Arkadaşlar selam;
arabayı aldığımdan bu yana bu sorun var. Vitesler özellikle 1 sonra 2 ve 3' e "bazen" zor geçiyor. Kırmızı yandı boşa aldım yeşil yandı 1' e takayım derken mümkün değil geçmiyor anca bir daha debriyajı pompaladığımda rahat geçiyor.
Hafif rampadayım çok ilginçtir hafif rampalı yollarda çok rahat geçiyor. Bu durumlar dediğim gibi bazen oluyor işin ilginç tarafı.
2 ye takarken bir yere sürtünüyor gibi. Yani bu sürtünme o kadar canımı sıkmıyor da bu bazen 1 e geçmemesi bu istanbul trafiğinde beni rahatsız ediyor artık.
Bu sorun için tabiki ustaya gittim baskı balata dedi. Değiştirdim hiç bir şey değişmedi ancak debriyaj yumuşamış ama vites geçişleri aynı. Bu sorunla karşılaşan vardır diye tahmin ediyorum yardımlarınızı rica ediyorum.
teşekkürler.
Konu mertvural90 tarafından (19/02/2016 Saat 15:34 ) değiştirilmiştir.
Vites halatlarindanda olabilir bi kontrol ettirebilirsiniz
şanzıman yağı değişimi kısa bir süre yumuşatır sonra yine normale döner. bikaç başlıkta görmüştüm vites halatlarına bağlamışlardı
bu sorun benim palio'da vardı kaç kere gittim ustaya çözemedi, çünkü motor sıcakken olmuyordu.
ne kadar anlatsam da anlamadı.
en son debriyaj telini kıstık biraz düzeldi, çünkü ben debriyaja bassam da aslında o tam olarak ayırmıyormuş.
ayarla iyice yukarı aldık kavramayı, bir de paspasın o kısmını kestim.
ama puntolarda debriyaj telle bağlı değil sanırım.
Geçmiş konularda bir arkadaş aynı sorunu bu parçayı temizleterek gidermişti. O gün bu gündür bu resmi masaüstümde saklarım![]()
Bende de aynı durum var. Tam olarak durmadan 1. vitese geçmiyor ve vites geçişlerinde zorlanma ve sürtme hissediyorum. Araç 126 binde, şanzıman yağı 100 bin bakımında değişmişti. Ustaya gitsem, baskı balata değişecek diyor. Ancak forumdaki açıklamalarda değişse dahi sorunun çözülmediğine dair mesajlar var.
Ayni sorun bendede var arkadaslar ......
Sent my iPhone using
Bu sorunun puntoda normal oldugu daha oncede konusulmustu. Vites halatlari zamanla ne oluyorsa sertlestiriyormus yaglayip takanlar normale dondugunu soylemislerdi. 1 takmadaki normal hepsi ayni sanirim guvenlik nedeniyle. Bu konuda daha iyi bilgi sahibi olanlar gorunce yazacaktir. Takipte kalın![]()
vites halatları ilk akla gelen bencede
2 den 1 e geçmeme durumu bendede var ve neredeyse her arabada var bu normal bi durum
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
Aynı vites geçmeme sorunları bende de var. Özellikle de benim herkesin aksine bayagi bi ısındiktan sonra, yoğun trafikten sonra felan oluyor. 1. Vitese geçirirken "ha şimdi elimde kaldı kalacak" diye korku başlıyorçok zor geçiyor. bir de geri takarken cirtlamasi yok mu beni öldürüyor.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri