir boya temişzliği yapılığ sürekli koruman ile sorunsuz yıllarca binilebilir. maalese bizim kırmızı renkte bir sorun var cabuk deforme oluyor.
Vernik soyulmuş boyadan başka çare yok. Pasta cilalık bir durum yok.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
ben de yangın söndürücü borulardan şüpheleniyorum, kat otoparklarında başına gelme olasılığı çok yüksek. eski sahibine de sormadım yayılacağını düşünmediğim için.
kaput daha önce boyanmış kaskodan, muhtemelen boyayan adamın da işçiliği kötüydü kedi tırmansa ertesi gün çizik izlerini görüyorum.
var mıdır tavsiye edebileceğiniz helal süt emmiş bir boyacı![]()
arkadaşlar aracımı yaklasık 1 aydır yıkamıyordum son 1 haftadır kocaman bir kuş pisliği vardı arka sağ kapıda bugün yıkamaya götürdüm
o kocaman kuş pisliği resmen verniği kaldırmış kuşcağız ne yediyse ne pislediyse ilk defa böyle bir kuş ve pisliğine şahit oldum
demek ki kuşun cinsine ve gübresine göre boya bile kalkıyormuş şahit oldum ...
Bende bu olustu, bir kac gunde ustelik.. en cok goze batan da bu.. ilginc olan, ust yuzey puruzsuz..baska da var ama digerleri bu kadar buyuk derin degil..
Kardesimin aracinda ne yediyse artik bir tanesi de doke doke gitmis..
Ama bunun yaninda kus pisligi hafif kaldiYumurta ..
![]()
Gökten bey, her iki görüntüde, vernik atmasının ilk aşaması gibi. İkinci foto tampon ise, iz yapmayacak şekilde bir çarpma sonucu oluşmuş olabilir.
benim araçta vernikte pürüzlenme var üst verniği dalgalı hale getimiş resmen ama araç metalik gri diye sizinki kadar sırıtmıyor
aynı kapıya defalarca kuş pisledi ama bu son pisleyen kuş baya istikrarlıymış bonzai oto mu yedi
yoksa sanayi bölgelerii yakın diye oradan gaz mu yutup sindirdi ne yaptıysa artık![]()
Ikisi de kaputta, kus pisligi ve yumurta![]()
Yumurta cama dogru, digeri asagida panjura dogru..
kus pisligi olan sanirim 2 yil oldu, yuzeyde hala pruz vs bir bozulma olmadi.. bu renkte boya kalitesiden mi bilmiyorum ama ayni renk bir kac aracta da iyi iz yapmisti.
yumurta da iyi iz yapti ama..
Kus pisliginde kis mevsimi hadi neyse de yaz donemi hic bekletmemek gerekir
kuş pisliğini gördüğüm anda müdahale ederim genelde dalarım bi akaryakıt istasyonuna orada cam suyu hortumundan su döker bezle silerim eski aracımdan ders oldu bana çünkü
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
Ethem bey, sanayi diyince oldu. Hayvan su yerine hidrolik yağ içip motoru bozmuş olmalı
Bu tür kötü senaryoların önüne geçebilmek için , özellikle araç ayda bir geç yıkanıyor ise, mutlaka ayda bir Turtle wax veya başka marka cila tavsiye ederim. Cila sonrası araçta kir yapışma eğilimi gösteremiyor. İlk yıkamada çok kolay bütün kir pislik akıp gidiyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri