Bikez ben vitesi tam takamadigimdan duman cikti ve asiri koku oldu balatalardan. Ama neyseki bi problem olmadi bu sekil kac ay oldu kullanmaya devam ediyorum. Sizin kullanimda bir sikinti varmi suanda
Arkadaşlar korupark avm otapark dik çıkışında trafik kitledi dik bayırda kaldım dur kalk derken birde ne göreyim motor kaputundan aşırı şekilde dumanlar yükseldi birde yanık kokusu her yeri kapladı.Neyse durdum zannettim ki motor hararet yaptı suyunu kontrol ettim yağını kontrol ettim her şey normaldı hararet göstergeside normaldi.
Neyse soğuttuk arabayı sanayinin yolunu tuttuk.Daha dükkan önüne parkederken ustalar kokudan hemen debriyaj balataları yakmışın dedi.Neyse fiyat sordum bir tanesi 800-900 tutar dedi.
Başka yere sordum 500 tl tutar dedi.Başka yere soramadım sanayi kapandı.
Araç kontrol edilmedi kokudan yola çıkarak tahmin fiyat verildi.250 tl sadece işçilik geri kalan malzeme parası
Bakı balata debriyaj seti nasıl olur sadece balatanın değişmesi yeterli değilmidir.mili yada plakası değişmesi şartmıdır.Bu neye göre karar verilir.
Birde fiat yetkili servisteler debriyaj seti fiyatları ne kadardır.
2008 grande punto 53 bin km de benzinli
Bikez ben vitesi tam takamadigimdan duman cikti ve asiri koku oldu balatalardan. Ama neyseki bi problem olmadi bu sekil kac ay oldu kullanmaya devam ediyorum. Sizin kullanimda bir sikinti varmi suanda
geçmiş olsun servise hiç bulaşma bence tuzlu olur en güzeli git bir opar bayiine al orijinal debriyaj setini yada internetten al :https://unluoto.com.tr/urunler/512/d...orino-punto-13 sanayide iyi bir ustaya götür değiştirsin 200-250 işçilik için normal sonuçta epey işi var, yarım gün sürer
90hp lık ise baskı ile mecburi volant değişiyo biraz pahalı tam fiyatını bilmiyorum 75hp lik ise 200 lira valeo + işçilik
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
https://www.youtube.com/watch?v=Y5K3YV72iNM şu videodaki durum aracında varsa değiştirmen gerekir
valla hocam dik bayırdı zorladım kaputtan yangın dumanı gibi duman çıktı.hemen çektim kenara biraz soğuttum.ilk etap 1 ci vitestde araba kalkmak istemedi zor topladı kendinin ilk kalkışlar zorlanıyor sanki.şuan en büyük sıkıntım koku arabanın içine kaloriferden çok kötü koku geliyor.
Ayrıca 2 hafta önce bir başka bayırda aynı sorunu yaşadım.ama bu sefer duman çıkmadıydı.koku verdi sadece o gün bugundür koku hep var .bugünde iyice yaktık.koku çekilmez oldu.
Aynen arkadaşa katiliyorum. Eger videodaki gibi bir sorun yoksa fazla endişe etmene gerek yok. En fazla 2000-3000 km den yemiş olursun o kadar. Koku zamanla geçer. Ben her zaman şöyle takip ederim. Aracim evo multiair, 6. Vites 115 km hiz ile 3000 devirde mi araç degil mi? Degilse bitmeye başlamiştir. Sizde bunun gibi bir yol izleyip takip edebilirsiniz.
arkadaşlar benim anlamadığım yıllardır bu arabayı kullanırım boyle sorun yapmadım.balata yakma duman çıkartma şimdi neredeyse her bayırda aynı sorunu yaşıyorum.Şimdi sormak istediğim baskı balata ömrünü bitirdiği içinmi bole her bayırda sorun yaşıyorum yoksa benim kullanma alışkanlığımmı değişti.
Baskı balata değişince bu sorun ortadan kalkacakmı
Devirde ve hızlanmada bir sorun yoksa devam et sürmeye. Acemi zamanlarımda ben de aynı sorun ile karşılaştım. Köyde yokuşta. Dumanlar çıkıyordu . Amcama sordum balata yanmış biraz dedi. Saatler sonra koku vs kalmadı.
az önce gittim baktım arabaya park yeri değiştireyim dedim.debriyaj o kadar yukarıda kavrıyorki zor kavrama noktası yakaladım.yarın gidelim değitşirelim şu seti iyicene sorun çıkmasın sonra
ben dizel sandım benzinliyse ucuz baskı balata 800-900 lira diyen yere yaptırma sakın
G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic
baskı yıpranırsa volanı yer o pahalı birde güç kaybı yakıt yükselmesi durumu var değiştirin derim benim eski ara 90lık gp dizeldi baskı balatayı değiştirdim ama volanı ellemedik hiç de sorun çıkmamıştı son zamanlarda duyuyorum 90 lıklarda volanla bir değişimi acaba zamanla mı kötüleşti
Baski balata koku gelmesi ile bitmez. Sadece ömründen biraz yemişiniz. Aynı durumu ben çok yaşadım hala yaşıyorum. Bu arada eğer tanıdığınız yoksa sanayide bence sanayici abilerin dediklerini çok yapmayın. İyilerine denk gelmezsen hemen değiştirtmek isteyeceklerdir. Çünkü işçiliği biraz fazladır. Baskı balata bittiğini veya bitmediğini başka yollarla anlayabilirsin özellikle debriyaj kaçırması gibi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri