Herkese tekrardan merhabalar arkadaşlar. Dualogic geri vites garç sesini nihayet çözebildik. Çok uğraştık ama sonunda oldu. Çözüm önerilerini tek tek sıralıyorum. Umarım benim kadar masraf etmeden en kısa yoldan çözümü bulursunuz
- Şanzıman robotunun yağının kontrol edilmesi (Her 20.000 km'de mutlaka baktıralım)
- Baskı balatanın kontrol edilmesi.
- Dualogic robot hidrolik basınç testi (Benim sorunumun kaynağı hidrolik azalmasıydı arkadaşlar. Hidrolik yağı seviyesini ve her ihtimale karşı hidrolik yağı sızıntısı var mı? mutlaka kontrol ettirin.) Not: Bu yağı Dualogic Şanzıman yağı ile karıştırmayın lütfen. Bu tamamen farklı bir konu ve farklı bir haznesi olan HİDROLİK YAĞI.
- Tüm bunları yaptıktan sonra Özer Hocamla konuştuğumuz gibi bu viteslerin ACELE hareketi sevmediği bir gerçek. Bu yüzden özellikle araç soğuk olduğu zaman aracı çalıştırdıktan sonra 30 saniye kadar bekleyin. Bu süre Hidrolik pompanın yağı pompalaması için yeterli bir süre. Daha sonrasında aracınızı geri vitese takmanız gerekiyorsa takın. Benim sorunum bu şekilde çözüldü arkadaşlar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Herkese iyi forumlar dilerim.
Yer imleri